Po 1. pôrode som používala ručnú odsávačku, teraz uvažujem o elektrickej? Oplatí sa investovať do elektrickej? Má dobrý ťah? Nechýba tam regulovateľnosť? Nebolia po elektrickej viac prsníky? Viete porovnať z vlastnej skúsenosti? Vďaka
Presne tak ako píše @glorikarebeka je veľmi dôležité vybrať typ odsávačky podľa toho ako často budeme odsávať. Manuálne sú vhodné pre mamičku s bežnou laktáciou, ktorá dojčí, ale občas denne potrebuje uvoľniť prsia pred dojčením alebo doodsávať mlieko po dojčení, aby dôkladne vyprázdnila prsia. Ak však mamička potrebuje odsávať často a dlhodobo tak je vhodná elektrická (8krát denne ručnou pumpovať je náročné). Podľa dĺžky a frekvencie použitia sa tiež rozhoduje o odsávačke na jeden alebo oba prsníky. 😉
ja som kupovala ešte pred pôrodom a bola mi úplne zbytočná (mala som elektrickú a odsávať mi vobec nešlo a keď sa malý prisla tak tieklo- asi som sa nevedela nejako uvoľniť alebo čo🙂) a ako píše mamička v príspevku vyššie už keď bábätko máš treba zvážiť potrebu- ak to je len raz za čas tak stačí možno manuálna ale ak plánuješ ísť do práce a odsávať alebo si mliečko mraziť a nechať do príkrmov tak skôr elektrickú- ušetrí kopec práce a času.
ja mam Lansinoh (kúpená v Brendone). je elektrická, veľmi podobná aventke. má viacero stupňov intenzity takže si ju vieš prispôsobiť čo tebe najlepšie vyhovuje. s ručnou sa človek strašne narobí
ono zalezi na tom,ze ci chces odsat len pre pripad,ze chces nechat dietatu doma MM ked niekam chces ist,to ti staci rucna alebo ked dieta nechce prsnik a ma flasu vtedy je lepsie mat elektricku.