Prvé papučky/topánky

19. mar 2023

Ahojte, v živote som sa o toto nezaujímala. Máme prvé dieťa, začína sa stavať na nožičky a rada by som jej v blízkej budúcnosti kúpila prvé papučky. Avšak, vôbec sa v dnešnej ponuke nevyznám a chcela by som sa poradiť. Barefoot áno či nie? Prečo? Ak nie , tak aké, od koho a prečo? Ak si nájdete čas mi to vysvetliť a niečo odporučiť, budem veĺmi vďačná. Ďakujem krásne

kornelies
19. mar 2023

Urcite nie barefoot, klasicke papucky od Raku a topanocky s ortopedickou vlozkou, napr. Protetika.

beata_k
19. mar 2023

@kornelies No len ortoped ti povie, ze pre tak male dieta isto nie s klebou. Tak male dieta ma este nohu obelenu tukom a ta klebna akurat tak tlaci na nohu.

beata_k
19. mar 2023

Ja by som isla do bf kvoli sirke, ale so spevnenou patou.

amonet
19. mar 2023

najlepsie je naboso

mariavalacsai
19. mar 2023

Nasa mala chodi uz pomerne stabilne, kupila som papucky RAK, revala ked som jej dala na nohu. Kedze odporucaju co najviac bez topanky, teraz skusame capacky Limis, miluje ich, su makke a pohodlne 🙂 odporucam

kaca222
19. mar 2023

Tiež zrovna riešim… budem dávať čo najviac najviac naboso a kúpime bf kvoli šírke. Odborníci ortopedickú vložku neodporúčajú

bbebe
19. mar 2023

ja si myslim ze vobec nepotrebuje papucky. naco? prirodzene je chodit naboso. este bude aj teplo teraz pol roka

54tinka54
19. mar 2023

Vôbec jej netreba papučky a už dupľom nie teraz na leto keď bude teplo 🙂 ako radia vyššie, pre vývin nôžky je najlepšie čo najviac chodiť na boso. Ja som synovi dávala len protišmykové ponožky, má 19 mesiacov a stále nenosí žiadne papuče doma, tak či tak ich dáva dole.

konikkon
19. mar 2023

Doma bude moja dcéra chodiť na boso určite tak do 2 -3 rokov, keďže je to pre vývin chodidla to najlepšie. Na prvé kroky som zvolila značku Froddo barefoot a sú to perfektné topánky na prvé kroky, keďže imituju chôdzu na boso. Sú úplne mäkké, s ohybnou podrážkou. Určite by som išla do barefoot obuvi. žiadne Raky alebo ortopedicku obuv, ktorá je absolútne nevhodná.

majlo1234
19. mar 2023

Ako bolo spomenute, nejake topanocky kozene, najlepsie si nechat poradit v specializovanej obuvi presne na typ nozky(uzka/siroka, vysoky nart…) syn mal prve topanky froddo, uplne makke capacky. Na doma najlepsie naboso, a zabezpecit idealne rozne povrchy(koberec), tvrde podlahy tiez nie su najlepsie.

sakaca
23. mar 2023

za mňa ako prvé capačky, ktoré sú ohybné a nebudú nijak obmedzovať nôžku, ideálne s koženou podrážkou, tie má napriklad aj Rischino v ponuke.