Prechod z jednorázových plienok na látkové v 4. mesiaci

septemberkl
25. jan 2017

Chcela by som sa s Vami poradiť. Mám 4-mesačnú dcérku. Doteraz nosila jednorazové plienky, ale nerobili jej veľmi dobre na zadoček a tiež je to dosť drahé ich používať, hlavne keď sa snažím aby bola čo najčastejšie prebaľovaná, lebo ak som ju v tej jednorazovke nechala dlhšie, ona sice vlhkosť necítila, ale začali sa jej robiť také malinké vyrážky na zadočku. Tie látkové sú zdravšie. Dnes som ju začala dávať do látkoviek, normálne štvorce, zložím do novoskladu a na to dám pull nohavičky. Maličká začala prejavovať nespokojnosť, najprv len také hnevlivé akoby sťažovanie a popoludní už občas spustila riadny rev, keď som ju išla prebalovať. Všetko som skontrolovala, tlačiť by ju to nemalo a skúsila som aj takú tú kapsovú plienku. Výsledok ten istý. Večer som už bola na konci s nervami a dala som ju na noc do jednorazovky a ona je tak spokojná. Máte niekto s týmto skúsenosti? Prechádzali ste niekto z jednorazoviek na látkové plienky takto neskôr, keď už má dieťatko okolo 4 mesiacov? Predpokladám, že ak by bola látkovaná od narodenia tak by tento cirkus nerobila. Dosť si vyčítam, že som ju nedávala do látkových od začiatku. Myslíte, že mám len vydržať a ona si zvykne? Máte niekto skúsenosti?

pianina
25. jan 2017

@septemberkl Ja som presla po 2 mesiacoch a maly to znasal v pohode.No oni viac citia v tychto plienkach vlhkost,tak mozno preto.ja by som tyzden este vydrzala a potom kasli na to🙂

vulka
25. jan 2017

Ja som prešla na látkové cca v 6-tich mesiacoch a u nás to bolo v pohode.

septemberkl
autor
25. jan 2017

@vulka tak to ti trochu závidím, lebo u nás bol dnes veľký krik. Trochu rozmýšľam aj nad tým, či maličkú nerozmaznávam. Ale 4-mesačné dieťa snáď nemôže byť rozmaznané, veď je ešte malinké. Či ano? Ja som z toho už jeleň.

ciriklora
25. jan 2017

Mozno je to impulz na dalsi "level"..bezplienkova metoda. Ja som s tym zacala u prvorodeneho az v 4 mesiacoch, presvedcila ma kamoska po tom, co som jej vravela, ze som to chcela skusit uz skor a nevidela som ziadne signaly, tak som to vzdala...a potom...bolo to perfektne...dietatko je tak mudre a ucenlive a radikalne som znizila pocet pocikanych plienok, pokakane vobec, dietatko takmer cely den v suchu. A ta Vasa otazka na konci, ci mate vydrzat a ono si zvykne..myslim, ze ano, ze by si zvykla..ked si taketo malicke deticky napr.zvyknu zaspavat same atd

septemberkl
autor
25. jan 2017

@pianina v dvoch mesiacoch by to možno zvládla v pohode. Tú vlhkosť tam určite cíti viac, lebo hneď som na nej videla keď sa vycikala, tak zapišťala a ja som ju hneď prebalila, tak v tom bola možno chvíľku. Snáď to týždeň vydržíme doma 🙂

septemberkl
autor
25. jan 2017

@ciriklora o tej bezplienkovej niečo viem, môže to byť riešenie, no uvidím.

ciriklora
25. jan 2017

@septemberkl ja teda odporucam🙂. ani si nemyslim, ze je to energia navyse, skor usetrenie. inak aj latkovky su super a vela mamiciek uz mozno vie, ze sa povazuju za zdravsie, lebo neprehrievaju pohlavne organy. ja som skusila zacat s bezplienkovkou tak, ze hned po zobudeni som dieta dala nad umyvadlo, chytila popod nozky aby bolo skrcene🙂 a vravela čccccc..aj pri cikani (ak nahodou 1.X nebude cikat, skusit viackrat). (jasne, ze kes sa vycika, nadsenie v hlase).potom si dieta spoji zvuk ccccccc s cikanim a ked ho date do takej polohy nad nocnicek, umyvadlo, vycika sa.

sykorkauhliarka
26. jan 2017

tak ja striedam jednorazovky so stvorcami uz viac krat som zacinala s latkovimi a vzdy to stroskotalo na niecom :D alee tiez mi prisla nervozna ked som jej ich prvy krat dala (1.stop s latkovymi)....teraz mi moje latkovanie nevydrzalo lebo musim kupit xl pul nohavicky lebo moja mala je taka bambula ze ju jednovelkostne rezu....na noc jej stale davam jednorazovu ..lebo vnoci neprebalujem a paradox je ten ze prave po noci ma najkrajsi zadok

sykorkauhliarka
26. jan 2017

ale ak teraz zacnem tak ma zastavi uz iba dovolenka....chcem aby sa jej lahsie ucilo na nocnik s tym ze pozna pocit mokra ...na bezplienkovu si moc netrufam

septemberkl
autor
26. jan 2017

@sykorkauhliarka inak aj moja mala je dosť taká bambula, tak ktovie ci jej prave to nevadi ze ju tlacia tie jednovelkostne nohavicky, ale pozerala som to a nemalo by. Na noc som jej dala jednorazovku a spokojna bola v noci, ale rano som skusila tu kapsovu a tvarila sa nejako neurcito a potom zacala byt nervozna, tak som ju dala zase do jednorazovky a teraz rano som znovu dala tu kapsovu, trochu mraucala, ale je to o trochu lepsie nez ked dam tu stvorcovu. Tak mi treba ked som si ju navykla na jednorazovky, len nevedela som ze si az tak zvykne a az tak bude protestovat.

leeenka26
26. jan 2017

@septemberkl napadlo ma ci by nepomohlo do plienky umiestnit taku tu separacnu plienku celulozovu.

sykorkauhliarka
26. jan 2017

@septemberkl nasu otlacali na chrbte lebo tam boli silne gumky ale teraz jej nevadi ked ma latkove ked uz sa pohybuje

jana_machajova
26. jan 2017

Ja som tiez chcela prejst v troch mesiacoch na kapsove, ale ked sa moje vzdy usmiate dievcatko, zacalo budit s takym revom, ze az....prestala som jej ich nutit a ostala som uz pri jednorazovych...ani separacny obrusok nam nepomohol k spokojnosti...