Potrebujeme sterilizátor a ohrievačku?

dmk_1
3. máj 2021

Ahojte maminky, pomaly chystame vybavu pre nase prve babo a toto je prva vec, na ktorej sme sa "pochytili". Muz vravi, naco sterilizator, ked mame umyvacku a naco ohrievacka na flasky, ked mame super duper rychlu indukcnu, ze tam sa to vo vodnom kupeli ohreje (flasky som vyberala dr brown a tommy tepee sklenene). Prosim, poradte, je to vec, co musi jednoznacne byt alebo sa da fungovat bez? Nejde o peniazky, ale slubila som nam obom, ze nebudem nakupovat 300 zbytocnosti a pomocok. Dakujem a prajem krasny pondelok 🌼

mondolina
3. máj 2021

@dmk_1
ty už teraz vieš, že nebudeš dojčiť? tvoj muž má pravdu.

jazula
3. máj 2021

Ahoj, chystáš sa nekojiť? Ja o chvíľku čakám prvé bábo a z tohto som nekupovala vopred nič, ani tie fľašky...kúpim až ak kojenie nevyjde.

andrea_82
3. máj 2021

Ja som od 2. týždňa nekojila, ale ani jednu z týchto vecí som nikdy nemala. A fungovala som bez problémov bez nich. Niektoré baby ti zase napíšu, že to boli najlepšie investované peniaze. Na tvojom mieste by som počkala a kúpila až vtedy, keď zistíš, že ti to treba.

janiela6
3. máj 2021

@dmk_1 Ani jedno, ani druhé. Si rozhodnutá nedojčiť? Netreba ti ani sterilizátor, ani ohrievač, ani fľaše, ani dudle. Dojči a ušetríš kooooopec peňazí. Rozhodne sa snaž dojčiť, to je to najlepšie, čo dieťaťu môžeš dať. Mnoho vecí, ktoré ponúkajú obchody a reklamy, sú pre deti úplne zbytočné. Povedala mama troch detí. 🙂

zuvelyn
3. máj 2021

Ohrievačka je za mna asi najlepší vynález z celej výbavy pre bábätko, sterilizator zase blbosť. Ja som napríklad nesterilizovala nikdy nič. Pred prvým použitím preliala vodou z kanvice.

janiela6
3. máj 2021

A aj keby si nedojčila, aj tak tieto dve veci nepotrebuješ. Fľaše umyješ s kefou a vysterilizuješ v horúcej vode v hrnci. Dovi-dopo.

makova333
3. máj 2021

@dmk_1 muz ma pravdu, nic z toho nepotrebujes a s najväcsou pravdepodobnostou ani nevyuzijes. Ak by si aj nedojcila, flasku vyvaras naozaj len obcas a malinkym babätkam, potom staci umyt v teplej vode. Na to, ze flasku par krat vyvaris ti staci hrniec s vodou a sporak. Ohrievacka flas je uplny nezmysel. Zohrejes vodu v kanvici, das do termosky, vo flaske mas prevarenu studenu vodu a do 3 minut mas zarobene mlieko optimalnej teploty aj v noci. Ked sme mali v nemocke ohrievacku slo ma porazit kym som cakala na ohriate a dieta revalo ako tur.

amelie2017
3. máj 2021

Pre istotu maj vybrate, ktore by si chcela a kde kupit, ale nekupuj dopredu. Ak budes dojcit, zbytocne vyhodene peniaze. Ja som sice odsavala, takze flasky sme pouzivali, ale nemala som sterilizator, normalne som vyvarila v hrnci. A ohrievacku som dostala, za mna hlupost. Od 4 mesiacov bola na Ume, ale pouzili sme raz a dost. Ano, napisu ti, ze bez nej si nevedia predstavit, ze voda stale na potrebnej teplote. Mne bolo lepsie bud rychlo zovriet vodu na indukcii a zmiesat.

dmk_1
autor
3. máj 2021

Dakujem za rady.. Rada by som dojcila, ked sa mi bude dat, ale bez ohladu na to, ze ci to pojde alebo nie, tie dve flasky, odsavacka, to musi byt, nie? Idem podla zakladnej vybavy, co treba pre novorodenca. Ak budem dojcit, tak si to mlieko odsajem, kam ho dam? Ci takto to nefunguje? Pytam sa, lebo neviem, dakujem za konstruktivne rady.

amelie2017
3. máj 2021

@dmk_1 ani odsavacku dopredu nekupuj. My sme kupili az po narodeni, ked sme videli, ze to ozaj nejde a mlieka mam na rozdavanie. Ak dojcis, mlieko vobec nemusis odsavat, po par tyzdnoch sa tvorba ustali a tvori sa len tolko, kolko babatko potrebuje. Jedine ak chodis niekam do skoly alebo na dlhsie prec od babatka a potrebujes, aby ho nakrmili z flasky. Ale vela zenam staci len odstriekat, ani odsavacku netreba. Aj mamiba vravela, ze ona si normalne len odstriekala do flasky, ked bolo treba. Mne osobne to neslo. Mlielo bez odsavacky netieklo.

amelie2017
3. máj 2021

A teda na odsate mlieko su bud sacky alebo si mozes kupit nejake male dozy, su aj speci na to. Ja som mala take na prve prikrmy, tam som vzdy odstriekala davku, ktoru mala vypila a nechala najprv v chladnicke a co nevypila slo vecer do mraziaka.

mondolina
3. máj 2021

@dmk_1
ani odsávačku nerieš, nepatrí k základnej výbave.

adamadent
3. máj 2021

Ohrievačku som používala, sterilizátor nie. Ohrievačka je fajn aj na cestovanie, pri hriať prikrm nie len mlieko.

simona92101
3. máj 2021

@dmk_1 sterilizator a ohrievac su vyhodene peniaze,vysterilizujes v hrnci a vodu si vopred prevaris a das do termosky.flasku je fajn mat doma,niesu to take peniaze velke,mne osobne by sa nechcelo po porode lietat po obchodoch.

jazula
3. máj 2021

@dmk_1 Ja nemám nič z toho, lebo dosť písali, že ťa to potom zvádza siahnuť po jednoduchšom riešení, ak dojčenie nejde hneď tip top. Ja som sa radšej už teraz dohodla s jednou laktačnou konzultantkou, že k nám príde domov skontrolovať a poradiť hneď ako nás pustia z porodnice. A ak bude treba, muž vybehne odsávačku a nádobky kúpiť, to je už najmenej v dnešnej dobe...

patka06
3. máj 2021

oboje sú podľa mňa zbytočnosti ...nemala som a vôbec nechýbali

denden77
3. máj 2021

za mna zase ohrievacka 🔝 vec 🤷‍♀️😊

martaturi
3. máj 2021

Za mňa ohrievačka je zbytočnosť. Vo vodnom kúpeli veru zohriate čokoľvek raz-dva a tam to trvalo dlho. Jedine aj ohrievačku do auta, v tom zmysel vidím. Lenže to nebudeš potrebovať pokiaľ budeš dojčiť 🙂 a sterilizátor za mňa áno. Ja som zo začiatku vytvárala v hrnci ale všetko chytalo povlak a tiež to bolo menej praktické 🙄 (preliatie horúcou vodou nie je sterilizácia) či fľašky, dudle, pomôcky.. Nie len fľašky ale aj dudle, poháriky a podobne. Práveže som sa tohto zvyku nevedela zbaviť 🙈😄 ale sterilizátor bol za mňa top kúpa.. Ale inak dobre ti radili, že tieto veci od úplného začiatku nepotrebuješ a môžeš ich kúpiť neskôr 😉 veľa šťastia 🍀

princess59
3. máj 2021

@dmk_1 ahoj, ja tiež čakám prvé bábo a mám v Tom guláš. Ale zatiaľ nekupujem nič z tohto čo tu je spomenuté... Rada by som dojčila ale ak to nepôjde nezbláznim sa, nebudem predsa o nič horšia mama ak bude dieťa na UM. Čo sa týka odsávačky tú v prípade potreby kúpim v prvej lekárni, drogerií alebo aj v Tescu takže to nestresujem, tie ostatné veci nemám v pláne kupovať, ale po čase mi možno budú chýbať tak dokúpim. Nemyslím že musíme mať všetko hneď, teraz je doba že to, čo budeme potrebovať zoženieme raz dva. A zase to, že niektoré maminky považujú určité veci za vyhodené peniaze nie je podľa mňa smerodajné. Každá máme inú domácnosť, možnosti a celkovo životný štýl. Ja osobne sa budem rozhodovať za jazdy. A neboj zvládli iné, dáme to aj my 😊😊

lusyc
3. máj 2021

Sterilizator slúžil dobre, ale to som denne odsavala 8x mlieko pre predcasniatko 15 mesiacov. Takže vyuzil sa, ale aj zavadzal. Rovnakú sluzbu by dal aj hrniec s vriacou vodou, ale nesmie sa naň zabudnúť. Odsávačku som kupovala až po narodení, necakala som ani pôrod 2 mesiace skôr, ani to, že malá sa vôbec neprisaje.
Ohrievač fliaš sa hneď na začiatku pokazil, takže som to riešila tak, ze som rychlo na indukcii zohriala vodu a mlieko vo fľaši dala do nej ako teplý kúpeľ. Rýchle a jednoduché.

katka1989ba
3. máj 2021

@dmk_1 ahoj, ja mam obe a obe využívam dennodene 👍. Elektrický sterilizátor som mala už pred pôrodom, to je podľa mňa super vec, dávam v ňom sterilizovať fľaše, dudle, hryzatka,...Ohrievač som kúpila až po pôrode, keď som nemala mlieko ale využívam aj teraz napr. na zohriatie príkrmov. Podľa mňa obe veci ti ušetria čas, ktoré môžeš venovať dieťatku. ❤️

lala123
3. máj 2021

@dmk_1 presne mas pravdu, nechapem reči , že dojčí a nič z toho nebudeš potrebovať🤦🏻‍♀️Ja som dojčila prvé so dvoch rokov , druhé do 1,5 a mala som sterilizátor ...super vec lebo pri prvej som prvé tri mesiace dojčila tak, že z jednej v pohode išlo a z druhej som si musela odsávať čiže pre mna je hygiena dôležitá a mala som lepší pocit keď som vedela, že fľaška je vysterilizivana(mala som parný tam je to Rýchlovka)a tiež ni vtedy poslúžila aj ohrievacka .Pri druhom som sterilizátor využila na cumle a neskôr na fľašky (mala som avent a nechala som si ho po prvom a prežil aj 4 roky v pivnici v krabicu a poslúžil opäť)ten ohrievač asi až vtedy by som kupovala keby fakt to kojenie nevyšlo ....

oliali
3. máj 2021

@dmk_1 podla mna kupuj az ked sa babo narodi.... pri prvom synovi som vyuzila sterilizator, ohrievac len ked sme cestovali mimo domov... doma sme vyuzivali indukciu.... druhy syn bol kojeny, necumlikovy, nepouzivali sme ani sterilizator ani ohrievac..

prasiatko30
3. máj 2021

Tieto veci netreba kupovat dopredu vsak uvidis podla potreby a ak budes potrebivat kupis. Sterilizator ak mas mycku je blbost - lebbo ta mycka ti tie flasky prakticky sterilizuje a ohrievac - to som nepouzivala nikdy mozno ak budes vela cestovat s dietatom tak orievac do auta ale to uvidis neskor

nyphadora
3. máj 2021

@dmk_1 ano su to super pomocnici, ohrievac udrzuje stale rovnaku teplotu, a je jedno ci ohrievas vodu na UM aleno odsate mlieko, a my sme aj prikrmy davali , takze super vec. Sterilizator tiez, ked potrebujes streríizovat flasky, inak my ich umyvame v mycke a potom davame do sterilizatora 🤷🏼‍♀️. Skor by som s kupou pockala kym nieje babo na svete a potom sa rozhodni, ale super vychytavky to su.

stanislavicenka
3. máj 2021

@dmk_1 pre novorodenca treba najviac mamu.
Ja som dojcila obe deti, ale keby to nevyjde, az vtedy to zacnem riesit. Nemala som ani flase, ani cumle.
Myslim, ze kupovat to dopredu je zbytocne

hennyinnsbruck
3. máj 2021

Nemala som umývačku ani sterilizátor.. Jar, voda a hotovo 🤷‍♀️raz za týžden - dva som fľašky pre varila.
Ani ohrievacku... Dala som vodu najprv prevriet do kanvice a bolo... Ked bola studená zapla som zase.
Bola od narodenia na UM.

sonnenshein
3. máj 2021

Uvidis, ci budes alebo nebudes dojcit.
My byvame v poschodovom dome, a keby som mala letiet ohrievat flasku na sporaku uprostred noci, trafi ma slak a dieta zobudi placom este aj susedov. Takze ohrievacka super, mam ju zapnutu na komode pri postielke.
Flasky by som ja osobne do umyvacky nedala, ale daju sa kludne vyvarit aj na sporaku, tam nejde o rychlost ako pri ohrievaci.

simca06022011
3. máj 2021

Nie nepotrebujes... ja som sa toho velmi rychlo zbavila (mala som vsetko), len mi to spolu so super parnym varicom a neveim akymi inymi vychytavkami zavadzalo. Odstate mlieko som nikdy dietatu nedavala, cize nebolo co ohrievat, vzdy mala dostala cerstve, co sa nevypilo som vyhodila... na zohrievanie vody som rychlo spravila system, radsej by som investovala do dobrej rychlovarnej kanvice (s termostatom, nechala som prevriet vodu, potom som ju tam nechala, ked bol cas papat, tak som ju iba zapla na 50°C a este skor vypla a mohla som zarabat). Ak by sa ti nedarilo dojcit, tak na UM ti staci flasa (ja som mala celu sadu avent asi 5? ich bolo a aj tak nakoniec sa pouzivala jedna jedina od inej znacky :D ), ako musim povedat ze cumlikov som mala aspon 10... tie som vyvarla tak raz za dva dni... aj s tou jednou flasou :D a bola to chvila, cize ziadne ine extra naradie mi nebolo treba. Plus malu sme nekrmili hocikedy, cize tam nebolo ze deita vrieskalo na cely panelak... velmi skoro na UM prespala celu noc, myslim, ze fakt prvych par mesiacov sme jej davali raz okolo pol noci jest a to sme este nespali, cize ja som vedela ze hned bude hore a to mlieko som proste niesla do splane ked som isla spat a nakrmila som ju. Detto som vedela ze okolo 6 rano bude chciet.. a to pri odchode do prace nam ocko flasu hodil do postele.. no drama :D ak mala revala tak sa jej daco snivalo, trebalo ju prebalit a pod..

martinka13
3. máj 2021

Nemali sme ani jedno, ani druhé. Podľa mňa obe sú zbytočnosť.