Príbor pre detičky

kantruska
27. feb 2023

Ahojte dievčatá,

Prosím Vás chcem sa opýtať odkedy ste Vaše detičky učili, aby samé papali.
Vedeli by ste mi poradiť akú lyžicu respektíve príbor bol najlepší?

Vopred ďakujem za každú radu 😉

viestta
27. feb 2023

Lyzice dostal do obidvoch ruk, ked sa po nich zacal pri krmeni natahovat. Casom sa zacal aj sam krmit. Normalne nerezove kavove lyzicky. Vidlicku na napichovanie asi v dvoch rokoch, ked siel do skolky vedel aj makke veci nozom "pokrajat". Lyzicu na polievku sme kupili detsku nerezovu, vsetko ostatne mal normalny pribor ako my.

ailiba
27. feb 2023

@kantruska od jedneho roka som mu polozila lyzicku na stol. Krmila som ho a on tam mal tu lyzicku. Mohol si ju chytit a skúšať. Ked skusal viac, tak som ho nechala sameho a potom som ho dokrmila. Od roku a pol zahlasil, ze chce jest sam. Tak odvtedy papa sam. Ale zaciatky boli des... Jedlo bolo vsade.... Postupne sa to zlepsovalo. Ked uz vedel lyzickou, tak som mu dala aj vidlicku. Do 3 rokov mal umelohmotny pribor pre prve prikrmy a od 3 rokov kovovy pribor detsky.
Ale deti su rôzne. Uvidis, ako to pojde tvojmu.

andreatytler
27. feb 2023

@kantruska Umelohmotnu lyzicku mal v ruke od 6 mesiaca. Krmit sa ale najskor zacal vidlickou asi ked mal rok... napichoval si chlebik pokrajany na kocky. Ked mal 1.5 roka isliel do jasli a tam sa velmi rychlo naucil aj lyzickou. Nozikom sa snazi namazat maslo na chleba.
Na umelohmotne lyzicky sa jedlo tazsie nabera ako na kovove a dieta je frustrovane. Pribor mame z Ikea a pacia sa mi. Dobre sa drzia a su pekne. Lyzicka je prisiroka a jedlo sa mu tym padom obtiera o kutiky us. Lyzicku pouzivame klasicku malu priborovu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz