Postieľka so sťahovacím bokom

m_237
9. sep 2024

Ahojte, pozrela som aj predošlé diskusie ale neviem sa dopátrať k odpovedi na túto konkrétnu otázku😅 Pozeráme postieľku pre bábätko, zatiaľ to vyzerá na túto https://www.drevko.sk/detske-postielky/detska-p....

Keď má takýto sťahovací bok, môžeme ju stále zmontovať bez tej jednej strany a používať ako prístavnú? Alebo sa to môže len pri postieľkach kde je to konkrétne napísané? Ide mi o to aby sme ju nekúpili s tým, že môže mať 3 strany, a potom ju zmontujeme a bude labilná. Síce má sťahovaciu bočnicu, ale aj s tou medzi nami bude zábrana 20-30cm keďže máme nižšiu posteľ, a rada by som mala možnosť aj bez tej zábrany😊

Pokiaľ máte nejaké osobné skúsenosti s matracmi, tiež budem rada za linky s odporúčaniami, teórie aj diskusie prečítané mám, ale názorov je veľa a osobná skúsenosť je predsa len cennejšia 🙂

b_a_m_b_i
9. sep 2024

@m_237 ahoj, postielka je krasna,
my mame tiez takuto postielku, a poviem ti ze ani raz som to nedavala s tou bocnicou dole :D
Tiez som si myslela ake to bude super ze sa to da stiahnut, lebo babo bude cim dalej, tym tazsie, ale realne co sme z toho vyuzili bola ta polohovatelnost rostu,
Pri novorodencovi samozrejme uplne hore, a potom postupne ako babo rastlo, zacalo si sadat, sme to znizovali,
A na nezaplatenie je ta moznost ze pri batolati sa daju odsrobovat 2 palicky z postielky,
nas maly sa asi ako vacsina deti v manzelskej posteli strasne roztahuje, tak ked zaspi dam ho do jeho postielky a on potom v noci vzdy sam pride cez ten otvor, pre batola je to akurat, a nebojim sa ze bude v noci preliezat a strepe sa pri tom, pekne prejde,
Ja som to nemala ze iba 3 strany, neviem ci by to bolo stabilne, to skor asi ozaj musi byt vyslovene napisane ako pristavna postielka - tie ale byvaju mensich rozmerov, asi cca do 1 roka (podla vyrobcu, velkosti), takze aj tak budes potrebovat vacsiu postielku,
A nevyhoda tych pristavnych postielok je ze ak budes pouzivat monitor dychu a matrac dietatka mas v tej istej rovine blizko svojho matraca, tak monitor bude snimat aj tvoj dych a nebude to teda take presne,
Keby si mam vybrat tak ak by som mala kupit inu postielku tak nie 120x60, ale 140x70, ze by mu ostala dlhsie, ale uz pokukavam po Busunge z ikei tak to bude dalsia volba u nas

m_237
autor
9. sep 2024

@b_a_m_b_i jeej super, ďakujem za odpoveď. áno áno, tie prístavné sú príliš malé, ale zase 140x70 by mi zabralo už úplne všetok priestor čo mám pri posteli, tak preto sme sa rozhodli tú klasiku - inak som aj ja nad tým rozmýšľala že dlhšie využiteľné. ale dobre vedieť že ste tie tyčky vyberacie využili, pozriem teda ešte aj také

b_a_m_b_i
9. sep 2024

@m_237 keby si chcela take pozriet vola sa to odnimatelne priecky 🙂
a este si sa pytala na matrac, ja som si tiez vela zistovala o tych matracoch ze by nemalo byt pre dieta do 1 roka z pamatovej peny, ale stredne tvrdy,
My mame od slovenskeho vyrobcu gimme five nejaky musterring so striebornou antibakterialnou nitou, a vies co je dobry ale raz som zvliekla potah ze ho operiem a rozisiel sa mi zips, tak to je jedine minus