Ahojte, odporučili by ste mi prosím prvú fľašu pre bábätko na vodu? Je plne kojená, má 4 mesiace. Na žiadnu fľašu nie je naučená a cumeľ nechce ani za pána :D
ďakujem 🙂
@ketrin mala som malu lovi flasku, dobre su aj avent natural pre kojene deti. Mna strasila pediatricka, ze nemam mu davat vodu z flase, lebo nebude chciet prso.. no este taku nehrali, ked z flase tecie voda a z prsa mlieko 😅 a velmi rychlo si tu flasu drzal sam, aj sa na podlozke sam obsluzil a napil. A nebol ziaden problem prejst na pitie mlieka z flase, ked som ho konecne odstavila. A ano, mohol by pit z poharika mlieko, ale cucanim z flase sa aspon uspi 😁
Nasa ma polroka a najradsej pije z pohara, ziadne lyzickovanie a trenovanie. Ja som pila vodu a ju som mala na rukach. Schmatla silno pohar a prilozila si ho k ustam, povedala som si, tak dobre, vyskusame a pekne pila. Ma aj flasu, ale skor na zabavenie ked potrebujem odbehnut. Ma teraz plastovu MAM a naustok z dmka, musi silnejsie stlacit dasnami/zubami aby islo. Mame v zalohe aj sklenenu, ale na neskor, je dost tazka, tak aby sa neobuchala s nou.
Obaja synovia kojeni, najskôr Avent s cumlom,neskôr so sosakom
Naši krpci tiež začínali tiež s lyžičkou a pohárikom. Na cestovanie či prechádzku sme mali https://www.philips.sk/c-p/SCF782_20/avent-hrnc... - dieťa si nezvykne to "žužlať", čo je problém sosákov. Dá sa rozobrať a dať do umývačky, čo je tiež fajn. Naša lekárka vravela, že v slamkách a sosákoch radi bývajú plesne a iné malé potvory, lebo sa to ťažko umýva a býva tam vlhko...
Awent
Pili sme z nej od 3 mesiaca a v pohode
Maly pije z flase aj z pohára
@ketrin kojene dieta nepotrebuje ziadnu flasku, ziadny pohar s naustkom, slamkou, ziadny ,,specialny" detsky .
Pre predstavu....moje deti vedeli priblizne v 10mes pit z normalneho pohara . Doma sme mali decove ,,duritky" ucili sa najprv z nich.
@ketrin este dodam, ze s najvacsou pravdepodobnostou ani nebude vediet, co ma s flasou robit.
Nedavaj flasu. Pokazis si prisatie. Zacni striekackou a za mesiac ponukni poharik. Ja som moju naucila od 5m pit s poharika. Tyzden sme skusali par krat do dna a po tyzdni vedela pekne pit z poharika. Teraz ma 8,5 a flasu nikdy nemala. Pije len z poharika a je to pre nu by som povedala taka “zabava”.
Ked je kojena, naco ma pit vodu? Ak tak, trosku po lyzicke...
@ketrin žiadna, začať najskôr lyžičkou, potom poldecakom, v roku už bude vedieť pekne piť z pohárika 👍🏻