Ahojte chcem sa spýtať tie ktoré ste si nechávali šiť hniezda, mantineli, zavinovačky a podobne prali ste to všetko? Bojím sa aby sa to nejako nezničilo. Mám ušitý set do postieľky kde je jedna strana minky latka a nechcem ju nejako poškodiť. Ten mantinel asi nebudem prať neviem 🤷🏼♀️
@nikpa akože nedám ho do pračky v rukách ho umyjem ale pýtam sa či to dávate prať v práčke myslím
V práčke bolo x-krát, aj v sušičke. Mantinel tiež. Radšej budeš mať pekné, neopraté, pochytané veci, lebo by sa mohli naaaahodou zničiť??? 🤔
No osobne si neviem predstavit prat hniezdo v rukach. Resp vyprat v rukach ok, ale co zmykanie? A do kedy to bude schnut?
Ja som pred prvym pouzitim dala vsetky tieto velke veci do cistiarne. Potom uz len do pracky na setrny program.
Normálne to napchať do práčky.
@alexandra2468 mantinel by som jediný prala v rukách. A koľko to bude schnut mi je jedno termín mám v januári ale nejde o to že to chcem mat pekne a bábätko bude spat v neopranom. Len to nechcem zničiť keďže lacné to nebolo a bolo by mi ľúto keby to svojou chybou nejako poškodím preto sa pýtam na názor iných ako to prali
Ja mám na zákazku šité hniezdo, jedna strana minky látka a normálne som ho oprala v práčke na 40tke 🙂 nič sa mu nestalo.
Áno, hodím do práčky a na 60tke som prala aj hniezdo minkie. Nezničilo sa to. Nechala som odkvapkať na balkóne a potom susila pri izbovej teplote. Priemer často.
Hniezdo, ktoré vlastním, má vyberateľnú vložku. Zistila som to až pri druhom dieťati. 😄 Preto, keď ho periem, sa vôbec nebojím, že by sa zničilo.
mam hniezdo z jednej strany minky, z druhej bavlna - periem ho normalne, na 40 stupnov, do prania pridam Sanytol na dezinfekciu (je specialny do prania),
znizim otacky a necham ho potom volne vyschnut
Všetko nové či už oblečenie, deky, návliečky, podušky, paplón, mantinel a aj hniezdo som vždy prala. Nevieš kde sa to predtým váľalo, kto to chytal a chces dať do toho bábätko?? A samozrejme keď to budete používať, dieťa sa bude aj potit, slintat, grckat... To snáď nemyslíš vážne, že to nebudeš prať?! 🤦😳🙄 Zvoľ šetrný program alebo aspoň volake rýchle pranie na málo otáčok alebo to daj do pračovne keď sa bojíš ale ja periem všetko doma v práčke a ešte sa mi nič nezničilo. Akurát do sušičky všetko nedávam.