Ahojte, rada by som keby ste mi poradili na kolkate treba prať veci pre novorodenca, nakupenu vybavičku rozdelila na farebne a biele, dať na 40 aby nebolo treba žehliť? Dik
Novorodenecké veci treba vždy vždy žehliť, aj keď si myslíme že máme práčku čistú opak je pravdou.
Nechápem čo má teplota 40 s tým nežehlením
Ja som prala aj periem na 60 dupacky,body,ponozky...len take saticky a take podobne na 40.a samozrejme žehlim.
biele periem vzdy na 60, farebne na 40, miminu som zehlila vsetko bez ohladu na to na kolkatke som prala. inac 40 urcite nestaci na znicenie vselijakych hnusotin....
@ella2015 @thinna33 to bolo myslené asi tak, že keď sa perie na 60st, tak pri tejto teplote sa ničí väčšina baktérií... na 60st. by sa malo prať spodné prádlo, alebo aj posteľná bielizeň atď... Ak perieš napr. na 30, tak by sa malo aspoň prežehliť, lebo baktérie ostávajú...
Ja som detské oblečenie s výnimkou svetríkov prala vždy na 60. Mala som všetko bavlnené, aspoň mi zišli všetky škvrny. Keďže dcérka mala citlivú pokožku a mali sme problémy s detským ekzémom, prala som v Lovele.
aj ja kupujem väčšinou čistú bavlnu, tiež citlivá koža, takže stále všetko na 60 °C, aj keď sme už väčší, aj naše dospelácke veci a hlavne spodné prádlo periem na 60-tke ...
Žehliť určite treba. Ja som žehlila do pol roka úplne všetko. Teraz to už redukujem 🙂
Aviváž som začala používať až v 5. mesiaci.
@thinna33 Ja som pri prvom bábatku celú výbavičku vyprala a vyžehlila, potom som už žehlila len plienky a návliečky na perinky. Pri druhom to isté a pri treťom tiež takto plánujem. Pokiaľ dieťatko nemá nejaké kožné problémy, tak žehliť je podľa mna zbytočné, mala som kopu aj elastických vecí, čo vobec žehliť ani netreba. Aj ked nakupujem veci pre deti, vždy vyberám také, ktoré netreba žehliť. 😀
Ja som takisto zehlila vsetko, ked boli deti malinke. A vacsinu veci zehlim doteraz. Teraz, keď su vacsie, zehlim tak, ako nam. Elasticke veci a napr.teplaky nezehlim...
Ja uz teraz 7 rocne veci na likvidovanie na dvore nezehlim. Babatku vsetko a nohavicky jej tiez aj teraz prebehnem so zehlickou, taktiez oblecenie do skoly ma vyzehlene.
Babule a take makkucke vecicky sa mozu prat v pracke ci radsej rucne ????
Ja som prala tyzden pred terminom na 40 a vsetko som vzdy zehlila