Prvé topánočky

ivuka
21. okt 2016

Ahojte, chcem sa spýtať, či mi vie niekto poradiť ako mám svojej 4-mesačnej dcérke obuť topánočky. Vonku ostáva chladno a tak by som jej dala na nôžky aspoň keď je v kočíku a vo vajíčku. Keď jej ich idem obuť tak po krčí pršteky a už neobujem jej nič. Ďakujeme za typy

miku1
21. okt 2016

@ivuka Topánočky určite nepotrebuje. Skôr jej daj max. nejaké capačky. Ja som obúvala v zime len také pletené hrubé ponožky.

pribinak
21. okt 2016

topanky asi sotva, skor nejake capacky, to su vacsinou flisove, alebo kozenkove take papucky, ktore len nasuchnes na nozicku

ivuka
autor
21. okt 2016

ved také niečo mame a nie a nie jej to obuť. nie sú to riadne topánočky

pribinak
21. okt 2016

tak potom jej daj hrube ponozticky, a ked je vo fusaku, tak zatial by to malo stacit, nie su este take velke zimy, mozno za mesiac to bude lepsie

ivuka
autor
21. okt 2016

@pribinak áno také nejaké ako ste mi poslali
preto by som jej aj chcela dat niečo teplejšie na nôžky lebo ich ma takmer stale studene

pribinak
21. okt 2016

@ivuka ale male deti maju prirodzene studensie konce ruciciek a noziciek

kashmala
21. okt 2016

Moja mala tiež stále studené nôžky, ale to preto, že sa jej veľmi potili a pot ochladzuje. Ak máš capačky, tak keď jej ich obúvaš, cez podrážku nahmataj pršteky a tam podrážku akoby ohni a cez pršteky potom navlečieš. Ja to tak robím aj teraz, keďže ešte stále občas pršteky krčí a zatiaľ nechápe, že má pršteky vyrovnať.

ivuka
autor
21. okt 2016

@kashmala obula som jej ich podľa tvojho typu ale teraz ma stále zohnute preteky aj keď ich ma obuté. po niekoľkých minútach ich vystrie, ci?

kashmala
21. okt 2016

No to odsleduj. Ak má v capačke dosť miesta, tak tie pršteky by sa mali vystrieť. Prípadne pri nahmataní keď jej ich obúvaš jej ich skús vystrieť, ale ona ich asi bude nasilu zohýbať, tak ich nevystrieš. Musí byť uvoľnená, aby sama vystrela. Ale odsleduj su aj v ponožkách, či nezohýna pršteky stále. Ak ich má v ponožkách vystreté, tak aj v capačkách ak je dobrá veľkosť by ich mala vystrieť.

yanni
21. okt 2016

@ivuka Netreba jej ani capacky. my mame 4 deti a nemali nic une len ponozky. Ved jej das pancusky, hrube frote alebo vlnene ponozky, ked uz bude velka zima tak este overal s nozickami a sup do fusaku, popripade este prikryjes dekou a nanoznik. Neboj, nezamrzne ti.
Capacky je totalna zbytocnost. A uplne prve topanky na prve krocky az ked zacne chodit.

autumn11
23. okt 2016

synovi som tiež žiadne topánky nedávala. Obliekla som mu pančušky a na to ešte hrubé ponožky. Topánky som pár krát vyskúšala, ale vyzul si ich a bolo.