Prvé dieťa syn, druhé dcéra. Čo s oblečením?

lumarque
3. máj 2012

Ahojte, cakam druhe dievcatko a vsetky veci mam po synovi. ( Predavat sa mi ich zatial nechce, možno využije sestra). Samozrejme, chcem aj malej nieco pokupit, ale chcela by som vyuzit aj oblecenie po malom ( ved nemusi byt mala stale ako ruzovucke prasiatko, ale chcem, aby vyzerala ako dievcatko a nie chlapcek 🙂. Biele, hnede, žlté, zelene veci bez obrázkov vlakov, aút, šróbovákov atď asi využijem... myslíte, že by na vyváženie stačila nejaká dievčenská čiapočka, ružová mikinka , vestička apod? Máte nejaké tipy ako vhodne pokombinovať chlapčenske a dievčenské oblečenie?diki

ikke
3. máj 2012

jasne, ze stacila 😀 ja budem tiez kombinovat ruzovu so zelenou, modru s fialovou a pod. obliect dieta od hlavy po paty do sladko ruzovej je podla mna nevkusne a nudne 😉

mandragora22
3. máj 2012

@lumarque no...myslim si, ze na toto si mala mysliet, ked si cakala prve dieta, ze chces aj dalsie 🙂 🙂 ja som bola rozhodnuta uz pocas tehotenstva, ze chcem jedno dieta, napriek tomu som kupovala univerzalne farby, lahsie sa to potom aj predava dalej. takze asi ti teraz neporadim. a ako mas kombinovat? no to by si asi ty mala najlepsie vediet, kedze my tu nevidime satnik tvojich deticiek 🙂 🙂 a co sa nehodi, sup na bazar s tym 😉

katren
3. máj 2012

@lumarque ja to mam sice naopak, ale este k tomu jedno zimne a druhe letne....vyuzivam veci po Dominike na doma a von mame zopar kuskov aby vyzeral viac ako chlapec....ale my sme nekupovali nic ruzove a tak, planovali sme aj dalsie dietatko, tak sme kupovali aby mohli nosit po sebe....

katren
3. máj 2012

a inak, nechapem, preco by sa mali deti rozdelovat podal farieb alebo toho, co maju na tricku.....ja velmi rada nosim modru....Dominicke sme chceli kupit modry kocik, ale vtedy este ta farba v ponuke nebola....tak sme kupili bezovu....ale keby sa dalo, hned beriem modru 😉

denisekkk
3. máj 2012

Ahoj , ja malej kupujem dost casto chlapcenske oblecenie a poviem ti vyzera to super. Ked jej das napr chlapcenske triko k tomu suknu alebo ruzovu ciapocku bude vypadat super. my mame . Vacsinou zimne veci tmave chlapcenske a ciapky dievcenske. Aj bodynka ma tmave chlapcenske-kvoli flakom od jedla. Dam jej tmavomodre body a topanky, cyklamenovu suknicku a ciapku. Alebo ako je na foto- ma chlapcensku bundu a ruzove topky a ciapku. Neboj vyuzijes to...Pokup vselijake leginky , ciapky a sukne...a kombinuj kombinuj, kombinuj🙂

elise
3. máj 2012

nikde nie je stanovene že dievčatko musi nosiť ružovu farbu🙂 teda všetko sda dá dať aj dievčatku a bábenku je to šuma fuk ako je oblečene len nech je spokojne napapane prebalene 🙂 a dievčatku sukničky dokupiš🙂 na tričká môžeš prišiť aj káku ozdobu korálky alebo aplikáciu, mašličku doplniš čelenku 🙂

senoble
3. máj 2012

@lumarque ahoj,modru zelenu pekne doplnis dievcenskov farbov...horsie je dievca a potom chlapec,ruzovu nedoplnis 😉 a to princezna musela mat vsetko ruzove alebo fialové 😉

ejuska79
3. máj 2012

@lumarque ja to mam opacne..este tie male veci boli o.k., to som kupovala neutralne, dokial som nevedela, ze to bude dievcatko, tak to sme vyuzili...ostatne predavam u nas ked je bazar detskeho osatenia, pretoze to uz boli cisto dievcenske vecicky...ale take pyzamka nosi aj po ninke, ved kto ho vidi. nie? ja si myslim, ze staci dat nejaky dievcensky svertik, bundicku a ked uz to bude velmi chlapcenske, tak na doma pripadne na ihrisko urcite vyuzijes..ved ja tu moju prezliekam aj 5 krat denne, co je stale spinava...

juliap
3. máj 2012

@lumarque mozes si kupit v galanterke farebne stuzky a prisit napr na rukav tricka a uz mas z neutralneho dievcenske, alebo pekne gombicky ozdobne nasit na tricko a uz je pre slecnu ...

lumarque
autor
3. máj 2012

@ejuska79
@senoble
no veru naopak je to zlozitejsie. MM by u maleho nezniesol nic ani s naznakom ruzovej, hned by to bolo babské. :D
@mandragora22
@katren. Ved aj my mame dost neutralnych- bielych, bielo- hnedých, krémových a zelených vecí, lenze ked som si tak dnes pre radost pozerala nejake dievcenske vecicky s volánikmi, maslickami a inými srandami, tak som si vsimla, ze 90 % je ruzových a to sa mi k nim až tak nebude hodit.... no strasne závažný problém :D Ale ved nieco vymyslim, alebo skusim ušiť. Len ma zaujímalo, ako to robia iné maminky, lebo my máme okolo skoro samých chlapcov, alebo ruzové é dievčatá.
@denisekkk
no takto asi skončíme aj my. Je vidiet, že máš dievča, ale nie je to take cukríkové..Páčia sa mi aj takéto čelenky.https://www.modrykonik.sk/shopy/detske-c.... S tými zjemním našu garderóbu 🙂

stardust
3. máj 2012

@lumarque najvyssi cas pre tvojho manzela zvykat si na ruzovu 🙂

anjelicek26
3. máj 2012

@lumarque - predat chlapcenske a zacat nakupovat dievcenske. Obliekat dievcatko do chlapcenskeho (teraz nemyslim neutralne dupky ci svetlo modre tricko - ale uz aj rifle maju predsa uplne iny strih) je strasna skoda, treba sa vyblaznit v ruzovej.

Maly ma len dva roky, veci co mas, su este moderne - zacni rozpredavat. Ja som moje po dcerke hned davala dalej a robim to aj po synovi. Ked raz bude tretie, bude mat tiez vecicky nove. Medzi detmi mam velky vekovy rozdiel a aj medzi tretim to bude tak, aj tak tie veci uz aj tak nebudu moderne.

strapco13
3. máj 2012

@lumarque ja mam tak ze najprv chlapec potom dievcatko..mala nosi aj veci po malom...k modremu, zelenemu hnedemu..da sa dokupit farebna celenka s kvietkami v tone..cize kludne modre tricko s modrou ozdobou na hlave a mas dievcatko
a ja neriesim..kludne mi ide mala von v tricku modrom s traktorom a k tomu siva suknicka a na hlave celenka, ciapka s modrym kvietkom

mandragora22
3. máj 2012

@lumarque jaaaj, to ja zas ruzovu nemusim 😀 😀 nuz, budes to musiet uz nejak vymysliet, len nech je mala zdrava a ty tiez 😉

digysa
3. máj 2012

Neviem, aku modu nosia u vas chlapci (odhliadnuc od prveho roku zivota), ale ja by som synove oblecenie dcere dat skutocne nemohla. Neviem si to predstavit...
Uz len stavba tela a strih oblecenia ake preferuju sa diametralne odlisuje.

Ja som vsetko posunula dalej.......a zadarmo. Nic nosene nepredavam. Predala som iba cisto nove veci s vysackou, ktore sme nenosili, aj to za smiesnu sumu.

elephant
3. máj 2012

@lumarque Jejda, a čo dievča nemôže mať modrú mikinku s vláčikom?
Minimálne do roka ak nie do dvoch sú strihy unisexové, a dievčatko v modrom je podľa mňa úplne v pohode. Uvidíš, do piesku a na hrisko ju v svetloružových pančuškách i tak vodiť nebudeš, a šatočiek si užijete i tak dosť. Aspoň budeš mať po synovi zásobu vecičiek na "roztrhanie" na ihrisku.

31majka12
3. máj 2012

zeby podarovat alebo predat a za peniazky kupit ine veci.

anjelicek26
3. máj 2012

@elephant - neviem ale ani veci do roka zdaleka nie su unisex, v maxovom satniku su mozno 2-3 kusy, co by som obliekla dievcatku, ved rifle maju iny sed, strih, kapsy po stranach casto, print, tricka rovnako, bez vzoru som uz dlho nevidela, vsade ma nieco, mikiny dajme tomu 2-3 univerzane biela, sedo/zelena, to by si mozno oblieklo aj dievcatko, ale bundy tiez nic, topanky detto...

Podla mna to vyzera zvlastne a je to jasne, ze to dieta podedilo, to, ze je to tomu dietatu v podstate jedno je mi jasne, ale mne by to nebolo, keby sa mi ma narodit princezna 🤐

aknaj
3. máj 2012

@lumarque
to buď ešte rada, že máš takúto kombináciu 😀 ja to mám naopak, prvé dievča, druhý chlapec ... ja som nevyužila skoro nič, lebo chlapca do dievčenských vecí neoblečieš, opačne sa to ešte dá
samozrejme dcéra mala aj veci v chlapčenských farbách, ale boli vyslovene dievčenské, no čo už 😝
netráp sa tým, doma ju môžeš mať oblečenú aj v chlapčenských veciach a na von niečo dokúp

denisekkk
3. máj 2012

@lumarque kraaaaaaaaaaaaaasne celenky.....ja priam neznasam dievcatka cele v ruzovom-je to uplne bez napadu neoriginalne...ked tak mam rada cyklamenovu alebo fialovu ale isto nie cele v jedne farbe- to je povolene len pri ciernej🙂 ja osobne mam rada ked vyzera Ela originalne nie ako kazda druha princeznicka🙂

elephant
3. máj 2012

@anjelicek26 Veď deti pomaly do dvoch rokov nosia plienky, tak aké strihy podľa pohlavia... Dievčenské i chlapčenské veci rozoznávam akurát užšieho a širšieho strihu, a áno, i rôzne hlbokého sedu, ale ani šírka, ani hĺbka sedu s pohlavím nesúvisí, aspoň som to nepozorovala. A čo mám dve deti veľmi štíhle (dievča i chlapca), viem, čo som sa vhodného oblečenia nahľadala...

duracelko
3. máj 2012

@lumarque ja to mám opačne - tak predávam veci po dcérke 🙂 ale dnes mal malý po byte ružové sandálky od Baťu po bianke 😀 neboj ked sa maličká narodí - tolko je krásnych dievčenských vecí že začneš aj ty nakupovať a parádiť ju 😝

lenka311
4. máj 2012

@lumarque Nečítala som všetky príspevky, tak Ti odpovedám rovno.
Nemám staršie dieťa, ale moje sestry majú chalanov a veci po nich mi podávali, takže máme všetko chalanské. Ale keď som začala chodievať s malou von a pár ľudí mi zahlásilo "Aký pekný chlapček" - tak som to vymyslela takto... - dosť vecí som pokúpila v sekáči, topánky že sú chalanské neriešim.. snažím sa jej dávať aspoň červenú čapicu či klobúčik - no a najlepšia rada - kamarátka má tri deti - dcérku, syna a dcérku - tá posledná je mladšia od mojej Natálky, takže som jej podávala kopec vecí pre syna a ona mne po staršej dcérke pre malú a ja zase jej ich po vyrastení vrátim pre tú najmenšiu dcérku.. 😝 😝 😝 . Takže sús si nájsť pár mamičiek ktoré majú dievča a čakajú chlapčeka a povymieňaj s nimi veci - môžte si ich vracať aj naspäť, keď ich chceš odložiť /pokiaľ už nebudú moc zničené/. No a doma väčšinou behá malá len a len ako chlapec... 🙂 🙂 🙂
Ani nebudeš vedieť ako, budeš ju čančať ako sa na babu patrí - šatočky, ružové, červené oblečenie.. to Ti proste nedá 😉