Je monitor dychu ako povinná výbava pre novorodenca? Pomohol vám? Neviem ci ho kúpiť alebo nie
Používala a mňa to ukľudňovalo, že bola “pod kontrolou”. Kupovali sme nový.
Áno, pri oboch
Nie
ano
Ano,mali sme pozicany na pol roka z porodnice.raz sa stalo ze zacal pipat.takze som rada ze sme ho mali.
Ja som používala a stale používam, mne sa to vidí aj keď je napr malý chorý že je akoby pod dohľadom
Nie
@lucibb aj u nás tak raz pípal. Predĺžili sme si to na celý prvý rok.
Ano pri oboch detoch pomohol ked bolo treba. Za mna urcite lepsia kupa ako rozne hojdacky kresielka atd. Staci ze pomoze raz..
Áno, požičaný z poisťovne union… pipal nám asi 2 krát za mna super..
Tie co ti povedia ze nie spytaj sa pred kolkymi rokmi mali babatko.Absolutne ano,a dlho.To bola vec za ktoru som prenesmierne vdacna.
nekupovala, ale mala som pozicany z porodnice na pol roka. neviem ci pomohol, ale aspon som kludnejsie spala, odporucili mi ho, lebo maly sa narodil trochu nezrely sekciou. zalezi aj na tom, ci je dietatko narodene zdrave v termine, alebo povedzme predcasne narodene, tam sa to viac odporuca.
Kedze som mala predcasne narodene dieta ktore mi po porode nedychalo,tak ano. Keby nemam, tak si ho nezadovazim
Áno, samozrejme. Iné hlúposti si človek kúpi za život, tak prečo neinvestovať do niečoho, čo môže zachrániť ľudský život? A myslieť si, že "nám sa to nemôže stať" je naivné, nakoľko som si istá, že toto si myslel každý, komu dieťa zomrelo na SIDS. Nám pípal 2x. Myslíme si, že 1x to bol planý poplach (dcéra bola predcasniatko, keďže mala vtedy tesne cez 2kg, tak si myslíme, že ju monitor len nezameral) ale 1x nám nebolo všetko jedno. Začal pipat, mala úplne belavú farbu a nevedeli sme ju zobudiť. Neviem koľko to trvalo ale zdalo sa nám to ako večnosť. Neprajem to zažiť nikomu.
Mimochodom - nemusíš si ho kupovať, dá sa aj požičať (vo veľa pôrodniciach a tuším aj v niektorej ZP).
Mame owlet monitor a ešte do roka ho urcite bude mat. Pipal dva krát,podľa mňa aj opravnene. Silno sa nadychol keď som ho dvihla,mal klesnutu saturaciu. Je narodený skôr,mal len dve kilá. Ako píše kocka vyššie,človek kúpi pri deťoch toľko blbosti. A toto vie zachrániť život...zmysel to samozrejme ma hlavne v kombinácii, že vieš podať prvú pomoc.
Áno, do 1 roka.
Samozrejme
Idem tiež investovať do ten ponožky owlet.
Je to drahé ako fras, ale radšej kúpim lacnejší kočík.
Maličký má problém so srdiečkom, ktory by si len tak niekto nevšimol.
Mali sme šťastie, že to odhalil p. Čunderlik.
Preto je pre mňa nesmierne dôležité vedieť, že nemá arytmií a že je v poriadku
Pri prvych dvoch dievčatách sme mali monitor dychu, dosku/platnu v postieľke...
A nič neľutujem. Do dvoch rokoch to mali obe dievčatá - počas choroby, teploty, by som sa inak zbláznila, ako som sa o ne bála keď spali
len pri predcasne narodenych detoch s rizikom pri zdravych nikdy. nie je to povinna vybava, len moderná vybava dnesnej doby
Moj bol narodeny v 39 tyzdni a pipal.takze aj donosenym detom sa to moze stat.nastastie hned zacal dychat,zrejme ho prebral ten hluk z pipania.
Mali sme. Neznášam tie reči, že za našich starých mám to nebolo a tu sme, že výdobytky modernej doby🤦♀️ ľudia míňajú xy peňazí na blbosti ale na niečo, čo reálne môže zachrániť život dieťaťa peniaze nedajú
ano my ano
Pri prvom pred takmer 8 rokmi som ho nemala . Pri druhom, ktore sa narodilo tento rok, ano.
Samozrejme preboha. Aj keby nemám peniaze, radšej mám monitor ako kočík.
Povinne nieje nic 🙂 ale pouzivali sme ho, nakolko som vedela ovela kludnejsie spat ked som vedela, ze na nich “da pozor” ❤️
Nie. A naozaj som ho nepotrebovala. A ak tu písala jedna pani, že kedy som mala deti... Aj vtedy monitory existovali. Prvé dieťa má aktuálne 14 rokov. Toľko moja skúsenosť. 🤷 Ale ak chceš, kúp.
ANO. Hlavne pre kľudnejší spánok, iné ľudia hlúposti kupujú tu ide o život a o jeho prevenciu prípadne jeho záchranu. Je to neskutočná prevencia, kde ak by sa náhodou niečo stalo budeš každý deň ďakovať, že si mala ten monitor. Je nadácia Križovatka, kde si môžeš monitor vyžiadať prípadne aj zdravotné poistovne ti vedia pomôcť. Za mňa jednoznačne áno, ak vieme monitorovať dieťatko doma, tak prečo nemať kľud na duši. Za mňa radšej zbytočne, aj keby pípal, ale som s väčším kľudom ako ho nemať a prísť neskoro. Ak by malička/maličký spinkalo s Vami možno zvážiť aj owlet ponožtičku, ktorá monitorouje aj saturáciu dieťatka.
Jasne, top kupa, ale nase dieta spalo vzdy vo svojej postielke, pouzivali sme ho do 13m 🙂 v tejto modernej dobe to nekupi len matka, ktorej je jedno ci jej dieta prezije 🥴🙃
nie nikdy