Potrebujem monitor dychu?

livocka21
26. sep 2013

Ahojte zeny 🙂 chcem sa opytat na vas nazor na monitor dychu.... pocula som vraj sa ma pouzivat len pri predcasne narodenych detoch a pri donosenych sa pouzivat nemusi...viete mi poradit.... nevim totiz ci si ho mam kupit, alebo to nie je nutne... dakujem 🙂

bbbarunka
26. sep 2013

@livocka21 pediatricka v porodnici mi na tuto istu otazku odpovedala, ze monitor je potrebny predovsetkym pri predcasne narodenych detoch a pri detoch, ktore maju problemy s plucami. my sme ho napokon nekupovali a ani nelutujem (maly ma takmer dva roky).

henikav
26. sep 2013

Ak mas zdrave a donosene babatko, tak to podla mna nie je nevyhnutnost. Ale samozrejme konecne rozhodnutie je na tebe. Mne osobne vadi myslienka, mat v takej blizkosti dietatka neustale nejaky elektronicky sum, zas na druhej strane, keby malo nase babo problemy a mohlo by mu to zachranit zivot, iste by som s kupou nevahala

chjulia
26. sep 2013

Ahoj, podľa mne je to pri predčasne narodených deťoch nevyhnutnosť a u donosených - na toto má každý iný názor - ale jedno je isté - monitor dychu ti je nanič, pokiaľ nevieš poskytnúť prvú pomoc....... ja monitor dychu mám, syn sa narodil ukončený 36. týždeň, ja som rada, že ho mám, pretože mne priniesol kľudný spánok. 🙂

maca_p
26. sep 2013

nepotrebujes ho, tak ako som ho nepotrebovala ja a kupila zbytocnost. vzdy som ho zabudla vypnut a ked bolo dieta uz na didiku, tak sa spustilo pistanie a to bol problem... druhy spaval od novorodenca so mnou, tak bol uplne uplne zbytocny. jedine u redcasniatok

m.i.r.i
26. sep 2013

podla mna je to super vec...ak uz pre nic, tak pre kludnejsi spanok...ja som vdaka nemu spala a nebala sa tak, ze by som kazdu chvilu chodila sledovat maleho ci dycha...my sme mali zdrave donosene dieta a dostali sme monitor ako dar a som tomu vdacna..nam pipal iba 2x akoze chybne, ale to preto, ze som malemu este aj dvihala madrac a on sa zosuchol nizsie a tak to zacalo pipat..ked mas kvalitny a spravne ho nastavis, neexistuje, ze ti bude pipat ked nema..je pravda, ze ta to moze vyplasit, ale tak ja sa radsej par krat vyplasim zbytocne akoby sa malo nieco stat...ja som plne za monitor..

cawes
26. sep 2013

@livocka21 ja som ho nemala zdala sa mi to zbytocnost. Maly spal od malicka v jeho postielke a v jeho izbe a my v spalni. Nikdy nebol problem, dobre som spala, a ked len zakaslal stala som tam.

zuska88
26. sep 2013

ja som jednoznacne za monitor...mame sice predcasniatko ale kupila by som si ho aj pri donosenom dietatku...u predcasniatok je vacsie riziko ale SIDS postihuje aj donosene deticky...radsej kupim sebe a malej menej oblecenia a hraciek ako nekupit monitor...

lencika
26. sep 2013

ja som mala doma tiez monitor dychu ze pre istotu aj sme to namontovali a aj sme to rychlo zlozili prec malu to budilo stal to pistalo a iba som bola v strese,

nevestickka
26. sep 2013

ja som ho používala len prvé približne 2 mesiace, aj to nie stále, lebo malý aj tak spával s nami. Mám 2 kamarátky, ktorým to veľmi pomohlo, takže ja hovorím áno - aspoň keď je dieťatko ešte veľmi malé pre väčší pokoj duše. Mala som požičaný, nový by som nekupovala - skôr by som si kúpila nejaký používaný v super stave. Viem, že existujú aj nejaké organizácie, kde sa dá monitor zapožičať, napr. http://www.nadaciakrizovatka.sk/o-nadaci/zapujc..., tak skus popozerat 😉

simika_hajulka
26. sep 2013

náš malý ma 8mesiacov a monitor máme stále, keď bol ešte novorodenec vygrgoval mliečko, pižičali sme si monitor dychu a je to uplne super, odkedy ho máme pokojne zaspávam bez stresov či sa nahodov nezadusi🙂 takže určite odporučam🙂...aa moj nazor je radsej 5 krat vstať a vypať falošný poplach ako raz nevstať ak by sa nahodou niečo stalo🙂)

dasaa
26. sep 2013

tiez sme mali zdrave donosene dieta a mali sme monitor.Aspon podla mna som mala ovela kludnejsi spanok vecer a cez den som ho tiez pouzivala.Kolko krat isla mala spat tolko krat som ho pouzivala.Tak ako pise m.i.r.i je to fakt super vec.

xmischelkax
26. sep 2013

Naša malá má 8 mesiacov a stále monitor používame.....hlavne pri malinkom bábätku je ten pokoj na nezaplatenie, keď netreba stále chodiť kontrolovať,či je všetko OK 🙂

billam
26. sep 2013

Monitor dychu je určite dobrá a potrebná vec...určite lepšia ako uskladnenie pupocnikovej krvi...tu si vela žien necháva odobrat, ale monitor dychu nekupia...

tenerifka
26. sep 2013

Mali sme, dcera bola riadne donosena a zdrava, ale ten klud je na nezaplatenie, od 3 mesiacov nam prespala celu noc a spolu so zapnutou vysielackou sme ju tak mali stale pod kontrolou

ustrachana
26. sep 2013

Mam predcasne narodene dieta, po porode viackrat operovane, maly presiel peklom a monitor som nemala.Nechcela som ho a dnes mozem skonstatovat, ze ani mi nechybal.

mm2008
26. sep 2013

Je to individuálne, ale osobne poznám prípad, kedy monitor dychu doslova zachránil život zdravému donosenému dievčatku... a pri predčasníkoch je to nevyhnutnosť. Treba si zvážiť priority, za čo všetko , možno aj "zbytočné" veci , sa vyhodia peniaze v hodnote monitoru dychu? Veci, ktoré síce niekoho krátko potešia, ale to najvzácnejšie - život vlastného dieťaťa - neochránia. My sme ho používali takmer do 1,5 roka. Ked som ho posunula mojej známej pre jej bábätko. Inak by sme ho mali asi doteraz.

billam
26. sep 2013

@ustrachana velke šťastie a obrovská odvaha bez monitoru

janicka
26. sep 2013

Monitor dychu je skvela vec! Minimalne nebudes rozmyslat vnoci nad tym, ci ho potrebujes a budes radsej kludne spinkat ked bude spinkat aj tvoje dietatko... 🙂
My sme ho pouzivali do 1 roka. A to bola mala donosena a zdrava 🙂

sjuzan77
26. sep 2013

jednoznacne som za monitor, SIDS je velmi casta pricina umrti novorodencov - i riadne donosenych. kamaratkina dcerka bola donosena a predsa prestala dychat, keby nemala monitor, zistila by to mozno uz neskoro 😔 ja som pouzivala monitor do roka a mala som kludnejsi spanok. co sa tyka falosnych poplachov, stava sa, ale ak je dietatko na podlozke a alarm zacne hucat, neda sa jednoznacne povedat, ze slo o falosny poplach. ak totiz dieta prestane dychat, ten prenikavy zvuk ho moze prebudit, prelakne sa a zacne dychat. a ruku na srdce mamicky, pre nase ratolesti kupujeme v radostnom ocakavani tolko naozajstnych zbytocnosti, 10 cumlikov, 15 rozkosnych bodyniek, 20 drobnych ponozticiek, tak povedat na vec, ktora moze naozaj zachranit zivot, ze je to zbytocnost sa mi zda neuvazene 😉

h2
26. sep 2013

@livocka21 Ahoj, kupovať nemusíš, lebo sa dá aj požičať. My sme používali monitor (požičaný) do 6 mesiacov (požičiava sa na 3 mesiace), chvalabohu, všetko bolo v poriadku, malý neprestal dýchať ani raz, zato monitor sa nám spúšťal pravidelne, lebo som si nemohla zvyknúť vypínať ho, keď som malého brala z postieľky. 😖 Ono to začne pískať až po chvíľke, takže som napríklad malého vybrala, že ho prebalím a už keď bol vyzlečený na prebaľovacom pulte, musela som ho chytiť a utekať s ním vypnúť monitor. 🙂 Ale to je asi jediná nevýhoda, určite som bola pokojnejšia s monitorom. (Malý sa narodil v 38. týždni ako hypotrofický, podvyživený - nefungovala dobre placenta, mal len 1860 gramov, tak nám to lekárka odporučila. Ale povedala aj to, že ak sa do 6 mesiacov ani raz nestane, že by prestal dýchať, už nemá zmysel to ďalej používať, čomu som bola aj rada, vzhľadom na to, že po tomto veku je už dieťatko pohyblivejšie, môže sa samo počas spánku odsunúť na také miesto, kde ho monitor nezachytí.)

anjelicek26
26. sep 2013

@livocka21 - ja odporucam predovsetkym kurz prvej pomoci pre dojcata. Vediet spravit takemu drobcovi spravit masaz srdiecka, vediet spravne vdychovat, vediet zareagovat, keby sa zacne dusit zvratkami ci nejakym predmetom. Ano monitor ohlasi - ale nepomoze! Pomoct musis hlavne ty.

Maly spi nalepeny na mne, dufam, ze som ten najlepsi monitor na svete.

anjelicek26
26. sep 2013

btw. neviem, preco toto porovnavat s "hodnotou" vybavicky a kto do coho investuje. Ja za seba - kupili sme ho pri prvom syncekovi a nepouzivali, aj teraz som to zvazovala - velmi - a nakoniec po rozhovore z manzelom nekupila. Nie kvoli peniazkom. Ale kvoli akemusi presvedceniu, ze nase dieta bude zdrave a bude v poriadku a nepotrebujem na to pipajuci pristroj pri postielke. Nemusite so mnou suhlasit, ale tak to citim.

dendy1
26. sep 2013

@livocka21 ja som ho kúpila, máme 2v1 spolu s vysielačkou. Bola som spokojnejšia, nakoľko priamo v blízkom okolí sme mali prípad opakovaného nefalošného poplachu. Fungoval veľmi dobre, po cca 1,5 roku sme používali už len vysielačku.

h2
29. sep 2013

@anjelicek26 Ahoj, áno, máš úplnú pravdu, že monitor iba ohlási, ale zase ak by neohlásil a mamička spí, tak dieťaťu nepomôže, ani keby bola najlepšia lekárka na svete. Ináč, nie je to tak, že ak dieťa prestane dýchať, treba mu hneď dávať umelé dýchanie a masáž srdca, to sú už extrémne prípady. Väčšinou stačí dieťatko, ktoré prestane dýchať v hlbokom spánku, trošku zobudiť, pohnúť ním, alebo jemne zatriasť a začne dýchať zase samé. Niekedy začne aj vtedy, keď sa zobudí na pípanie monitora. 🙂 (Môj syn bol 8 dní v inkubátore, presedela som pri ňom hodiny, za ten čas sa bábätku v inom inkubátore spustil alarm niekoľkokrát, sestričky nikdy nerobili paniku, zobrali bábo na ruky, alebo ho trošku otočili a bolo všetko v poriadku.)

kuwait
29. sep 2013

@h2 ano kazde babatko pocas spanku vynecha nadych a staci s nim trosku pohybat a potom sa zhlboka nadychne a dycha dalej,je dobre mat ten monitor lebo co ked by sa sam nenadychol?

zuzkat1
29. sep 2013

My sme mali monitor a nelutujem. Poplach nebol ale pouzivali sme kym bola v postielke.urcite som bola pokojnejsia.a aj pri dalsom budeme pouzivat.

zuzkat1
29. sep 2013

@dendy1 aky mate?

dada7701
29. sep 2013

ahoj, my ho máme požičaný od poisťovne...myslím,že je to dobrá vec...som spokojnejšia...len škoda,že ho požičiavajú len na 6 mesiacov....ale podmienka je,že musia byť obaja rodičia poistení v danej poisťovni a samozrejme aj dieťa...manžel sa musel prepoistiť(ale nevadí, ja som s tou poisťovňou zatiaľ spokojná)...

dendy1
29. sep 2013

@zuzkat1 je to Angelcare AC401.

zuzkat1
29. sep 2013

@dendy1 a ako to funguje ked chces len babyphone?