Používali ste videopestúnku?

17. dec 2021

Ahojte, som prvorodička, mám týždeň do termínu 😅. Začala som premýšľať ale či mám naozaj všetko kúpené. Rozmýšľam že by som ešte kúpila videopestunku, ale stojí to dosť peňazí, tak ma zaujíma či ste ju reálne používali ? Pripadne či aj nemáte nejaká mamička na predaj. Alebo aspoň odporučiť nejakú cenovo dostupnú 🙂 lebo som sa zamýšľala nad tým že keď bude malá spať napríklad v obývačke, a ja budem chcieť variť(ak to vôbec zvládnem 😅) že či by bolo bezpečne ju nechať len tak samu bez dozoru.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alexandra2468
17. dec 2021

Ja videopestunku odporucam.

Na zaciatku ju nebudes potrebovat asi, budes stale pri dietatku, budete si vytvarat rezim, budes unavena a snazit sa spat, kedy sa bude dat.
Ale potom si zvyknete, budes si chciet vecer pozriet film, alebo si len sadnut do obyvacky a oddychnut si. Alebo budes cez den varit, pozatvarane dvere, aby si dieta nezobudila, tak sa ti to zide.

Ak by si mala len vysielacku, cize iba zvuk, tak po case, ked bude dieta vacsie, budes chodit stale kontrolovat, co su to za zvuky a ci nevylieza z postielky 😃 ked budes mat videopestunku, tak nemusis bezat do izby pri kazdom zvuku. Pozries na kameru a varis dalej 😃

Samozrejme su zeny, ktore povedia, ze najlepsi monitor dychu a najlepsia videopestunka je matka 😃 ale vynalezy vznikli na to, aby nam zjednodusili zivot. Takze ja odporucam urcite!

bbebe
17. dec 2021

ja tiez urcite odporucam.

cukricek4
17. dec 2021

do domu by som to brala. v byte je to podla mna zbytocne. to, ze by si babatko nepocula, tak toho sa bat nemusis.

jazula
17. dec 2021

Geniálna vec je to…aj teraz ju mám pustenú (v 2-izbovom byte 😉). Môžem mať zatvorené dvere na izbe, kde malá spí a robiť čo potrebujem. Je pravda, že v tom byte by som ju počula, keby zaplakala, ale takto aj viem, či sa naozaj zobudila, alebo len vydala nejaký pazvuk v spánku (bola som veľmi prekvapená, koľko zvukov v spanku také bábo vydá 😂). Na začiatku som si ju nechtiac pár krát zobudila, lebo som išla riešiť, keď nebolo čo… A okrem toho môžem ísť v kľude napr na toaletu a zavrieť si dvere 🙈. Plus tá pohoda, že si večer môžme pustiť s partnerom telku, alebo sa porozprávať a pritom maličkú nerušiť… Bola síce drahá tá videopestunka, ale neľutujem ani jedno €. A dá sa napr kúpiť xiaomi webkameru za pár peňazí a pozerať cez appku. My sme kúpili drahšiu Motoroly kvôli nezávislosti na wifi - kupovali sme ju, keď sme išli prvý krát k mojim rodičom na dom a oni mali wifi takú slabšiu. A odvtedy ju používam každodenne aj v byte.

denden77
17. dec 2021

mam len audio (v byte), uplne postacujuce 😊

alexandra2468
17. dec 2021

Zareagujem este na vyssie komentare.
My byvame tiez v byte. Samozrejme, ze plac dietata by som pocula, ale teda ja mam kameru preto, aby som dosla do izby pred tym ako sa dieta zobudi s revom 😃 vacsinou pridem, ked zacne mrncat len, potapkam po zadku chvilu, alebo postiskam a dieta spi dalej a ja mozem dalej varit.

danieladeley
17. dec 2021

Pri prvom som nemala, ani by som popravde nevyuzila v byte, ale ked sa narodil druhy s malym rozdielom, bol to top pomocnik, vyuzita bola na maximum, pre dom s dvoma pochodiami na nezaplatenie. Mala som TrueLife Avent, s kamerou je super, lebo pri audio nevidis dieta, ale zachyti zvuk aj ked sa mozno len pretoci a stale spi, s kamerou to vidis. A este by som priahliadala na to, aby mala daleky dosah, ked mas napr. dom, tak sa mozes aj von opalovat a dieta spi :D

fiafia
17. dec 2021

Určite sa oplatí investovať. Nanahraditelna vec a na dosť dlho.

choco6
17. dec 2021

Moje dieta ma 3 roky, neexistuje aby som nemala kameru na neho. Hlavne ak je vacsi a potom co som videla dokument o tom ako na male dieta spadla komoda lebo lozilo po suflikov a zabilo ho. 😳 A deti vedia byt potichucky a vystrajat blbosti a nemusis to pocut ani ked si vedla v izbe v malom byte.

jamatkaroka
17. dec 2021

Je to skvelá vec. Ideálne aj s kamerou. Ak máš zvyšný mobil s kamerou (kľudne aj starší), vyskúšaj aplikáciu Dormi. Používala som ju prvý rok a plnohodnotne mi nahradila pestúnku. No u rodičov som to nemohla používať lebo nemali wifi, preto som si kúpila pestúnku.

nedockavka372
17. dec 2021

Ano, za mna top vec, ale az tak od 6m. .. dovtedy sme mali audio, stačilo... od 6m spi s nami v posteli, cize ked je na nej sam, tak vidim, ci sa nahodou neprevracia velmi na kraj v spanku a aj ked mame mantinely, tak uz ma 1r a pol, cize v pohode ich prevali :D tak ho mam pod kontrolou a aj ked pojde do svojej izby spat, tak budem mat zapnutu aby som na neho videla v noci, coze vidim vyuzitie este velmi dlho
P.s.: manzel ju kupil z ciny za nejakych 25€, je bombova, kvalitny obraz, nocne videnie, hudba, mikrofon...

martyzpp
17. dec 2021

@choco6
@jamatkaroka
@nedockavka372 baby, vam sa deti vecer v tme nebudili na to svetielko z kamery? Aj prvy syn a teraz aj druhy. Mala som aj Avent kameru a teraz taku len z Aliexpressu ale obaja sa za tym svetielkom otacaju a budi ich. Prvy syn ked uz vedel stvornozkovat dokonca priliezol ku kamere a zhodil ju.

jaskolka
17. dec 2021

Mam a odporúčam. Najprv sme kúpili takú na WiFi, ale potom sme zistili, že to je nevýhodné, keď napríklad ideme niekde kde nie je signál.
Takže sme kúpili klasickú bez WiFi a je to fajn.

enoula
17. dec 2021

Je to vyborna vec, aj v byte. Taka s kamerou. Nemusis chodit do izby pozerat na babo, to nie je len o tom, ze počuješ ked sa babo zobudi, ale skontrolujes aj polohu, ked sa hybe neskor, ci nezleti z postele a pod 🙈 ma to dobry dosah, takze aj na chate/v dome cez poschodie je dobry signal. Ano, su aj free aplikacie na telefon, tablet, ale tam napr nocny rezim je o dost slabsi.
Mozes si aj vypytat ako dar pre babo, ak budu chcieť dedkovci, krstni cosi kupit... Nie je to nevyhnutnost, ale dobra pomoc na roky
Mame Avent Philips baby video monitor

choco6
17. dec 2021

@martyzpp Ano to svetielko je neprijemne, tiez sme to chvilku riesili ale uz si zvykol. Ukazovali sme mu ze ho pozerame cez kameru a ze ked daco chce moze zakricat na nas. Mozes skusit prelepit svetielko nejakou paskou 🤷‍♀️

jamatkaroka
17. dec 2021

@martyzpp s tým som nikdy nemala problém. Keď používaš aplikáciu na mobile, nemá to žiadne svetielko. Skús to.

monuska1234
17. dec 2021

Za mna urcite ano,vyuzivala som pri prvej dcere,a teraz aj pri druhej,je to perfektna vec...mame poschodovy dom,cize ju pekne vidim,ked sa sem tam zobudila,hned som sla ku nej,ja si bez toho neviem predstavit fungovat,aj keby nemame poschodak,si zaobstaram...stalo sa aj,ze len zamrncala zo spanku,keby nemam videopestunku,uz by som tam letela a mozno ju zobudila,prave tym,ze otvorim dvere...urcite je to dobra kupa 🙂

mima172
17. dec 2021

Áno, používame stále (malá má 1r7m), máme z tých lacnejších - truelife, no úplne stačí 🙂

lucia147852
17. dec 2021

Používala a veľa. Super vec. Ale mali sme takú čo má vlastný display a neprepaja sa s mobilom.

autor
17. dec 2021

Ďakujem vam za názory 🙂 našla som aj nejakú “bežnú” kameru ktorá sa dá pripojiť k telefonu, a je oveľa lacnejšia, tak asi tu kúpim 🙂 bývame práveže vo veľkom, poschodovom dome, takže pôjdem do toho 🙂

jaskolka
17. dec 2021

Kamera k telefónu je ok, ale napríklad keď máš vecer ju zapnutu, už vôbec nemôžeš použiť telefón - napríklad volať, či zdvihnúť hovor) Teda môžeš, ale vtedy už neuvidíš, čo robí dieťa.
Viem, že cena je lákavá, ale za mňa to je veľmi nepraktické, tiež keď ideš niekde mimo domu (návšteva na viac dní) musíš zase napojiť cez tamojšie WiFi, pripadne vôbec nemusí tam WiFi byť (chata pod lesom)
Stačí, ak budeš mat v dome slabší signál (trebárs dieťa je na poschodí a ty si dolu pri vchode, alebo vonku) a už to rusi, vypadáva.

petamich
17. dec 2021

uprimne kupili sme xiaomi kameru, ze "staci" (mame ju napojenu na wifi, musi byt stale v elektrine a je prepojena na appku v mobile) a idem kupovat normalnu pestunku, prave preto, ze ideme niekam, kde wifi nie je a nechceme hotspotovat, mobil mas tym padom nepouzitelny bud sa prepinas a pozeras tam alebo ti ide iba kamera - ak ale ti to staci takto potom je super, stala 50E, obraz vyborny, ma to ale svoje negativa 🤷‍♀️
takze suhlasim s @jaskolka 🙂 mam ten isty nazor

iritka
17. dec 2021

Ja vyuzivam teraz iba pri druhej dcerke, aby ju starsia nerusila. Nemusis kupovat popredu, uvidis ked bude babi ci tibude chybat...

autor
17. dec 2021

@jaskolka
@petamich
Mám aj náhradný telefón, vedela by som to pripojiť aj na ten.. ale teda ešte to zvážim 🙂 a pochybujem že by sme išli takto niekam na viac dni s malým dieťaťom, skôr nie ako áno.. na chate som nebola s partnerom ani ako bezdetná 😃 ale teda rozmyslím si to ešte, ale myslím si že zrovna pre nás by stačila aj obyčajnejšia kamera, a peniaze sa zídu v dome aj inde .. nechodíme nikam na dlhšie mimo domu

tara42
17. dec 2021

Určite odporúčam. Veľká pomoc.

enoula
17. dec 2021

Určite ešte pockaj a rozmysli si. Prve dni budes aj tak nalepena na dietati a pozerať na neho 😀 vyuzijes aj pri 2rocnom, takze nikdy nevies kde na dovolenke skoncis za taky dlhy cas.. toto nepotrebuje ziadne wifi, len nabit raz za cas. alebo si to fakt vypytajte ako dar.. od statu dostanete prispevok pri narodeni, tak mozte použiť, pockat na nejaku akciu a zatial len tu free aplikaciu na telefon

autor
17. dec 2021

@enoula vidis, s tým príspevkom mi to ani nenapadlo 🙂 no práveže darov sme už dostali a dostaneme dosť, kadejaké plienky, oblečenie,.. tak to skôr by som už ja poriešila 🙂

weggie
17. dec 2021

Nie. Ked uz dieta zaspalo, nezastavila som sa, takze by som musela mat pripnutu pestnku na čele...

saxana000
17. dec 2021

Video som nemala stacila audio.doma u rodicov u svokrovcov aj na chate.dosah mala.super a reagovala aj ked pod oknom auto preslo.