Ahojte mamičky,
Zaujímalo by ma aké mám kúpiť prvé topánočky na von keď môj 1 ročný synček zatiaľ len lezie a chodí popri nábytku. Capacky, cvičiky? Doma je na boso. Neskôr keď bude už chodiť chceme beerfoot. Momentálne potrebujem len niečo aby mu chránilo nohu keď lezie po zemi a aby mi nebolo ľúto že to oškre. Takže cenovo dostupné. Vy ste to ako riešili? Do budúcnosti by ma ešte zaujímalo či odporúčate aj použité beerfoot? Nieje to problém že by sa topánky prispôsobili pôvodnému majiteľovi? Zatiaľ sa moc nevyznám tak prepáčte ak sa pýtam hlúposti. Máme totiž nábeh na ploché nohy a nechcem mu to pokaziť. Plánujem mu kúpiť aj senzomotoricky kobercek. Ďalej by ma zaujímalo že čo znamená že alternatíva k beerfoot? Lebo častokrát vidím že spomínajú Decathlon topánky. Z beerfoot poznám zatiaľ len belenka, protetika a froddo. S čím ste boli spokojné vy? Úprimne nemám chuť každú chvíľu kupovať drahé topánky keď tak rýchlo rastie tak by ma zaujímalo ako ste to riešili vy. Ďakujem za každú radu 🙂
Ziadne. Pokial nechodi uplne a sam tak je najlepsie na boso.
@wiw8 potrebujeme len na von. Keď lezie po zemi a tráve. Nech mu to chráni nôžky a nech mu nieje zima. Nie na doma
@srferreira ešte raz len na von potrebujeme nie na doma. 🙂
Je to Barefoot😉
@barboramax von? Dala by som mu iba hrube ponozky, fusakle, popripade ano capacky. Neviem ja som maleho liezt nedavala ked bola zima a studena zem. A tolko co sa na tych 5 minut postavil na lavicke prezil aj bez topanok. Do kocika som mu davala capacky, a tie mal aj na hupacke napr. alebo ked sme cestovali nech neni “bosy”.Inak si liezol, staval sa iba doma.
Pripnem sa 🙂 tiež stále rozmislam aké topánky na vonka , môj bude mať 9 mesiacov.
Na trave ho das na deku a das rovnako kozene capacky. To iste vlastne plati aj pre pieskovisko, hrube ponozky, capacky, topanky az ked zacne skutocne chodit, uz len vzhladom na to, ako rastie noha a ze trva aj 3-4 mesiace, kym sa dieta aktivne rozchodi a dovtedy lezuc ich par kusov znici..
@anjelicek26 On na deke nevydrží tým pádom teda capacky. A aké by ste odporučili? 🙂
@greeetas to je ale je ešte zima na to
@srferreira a aké capacky odporúčate?
Reima ma take super navleky, ale to su skor na zimu, teraz uz je teplo. Ak chces velmi, kup mu froddo celokozene capacky, tie su uplne makkucke a super pohodlne
@majlo1234 ja práveže nepotrebujem veľmi. Ako som písala chcem niečo cenovo dostupné na von čo by mohol mať pri lezení aby mu to chránilo nôžku a nebola by mu zima. Tak také niečo hľadám. A neviem konkrétne čo to má byť. Uvažovala som nad nejakými obyčajnými capackami. Len aby mu to nerobilo zle na nôžku keď sa vyvíja. 🙂 tak ma napadlo že možno sa niekto viac vyzná a poradí mi ako to riešil. Myslím že celokozene by hneď oškrel a to by mi bolo ľúto.
@barboramax my mame babice capacky na venek, stoji 12-15€, syn ma tlustsi nozku
@zuzanaete to som ešte nestihla dopodrobna odmerať to plánujem dnes ak sa mi podarí. Zatiaľ len zisťujem po čom mám pokutovať či vlastne po capackach alebo po čom 🙂
Ziadne.. najlepsie je bosky, maxmalne capacky, ale za mna kym dieta samostatne nechodi (a teraz nehovorim prve krocky) tak topanky nepotrebuje. Stacia navleky a pod. Ak chcete ist cestou barefoot (bare = bosy foot = noha) tak urcite nie. Vsimni si ako dieta otvara prsteky, dava malicek na siroko ked stoji ci hybe sa, to v topankach nedostane. A plocha noha, deticky maju do cca 4rokov na klenbe tukovy vankusik. A capacky sa daju kupit za par €, ano oskrie ich pri lozeni, ale na druhej strane topanky mu neumoznia rozvoj nozicky a posilnovanie svalov.
@cookie29 a ako ste to riešili teda v takomto počasí. Mali ste teda tie návleky len či niečo iné?Ak áno aké konkrétne? Alebo ste nemali nič? Teda aj capacky sú nevhodné?
@barboramax ja som davala dvoje ponozky a bolo, capacky az ked chodil. A nakoniec, kedze nepredpokladam, zw budete vonku dlhe hodiny, na ten kratky cas je to naozaj jedno
Wanda a Rak kukni 🫡 akoze je blato baby kamienky. Jasne ze normalne obud topanky och, vo fusaklach sa ucia chodit po vonku akurat tak cigancata
@barboramax ja som len z H&M alebo Next kupovala. Obycajne nasupovacky, aby mu zima nebola. Inak velmi ich nevynosil.
@adeladulova ale ucenie vonku by nemalo byt. Dieta sa ma ucit doma a bose, a nie za pomoci rodica v topankach vonku na kamienkoch. Ked uz je vonku na kamienkoch tak sa pocita, ze dieta je pevne a samo chodi bez drzania.
Takto ucievali nase babky, a zo zdravotneho hladiska to nie je spravne. Nasilu deti vodili, len aby chodili. Preto sa odporuca kupit prve topanky az ked dieta chodi, a nie ked sa uci.
@srferreira aké napríklad viete mi poslať link či fotku?
@barboramax takto mal iba, a z nextu take podobne len modre. A tie sme vobec nevyuzili, lebo uz hned chodil potom. Toto som mu len cisto nasupla ked bol von z kocara nech mu neni na nozky zima.
@srferreira super ďakujem ☺️
Potrebuje mat tie topanocky obute, ked len lozi a chodi popri nabytku? Nestacia len ponozky alebo pancuchy?