Prečo sa neodporúča pavúk pre deti?

3. okt 2021

Prečo sa neodporúča pavúk pre deti, ktoré začínajú chodiť?

pribinak
3. okt 2021

Lebo si ničia kĺby a chrbticu. Na internete je asi milión článkov

selu11
3. okt 2021

Plus majú zlé návyky pri chodení, ktorých sa celkom dlho veľa detí nevie zbaviť. No a v neposlednom rade z toho už veľa detí vypadlo, známej z toho spadol syn dva krát, raz rozbitá hlava. Stále ho do toho pchala, ale tak to už je asi iný level matky ako ja.
V niektorých krajinách je predaj dokonca zakázaný. Prejdi si články na nete, myslím že jediný pozitívny nenájdeš. Umelé, neprirodzené zasahovanie do vývoja detí.

autor
3. okt 2021

Čo to som počítala ale mama na to nedá dopustiť, preto som chcela počuť asi aj iné názory. My sme na tom boli odchovaní a zrazu sa zistilo že je to zle. Radšej sa tomu budem vyvarovať teda.

elizabet173
3. okt 2021

v niektorých štátoch je pavúk zakázaný, nevidím zmysel mať ho. Dieťa sa naučí chodiť správne bez neho, dávať ho do pavúka, keď si mama potrebuje niečo urobiť, alebo odskočiť na WC, tak to by som nerobila, deti z neho môžu vyliezť, vypadnúť. Mama nech sa spýta ortopéda, aký ma na to názor. Prípadne jej daj prečítať pár článkov. Veta, že kopa detí v nich bola a nič im nie je má asi takú výpovednú hodnotu, ako že kopa mužov popíja denne pivo a alkoholici sa z nich nestanú
https://najmama.aktuality.sk/clanok/250706/zaka...

domak2
3. okt 2021

Ono odchovani sme boli aj bez pasov a autosedaciek, to máš tak 😅

jankalukasova
3. okt 2021

Do mňa istá osoba neskutočne šila, že prečo si nedám deti do pavúka, že jej deti boli v pavúku od pol roka a ona mala svätý pokoj. Až som sa neudržala a povedala som, že pavúk je pre lenivé matere. 🤭

pribinak
3. okt 2021

Nie je zo zrazu zle, je to kritizovane už dlho. Dokonca napr v Austrálii sú zakázane vyrábať či dovážať
Chod sa pozrieť pred ortopedické ambulancie tam čakajú relatívne mladi ľudia odchovaní v pavúku, majú v riti chrbticu vo svojim veku viac ako ľudia o celu dekádu starší

Prečo si to matky chvália? Tresknú decko do pavúka a majú svätý pokoj

selu11
3. okt 2021

Autorke témy : Tak maminke povedz, že ona si svoje deti už vychovala, teraz si mama ty. Ja som veľmi alergická na argument, že my sme boli na tom odchovaní. Naši predkovia nemali umývačky riadu, robotické vysávače, práčky... Tak šup šup prať opäť do potoka. Aj nás posadzovali pomaly v troch mesiacoch, ak nie aj skôr, možno "vďaka" tomu mám bolesti chrbta už od decka.
Nebojsa, tiež som si vypočula ako ho budeme potrebovať, no a nepotrebovali sme.

elizabet173
3. okt 2021

@domak2 to áno, len stačí porovnať hustotu dopravy pred tridsiatimi rokmi a dnes

domak2
3. okt 2021

@elizabet173 to ja len k tomu argumentu že sme odrastli v pavukoch. Sú proste veci čo už teraz radšej nerobíme 🙂

uzivatelka1113
3. okt 2021

Instagram : detská fyzio mama

mackamizjedlaskrec
3. okt 2021

@uzivatelka1113 Uz ked si sa tak natrapila s tym dramatickym proti choditku ...tak teraz poprosim to iste ..tvary a typy kocikov !,co tam decko spi alebo lezi viac casu ako v choditku!A teraz ma zozerte aj vsetci fizio aj orto aj neviem co 🙈

chatte007
3. okt 2021

My so surodencami sme nestvornozkovali vobec alebo skoro vobec, lebo sme boli v choditkach (moj brat sa v nom aj prevratil na hlavu). A ked moj maly tri mesiace intenzivne stvornozkoval, tak moja mama bola z neho cela unesena, ze ako lozi. No preco asi? Lebo som ho nechala prirodzene sa vyvijat. Radsej som sa zmierila s tym, ze niekedy som pri nom cely den skoro nic neurobila, ale neodlozila som ho. Bol pre mna zazitok sledovat, ako sa dieta samo vyvija bez pomoci a urychlovania. Je pravda, ze nase mamy mali tej roboty v domacnosti velakrat viac, tak ich trosku chapem, a tiez nebolo tolko poznatkov ako mame dnes, ale to, co nechapem, je to tvrdohlave presvedcenie, ze to, co robili ony, bolo najlepsie. A velakrat nepomahaju ani rozumne argumenty.

chatte007
3. okt 2021

@mackamizjedlaskrec Diskusia je o choditku a vsetky zeny okrem teba tu napisali nieco k veci. Ved daj protiargumenty, ak nejake mas, a neplet sem kociky. Preco by ti tu mal niekto kociky rozoberat? Ved urob taky rozbor ty a zaloz o tom temu a kto chce, si pokeca.

elementissa
3. okt 2021

@uzivatelka1113 s tým vozíčkom na tlačenie nesúhlasím. Asi netreba dávať dieťaťu príliš nízke. Môj syn dlho nechodil, chodil len okolo nábytku, bal sa pustiť. Týždeň pred 17. mesiacom som mu zadovážila taký pekný vysoký drevený vozíček n tlačenie a za 4 dní chodil sám. Mal presne tri dni pred dovŕšením 17. mesiaca. Takže nemám pocit, že by ho to spomaľovalo.

hipuska
3. okt 2021

Okrem už spomínaných vyssie...ide aj o to, že dieťa je od prirodzenosti zvedavé, pripravené prijímať nové výzvy. Čiže pekne postupne ide zo zeme smerom hore. Keď mu to ulacis postavením v chodaku, dieťa nebude mať dôvod sa samo ťahať do stoja, vyberie si ľahšiu cestu, ktorú mu ponúknes.

uzivatelka1113
3. okt 2021

@mackamizjedlaskrec no urobiť screenshot z profilu odborníka pre mňa až také trápenie nie je 😉 ale veď nech sa rozhodne každý ako chce, neviem čo do mňa hučís, ja som sa práve vďaka takýmto informáciám podľa mňa rozhodla spravne a nebudem synovi vedome ubližovať, ale keď niekto nepresvedčí ani názor odborníka, jeho vec 😉

alvaluka
3. okt 2021

@autorka my sme od svokry dostali tiez pavuka, malu tam dal muz asi 3x ani nie na 5 minut dokopy ked mala takmer rok. Mali sme ohradku naozaj velku, kde mala vsetky hracky, do ktorej mala 2 vstupy, takze sa naucila preliezat spodok, pridrziavat tych tyciek a postupne aj podliezat ked chodila a isla dnu.
Pre mna bola ohradka lepsia z psychologickeho hladiska, lebo tam som brala bordel z jej hraciek, ze je ohraniceny a ze nie je jedna tu, druha tam a tak podobne. Pavuk by bol dalsia vec, co by bola niekde roztahana a takto bol poriadok podla mojej vtedajsej logiky o ohranicenom neporiadku v ohradke 🤷‍♀️

panda21
3. okt 2021

Nuž to je tak, nepoznám snáď človeka v mojom veku, kedy to bol fakt boom (22 rokov), čo by nemal problém s chrbticou alebo s klbami 🤷‍♀️ ja mám neskutočnú skoliózu, aj z pasívneho sedu a ľavú klbovu jamku mam zodratu z choditka. Určité veci pri cvičení je pre mňa nemožné spraviť, lebo mi preskočí bedrový klb a skončila som od bolesti. Fyzio, chiro a všetci možný mi nezávisle na seba povedali, že je to kvôli pavúkovi a z podsadzania. Môj syn v ničom takom nebol, veď lezuje dieťa nemá moc kam ujsť. A to sa v 5 posadil a v 6 postavil, v 8 chodil a nikdy som nemala potrebu ho zatvárať do ohradky alebo dávať do pavúka 🤷‍♀️

mariejenka
3. okt 2021

Som fyzioterapeut, venuj.sa ale dospelým,viac seniorom. A veru, starusikovia minimum skolioz,ale 30nici, ako oveľa vyssie percento. Štúdie nemam,ale co mam odpozorovanne.
A pre dieťa co sa stavia, obchádza nabytok,krokuje doboku,stvornozkuje , snazi sa vydrapat na gauc,postel nic lepsie nieje na vyvoj Core,svalov chrtba, vsetkych pletencov končatín.
Sama mam doma rocneho lezuňa,staviača...sekundu neviem kde je♥️🤣 vydržať a kym sa chôdza neustáli,byt s dieťaťom, pre bezpečnosť dat na chvíľu do ohrádky,alebo ako ja,ideme aj na wc spolu.

liusa82
3. okt 2021

Ja som rada chodila do pavuka normálne si to pamätám ked som bola decko.Aj som sa tam sama pýtala ešte aj ako 3 ročná🙂ale mne našťastie nie je nič aspoň neviem že by to nejake následky malo.Ja som toho pavuka brala ako hračku🙂

zuzuliennka1
3. okt 2021

to vobec nie je zrazu… len sa obzri okolo seba, kolko tych deti, ktore dnes maju plusminus 30 rokov a boli teda aj v pavukoch a “nic im nie je”, maju uz teraz problemy s chrbticou, vyskocenymi platnickami, ploche nohy a podobne… “aj my sme v tom boli a nic nam nie je” nie je tak uplne pravda

zuzuliennka1
3. okt 2021

@panda21 ze lezuce dieta nema kam moct ujst - s tym teda nesuhlasim 😂 mojho syna som na nevyhnutny cas musela mat v ohradke, lebo bol v sekunde schopny odplazit sa na najnebezpecnejsie miesto v byte a nieco si najst…
napr. rolldor skrina vo vedlajsej izbe, ltt som mu odtial prsty vytiahla.. a to bol vo veku, ako pises: ze nema kam ujst.. no ako ktore 🙂

paciko9
3. okt 2021

Každy ma na to svoj názor. Nasa mala 7 mesiacov v remencoch. Ked som sa pytala na pavuka tak mi Dr. povedala, že je zátaž veľka na kĺby aj pre zdravé deti nie to este pre chore.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elementissa
3. okt 2021

@beata_k a možno o mesiac alebo dva ;) chodila som s ním na rehabilitácie a ortopédka mi ho schválila, takže nebude až taký diabolský ako sa tu prezentuje

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elementissa
3. okt 2021

@beata_k už mal 17 mesiacov a bal sa chodiť sama. Sama mi ho navrhla. Používal ho až 4 dni. Nič sa mu nestalo

pribinak
3. okt 2021

@mackamizjedlaskrec Ehm, fyzio

uzivatelka1113
3. okt 2021

@beata_k tak ortopéd dá na každý problém s chodidlom tvrdú ortopedicku obuv a vybavene.. fyzio robia cvičenia a poradí vhodnú obuv na daný problém .. to hovorí za veľa si myslím 😀