Potrebujem do drevenej ohrádky matrac?

deedol
7. dec 2017

Ahojte, chcela by som sa opytat, ci podla vas treba do drevenej ohradky aj matrac, alebo staci len dat naspodok hniezdo (ktore vsak nie je velmi hrube). Ake mate skusenosti? Dakujem 🙂

deti95060810
7. dec 2017

brat mal pre deti drevenú ohrádku, ale matrac tam nemali....

zdenkatv3
7. dec 2017

Nemusi tam byt nic, zas nema si tam ako ublizit. Uplne staci nejaka deka skor ako izolacia od zeme 🙂

deedol
autor
7. dec 2017

Dakujem za odpovede. Chapem, ze sa mu tam nic nestane, skor mi islo o to, aby mu tam nebolo zima odspodu (co sa da teda vyriesit dekou) alebo aby to nebolo prilis tvrde, ked tam bude lezat ako novorodenec.

izabela333
7. dec 2017

@deedol my sme mali aj matrac a teraz sú chlapci väčší a ohradka zmizla ale matrac stále je na zemi a je to naše veľké ležovisko v herni 🙂 inak ale novorodenec do ohradky nepatrí...do troch - štyroch mesiacov je potrebné, aby ležal na mäkkej - perovej - podložke.

deedol
autor
7. dec 2017

@izabela333 Dakujem za info - aj o tom, odkedy je vhodne tam dieta davat 🙂 Mozem sa este opytat, aky hruby matrac ste mali (kolko cm) a z coho bol?

krokodil13
7. dec 2017

ja som mala plastovu klietku a na jej dno mi dala zvlast citliva svokricka vyrobit molitanovy matrac.. bolo to dobre lebo to tlmilo narazy babatiek aj to nebolo studene. dala som vzdy na ten molitan natahovaciu plachtu, aby sa dali lahko prat sliny a grcky. takto spatne to hodnotim ako dobru vec ale ked mi to sem dotrepala som si myslela ze zinfarktujem. takze ja odporucam kus molitanu , alebo aj matrac ako pises. ja som davala deti do klietky bez ohladu na vek. je to bezpecne miesto kde ich starsi surodenci nezlincuju a mozu sa na nich aj so zaujmom pozerat. daj si tu ohradku co najblizsie miestu kde budes, aby sa babatko citilo pri tebe.

izabela333
7. dec 2017

@deedol máme uplne obyčajný 10 cm matrac - penový s obliečkou, prípadne presne ako píše mamička podomnou, dáš plachtu, aby sa to dalo oprať, lebo budeš tam mať všeličo - čaj, mlieko, sliny, grcky....ja to určite odporúčam. O Dnes sa ohradky neodporučajú, dieťa sa lepšie orientuje v priestore aj sa rozvíja motoricky, keď v nie je ale pokiaľ tam dáš molitan a bude dostatočne mäkký, tak jasné, že aj od novorodenca...myslela som to skôr tak, že si neviem predstaviť novorodenca na deke na zemi v ohradke 🙂)

lusyc
7. dec 2017

Malé bábätko by som do ohradky nedavala, myslim, ze babatka nemaju radi vela priestoru. Ked sa pomaly zacne hýbať, potom. A do ohradky 120x120 som vyskladala 16 ks puzzle penovych podloziek. Na rohy ohradky zospodu som nalepila gumene kolieska, co sa davaju na nabytok, aby sa nesmykala.

deedol
autor
7. dec 2017

Baby, dakujem velmi pekne. Este k tomu novorodencovi - predstavujem si to tak nejak, ze ho budem mat co najviac pri sebe, ale ked budem chciet ist na wcko alebo sa najest, tak ho tam na chvilu polozim (v tej vyssej polohe samozrejme). Ked bude vacsi, tak mozno aj na dlhsie s nejakymi hrackami, ak sa mu tam bude pacit. Tak hadam to tak bude ok🙂

Co sa tyka ohradky, chcem kupit jednu z bazaru aj s matracom, ale s takym tenuckym, podla mna ma max. 5 cm (este som ho nevidela nazivo, tak neviem), tak dufam, ze to bude stacit...

andrbeata
7. dec 2017

Tiež si myslím, že pre novorodenca je ohrádka zbytočná. Ja som spočiatku tvrdila, že syna do ohrádky dávať nebudem, ale začala som pracovať z domu, syn ako 8 mesačný sa začal intenzívne presúvať, likvidovať dom, tak aj u nás pribudla ohrádka.

lullaby126
7. dec 2017

5cm bude ok ked na to das hniezdo bude mu tam dob

deedol
autor
7. dec 2017

@andrbeata Si ma rozosmiala s tym likvidovanim domu 🙂

Este raz dakujem za vsetky rady, ja sa nevyznam, tak sa tesim kazdemu nazoru 🙂