Používate látkové plienky Bambinomio?

matsches
8. nov 2011

Ahoj! Máte niekto skúsenosť s plienkami Bambinomio? My ich používame a sme nadmieru spokojné. 🙂 Dúfam, že to tak aj ostane! 🙂

stabel84
25. okt 2012

@matsches
Ahoj, ja tiez uvazujem nad tymito plienkami, su aj jednoduche na pouzivanie a velmi sa paci ta sada od narodenia po nocnik, je aj relativne cenovo vyhodna.
Bola by si, prosim, ochotna, mi k tomu napisat aj nieco viac? Normalne na sukromny mail (poslala by som ti ho) aby som si mohla s tebou odkonzultovat niektore otazky?
Dakujem.

quaxi
7. nov 2012

@stabel84 ja som mala par tychto plienok aj vrchnych gatiek. Gatky boli fajn, stihle, ale nedali sa pouzit na nohavickove plienky, neprekryli ich uplne - su dobre len na stvorce narovno, alebo na viacvrstvovky. A po 3-4 detoch sa im uz vytahali gumicky. Maju dost vela velkosti, ale daju sa preskakovat, kupis len kazdu druhu, a tu najmensiu vobec netreba, ta je tak na prve 3 tyzdne. Na plienky sedia aj ine vrchne gate, mozes pouzit aj viacvelkostne nejakej inej znacky a potom ti stacia 3ks na cele obdobie.
Plienky sa mi celkom osvedcili, ale iba ta najmensia velkost, vacsie su strasne objemne. Tie najmensie som dost vyuzila ako vlozky do kapsoviek - celkom slusne nasaju a rychlo uschnu. Davala som jednu malu BM plienku a k tomu jednu vlozku. Ked pouzivas iba tieto plienky, tak sa ti dieta casto prekaka, tak ako aj u stvorcoviek, s tym treba ratat - treba viac vrchnych gati, ako pri nohavickovych plienkach. Neviem ake su teraz ceny, ale kedysi sa viac oplatili viacvrstvove plienky Popolini, to je prakticky to iste. Ak by si ich chcela vyskusat, uz ich pouzivam menej, mozem ti par posunut.

stabel84
14. nov 2012

@quaxi dakujem za reakciu.
Z toho vyplyva, ze su teda tie latkove celkom fajn ? 🙂 lebo tolko informacii a ja som len zaciatocnik v tychto veciach. 🙂
Ja teda uvazujem nad tymi viacvrstvovymi a pripadne stvorcovymi.
Teraz sa na trhu pohybuje cena od 80-320e za BM od "narodenia po nocnik". Len neviem, ci nie je lepsie, si ich kupovat postupne podla toho, ci budem spokojna alebo nie. ale zas cenovo je to najvyhodnejsie.... ach jej, jedny plienky, kolko starosti (ale prijemne starosti 🙂

quaxi
14. nov 2012

@stabel84 latkovky su fajn 🙂 ale myslim, ze je lepsie si vyskusat rozne druhy a podla toho potom robit velky nakup, uvidis ktory system ti viac vyhovuje a nepokupis zbytocnosti. Aj na rozne situacie sa ti hodia rozne plienky - raz potrebujes nieco co udrzi kakanie, raz nieco extra save, inokedy zase potrebujes prebalit pohodlne a rychlo, alebo prebalujes len na kratku dobu a je v podstate jedno, co pouzijes... aj preto je lepsie mat rozne plienky. Sada je risk aj z toho hladiska, ze ak ti tento system vobec nesadne, budes tam mat kopu nepouzitych veci, ale uz to predas len s velkou stratou. A keby si aj chcela pouzivat len tento system, asi by si si nepokupila uplne presne vsetko, co je v sade (nie je to vobec potrebne) - takze aj setrenie penazi je otazne. Napriklad sada obsahuje 16ks vrchnych gatiek, ktore sa daju nahradit 3ks viacvelkostnymi vrchnymi gatkami inej znacky, tie by ti naviac sedeli aj na iny typ plienok, BM gatky sedia iba na stvorce alebo viacvrstvove a len ked ich pouzijes poskladane narovno (kvoli prekakavaniu sa skladaju aj inac, ale potom ich uz neprekryju BM gatky). Je pravda ze na stvorce alebo viacvrstvove narovno su BM gatky suverenne najlepsie, ale malokomu staci taketo pouzitie.
Viacvrstvove plienky vies kupit lacnejsie napr. popolini http://www.ekoplienky.sk/product/viacvrstvove-p... alebo Kikko http://www.ekoplienky.sk/product/kikko-viacvrst... (to je len prve co mi vyhodil google, takze pozri aj ine obchody, mozno najdes lacnejsie). Stvorcove sa teraz predavaju dva druhy: lacne a tenucke, co nic nenasaju a rychlo sa rozpadaju, alebo drahe a viac save, co aj nieco vydrzia. Podla mna sa oproti viacvrstvovym ani jeden typ neoplati - lacne su prakticky nepouzitelne a drahe vyjdu v pomere k tomu, kolko nasaju, prilis draho a este su aj menej pohodlne. Stvorcovky by som pouzivala, keby som mala nejake zdedene po nasej generacii - vtedy este boli kvalitne hrube a mas ich zadarmo. Ale kupovat nove sa neoplati.

vianne
17. dec 2012

ahoj, my mame BM viacvrstvove plienky, velkost 1a2, tie pouzivame dotearz - maly ma uz 13kg. vrchne PULLky som predala, lebo mi nesedeli na ine plienky, a pouzivame radsej vlnene a flisove. ako pisu predo mnou, lepsie je vyskusat rozne druhy po 1ks a potom kupit viac, u nas sa napr menili preferenci epodla veku, zo zaciatku sme mali stvorce a PULLky, neskor sme presli na kapsovky vyplnene viacvrstvovymi a bambusovymi pleinkami. kazdy ma ine potreby, a ak sa ti nesovedcia , je skoda celej sady za nakupnu cenu to uz nepredas.