Pyžamko na leto

andova
22. jún 2016

Ahojte chcela by som Vás poprosiť o radu v akom pyžamku dávate spinkať vaše deti? Jedna sa mi hlavne p toto obdobie nakoľko si neviem rady. Maly spi v vodičku s dlhým rukávom a nohavicami bez ponožiek pokrytý. Je dosť spotený tak neviem ci mu mam dať tričko s krátkym rukávom. Pri akej teplote by mal spat? Snažím sa vždy dobre vyvetrať aj počas noci aspoň dvakrát ale vyklopiť okno sa bojím lebo nadránom je este chladnejšie. Syn ma 10 mesiacov. Dakujem za rady

andova
autor
22. jún 2016

Nie pokrytý ale odokryty 😀

magic08
22. jún 2016

Kludne mozes dat kratky tukav a krstke nohavice.

zuzanaete
22. jún 2016

Ani sa nedivim, ze je spoteny. Je naobliekany a treba vetrat celu noc uz davno. My kupujeme grobag vaky a orientujeme sa podla tejto tabulky http://gro.co.uk/pages/what-to-wear#SK Snad pomoze.

zuzanaete
22. jún 2016

@zuzanaete Ja som myslela, ze tam malo byt prikryty. 🙂 Tak az tak sialene nie je nababuseny, ale este stale dost, ked sa spoti. 🙂

gretocka
22. jún 2016

@andova mam sedemmesacneho - ten spava teraz v dlhom overalceku bez ponoziek a byva odkryty, nozicky ma teple. Okna mame na vsetkych izbach vyklopene.
Ak ti uz spi odokryty a je spoteny, tak mu daj kludne kratke pyzamko.
Inak nemusis sa vobec obavat, keby aj dieta nahodou bolo rano chladne nemusi nutne hned ochoriet. Moji sa odkopavaju vsetci traja a rano sa pravidelne budievali ladovi 🙂
Starsi dvaja sa uz vedia zakryt ked im je chladno alebo aspon vedia zavolat, ze mami prid ma zakryt 🙂
V zime spavame pri 19 stupnoch, v lete sa nam teploty splhaju vyssie ....

bielavila
22. jún 2016

moj maly ma 15 mesiacov a v tomto teple spinka iba v panperske a prikryty tenkou bavlnenou plienkou, ked je chladnejsie v nocu tak bodinko s kratkym rukavom, deti netreba babusit je horsie ked sa spotia

gretocka
22. jún 2016

ono to co povedia jednotlive maminy tu na fore je menej smerodajne ako to v akej pohode je dieta - ci je studene alebo naopak spotene.... u nas je napr. celorocne o niekolko stupnov teplejsie ako u svagrinej, lebo my sme vrchne poschodie a svagrina je na spodku a ona ma v byte stale zimu...

seahorse27
22. jún 2016

Ja davam malému letne pyzamko s krátkymi rukavmi, aj gatami - take ako overal/opalovacky. Bude mat 20 mesiacov. Aj pred rokom, ked mal 8 mesiacov, spaval rovnako obleceny. Prikryty je lahkym paplónom, ale aj tak sa odkope.

limetka69
23. jún 2016

Moj spinka len v plienke pod paplonom v postielke. Ma tri mesiace a aj tak je spoteny. Mame otvorenu vetracku celu noc a aj tak v spalni 26'C. Ale odkedy spi iba v plienke sa budi menej.

drobec87
23. jún 2016

Určite stačí buď krátke pyzamko bez body, alebo len body s krátkym rukavom. Prípadne tričko a plienka a vo veľkých horúčavách len plienka. Nezakrývam. Ak chceš zakryť stačí bavlnena plienka, prípadne niečo tenké. Ak budú noci chladnejšie dám dlhé tenke pyzamko, no tiež nezakryjem. Ber to aj podľa seba ako spiš ty a či je spotený, či studený 🙂 Neorientujem sa teplotou, ale pocitom. Každé dieťa je iné a spí sa mu lepšie tak, alebo tak 🙂 No určite nenaobliekat. Vetracky otvorené celú noc, to je samozrejmosť. V dusne pomáha aj mokrá plienka zavesena na, alebo pri postielke. Urobí lepší vzduch 😉

maxiva
23. jún 2016

moj syn spava v dlhom rukave a gatiach.zatial mame v dome stale 22..on sa totiz vobec neprikryva,perinu ma skrcenu,no co uz.ale ked sa nam tu otepli urcite dame kratky rukav

michellia
23. jún 2016

@andova kratky rukav a kratke gate, alebo niekedy len v tricku

katche
23. jún 2016

Overal s kratkymi nohavicami aj rukavmi, bez ponoziek, nezakryvam malu vobec asi od marca..budi sa vzdy spotena..asi prejdeme na.tricko s kratkym rukavom alebo na holo

andova
autor
23. jún 2016

Dakujem velmi pekne za rady. Ja som zimomrava takze podľa seba sa nemôžem orientovať 🙂 tak prehodím na letne pyžamko a vetracka bude otvorená celu noc. Dakujem

kristinka86
23. jún 2016

U nás je ten problém, že v spálni neotváram okno na celú noc. Chodia nám rovno pod oknami autá a mňa to neskutočne ruší. ☹ Dcérka spinká v krátkom letnom pyžamku, no má na sebe tenký spací vačik. Nepotí sa zatiaľ. Jej ten vak chýba - si zvykla na neho. Ona sama ho ťahá, keď chce ísť spinkať. 😅

majaxy
23. jún 2016

Asi by si sa mala riadiť podľa syna a podmienok v tvojej izbe...Dieťa sledovať,kedy mu je teplo, a naopak, kedy mu je zima,a k tomu nočné oblečko prispôsobiť. Nie je to len o pyžamku, ale zimný či letný paplonik. Niektoré deti spia rady odokryté, iné zababúšené...Viem že chceš radu, ale musíš si ju vypátrať sama...

autumn11
23. jún 2016

keď je ešte ako tak teplo, ale nie horúco, tak môj malý spáva v tričku s krátkym rukávom a nohavice bez ponožiek. Ale teraz už začínajú riadne peky, tak mu na noc obliekam volnejšie opaľovačky. Spáva bežne odokrytý, ale teraz to vôbec nevadí, lebo je riadny hic.