Prvé topánky pre chodiace dieťa

lavender273
29. jún 2017

Ženušky,

Potrebovala by som poradit ktoré topanky sú vhodne pre dieta ktore začalo chodiť? Nevyznam sa v tych značkach ( samozrejme nejde tak o znacku ako o kvalitu ).
Ktoré ste kúpili vy?

Ďakujem

24mima
29. jún 2017

ahoj ja by som volila topanocky s makkou a tenkou podrazkou, nejake barefootky🙂...super su freycoo.. popripade teraz uz ked moja dcerka lepsie chodi nosime little blue lamb a jack and lily. popozeraj net co je v ponuke z tohto druhu,...

moodryjelen
29. jún 2017

Ahoj my sme tiež mali Little blue lamb a vôbec neboli dobré. Dieta potrebuje pevnú obuv ako su ,,prve topanocky Wanda" alebo www.pezuvky.sk značka Rak. Papucky nosime vždy značky ,,Nazo"Ako náhle som o bula dcerke pevnu kvalitnú obuv začala v ten den chodit. Tie Little blue lamp sa hned osuchali, prestal fungovat suchý zips čo ma drzat nozicku.

ankare
29. jún 2017

Freycoo sú super

katrinka8
29. jún 2017

@lavender273 - pridaj sa do skupiny, a dozvieš sa o prvých topánočkách, ako ich kúpiť, kde, ako zmerať dieťatku nožičku, aby si vybrala správne topánočky (nielen na dĺžku, ale aj na šírku, s ohľadom na priehlavok) a tiež o obúvaní:

https://www.modrykonik.sk/group/4501/

Alebo aj tu:

https://www.modrykonik.sk/group/7141/

zuzanaete
29. jún 2017

Najprv si musis ujasnit, ci chces dietatu obuvat klasicke topanky (pevna pata, pevnejsia podrazka ...) alebo barefoot topanky (maximalne ohybne). Potom sa zacnes orientovat v znackach podla nohy dietata (uzka, siroka, vysoky nart ....). Nie kazde topanky sedia na kazdu nohu. Ja odporucam barefoot. 🙂

zuzanaete
29. jún 2017

@moodryjelen Ja mam presne opacnu skusenost. Ked drobec zacinal chodit, tak mal capacky a nosil ich aj von. Krasne chodil, vnimal teren, noha reagovala a nepadal. Este plne nezorientovana v topankach som na rady kupila topanky s pevnou patou a tie mali aj hrubsiu podrazku a drobcovi sa zacalo horsie chodit, viacej padal. Telo nemalo sancu reagovat na nerovnosti na chodniku, cez podrazku ich tak necitil. Po par dnoch som sa vratila ku capackam a opat krasne chodil. Ono aj barefoot topanky treba vybrat tie spravne podla velkosti a sirky nohy, aby sa v nich dietatu dobre chodilo.

emi16
29. jún 2017

Mne ortoped povedal, ze do troch rokov pevna snurovavia kotnikova obuv
Tak sme kupovali RAK a protetika
Je to pre zdravy vyvoj clenkov a bedrovych klbov

lavender273
autor
29. jún 2017

Dakujem pekne za vsetky odpovede. Vidim ze si to budem musiet trosku nastudovat (naivne som si myslela ze pridem - kupim 😅 ) . Pozriem sa na vsetky navrhnute topanky.

19031983
29. jún 2017

Prve topanocky sme kupovali zn.Rak,od necelych 2 rokov zn.Emel max.spokojnost zatial.

ukulela
29. jún 2017

@lavender273 tak stara skola ti bude odporucat pevnu obuv, pevne clenky atd, moderny trend je barefoot - chodenie ako "naboso" - ked noha lepsie reaguje na podklad, lepsie sa vyvija aj klenba ... preto je aj doma dobre chodit na boso, resp len capacky. mne napr maly vrakoch - papuckach vobec nechcel chodit. vadili mu. kupila som troje rozne, kym som objednala tie kozene capacky 🙂 prvu zimu som ale na von kupila protetiky detske zimne,lebo som mala pocit, ze by mal mat v snehu a na lade pevnejsiu nohu. ale v zim v nich vela teda nenachodil po vonku. ale na jar uz dalsie barefootky. viac verim tomu tomu bosemu trendu 🙂 ortopedicke /pevne topanky by som riesila iba pri nejakom probleme potvrdenom lekarom.

zabina27
30. jún 2017

@ukulela nam neurologicka odporucila tiez pevnu obuv (nechodili sme kvoli nozkam ci chodzi, len na kontrolne vysetrenia po porode), o topankach sa vyjadrila len kvoli tomu, ze uz nas nevolala na kontroly, len vtedy povedala, ze do mesiaca by sa mala dcerka zacat stavat a mame jej teda davat pevnu obuv... a ta dr teda stara skola nie je, je to mlada doktorka, tak uz bohvie, kde je pravda. pokial viem, chodenie naboso ma vyznam an nerovnom povrchu, napr. v piesku, strku, na luke (uz podla odvahy rodica, kvoli vselicomu, co tam moze byt 😀 ), pripadne mozno doma, ak ma niekto hunate koberce, ale na podlahe to praveze az take dobre nie je...

@lavender273 takze musis uz len zvazit, k comu sa priklonis. my sme teraz malej (zacina chodit) kupili tiez tie sandalky Nazo, ako pise @moodryjelen a tiez sa mi zda, ze sa hybe s vacsou istotou ako len v ponozkach ci capackach

petronela1985
30. jún 2017

Tazko povedat, zalezi aj od toho, v com sa bude dietatku lepsie chodit. Ja som zacala dcerke kupovat barefoot capacky, ale nevyhovovali jej a pritom nebola to ziadna cina, kvalitna znacka. Neskutocne v nich krivila nozicky. Skusila som teda kupit Rak papucky a v nich mala vacsiu istotu a spravila prve krociky aj zacala chodit. Takze teraz jej kupujem Rak, Protetiku, Sante topanocky. Naboso nechce chodit vobec, zvykla si na Rak papucky. Klenba sa jej pekne vyvija, chodi pekne rovno, nespickuje, nevytaca nozicky, ja som spokojna. Takze skusila by som podla dietatka, co mu bude vyhovovat.

gabona1
30. jún 2017

Ja som kupovala topánočky geox, veľmi kvalitné a keď je výpredaj, tak aj cena je ok.

lavender273
autor
1. júl 2017

Dakujem pekne za rady 🙂 kupila som jedny barefootky a jedny trosku pevnejsie tak uvidime ktore jej budu vyhovovat, potom uz snad vyber topanok bude lahsi 😀

alenka7777
1. júl 2017

@ukulela vobec to nie je o tom,ze stara skola.vacsina odbornikov,ci uz ortoped,neurolog,fyzioterapeut ti povie,ze treba davat detom pevnu obuv.nikdy nebolo tolko deti s problemovymi nozkami ako teraz,ked zrazu prisiel modny trend bf.ano,je dobre chodit naboso,ale po nerovnom terene

fdenisa
1. júl 2017

Ahoj moja skusenost: pri prvom dieťati som nabehla do lekárne a kúpila protetiku ( tvrdá a neohybna topanka na prvé kroky určite nie). Pri druhom dieťati som objavila firmu rak a vyrábajú aj capacky. (Som veľmi spokojná sú ohybné a veľmi ľahučké máme už druhé. Podošva hnedej farby je úplne taká protišmyková).

lavender273
autor
1. júl 2017

Aj ja som toho nazoru ze by sa nemali davat pevne topanky hned na zaciatku (ale mozem sa mylit a taktiez kazde dieta je ine ..komu co vyhovuje ). Noha by sa mala sama vyvijat, prirodzene. Najlepsie behat po piesku, trave ..no ale tak vieme ze nie vzdy sa to da.

Za chvilu zacne trend ked dieta zoberie knizku do ruky tak mu treba dat rovno okuliare aby lepsie videlo 😆

alenka7777
1. júl 2017

@fdenisa no protetika ozaj nie.to su strasne tvrde topanky.rak capacky mame aj my teraz a su super a mne sa paci velmi znacka superfit.uplne lahucke topanky.

fdenisa
1. júl 2017

@alenka7777 superfity su podľa mňa jednotka, starsí chce len tie. Cena je dosť vysoká ale vždy sa dajú kúpiť za akciové ceny.

alenka7777
1. júl 2017

@fdenisa a kde ich kupujes?no u mna zatial najlepsia znacka.hlavne cizmicky na zimu

fdenisa
1. júl 2017

@alenka7777 napr. Humanic aj teraz majú akcie, obuv stonožka .....