Postieľka k manželskej posteli a monitor dychu

bb6
8. okt 2014

Ahojte, čakám svoje prvé dieťatko. Chcela by som detskú postieľku bez jednej bočnej strany, čo sa dá prisunúť k manželskej posteli tak, aby som si v polo-spánku ľahko zobrala ďieťa k sebe, keď bude chcieť piť, alebo ho mohla pohodlne pohladkať. Zároveň by som v tej postieľke chcela mať monitor dychu, ale švagriná tvrdí, že potom musí byť postieľka oddelená od mojej postele, aby sa na monitor neprenášali moje pohyby a dych. Ale to by sa dalo vyriešiť malou medzierkou, nie ?
Ako ste vy vyriešili túto dilemu ?
Ako sa zvykne volať toto čo ja chcem ? Postieľka s polohovateľným roštom ?
Akú veľkosť postieľky mám hľadať pre tieto účely ?

jaja018
8. okt 2014

@bb6 ahoj, toto je zrejme to co hladas http://www.kocikovo.sk/product/postielka-babyba...
A s tym monitorom no neviem. Myslím si ze by nebol uplne spoľahlivý. Mne monitor zaregistruje aj vietor ked je okno otvorene a fuka

bb6
autor
8. okt 2014

@ jaja, ty máš akú postieľku ? Si s ňou spokojná ?

nanka3
8. okt 2014

Urcite si kup postielku so stahovacom bokom, tak sa to aj spravne vola, my taku nemame, pretoze sa nam nedala dat postielka k posteli, tak sme kupili s vyberatelnymi prieckami. Ale urcite je super, ked ju vies pripojit k posteli a mas dieta hned poruke. Co sa tyka velkost, my sme kupili klasiku 120x60. Co sa tyka Monitoru dychu, tak my mame babysense II http://elektronicke-opatrovatelky.heureka.sk/hi... a sme spokojni, neviem ci svagrina ma monitor, ale veru na tento by sa tvoje pohyby neprenasali ani keby si ho mala na svojej posteli. Funguje na principe snimania dychu, ked na nom lezi dieta, ak by na nom nelezalo, tak pisti.

mimi8814
8. okt 2014

ahoj, presne takto som to aj ja chcela riesit, ale... postielku sme kupili s bocnicou ktora sa da stiahnut, ale tu sme nakoniec ani nenamontovali, takze mame postielku bez jednej strany prirazenu k posteli, museli sme na tu stranu bez bocnice zospodu primintovat jednu listu aby sa postielka nerosypala😉 no a dostali sme aj monitor dychu, ktory je do dnesneho dna zabaleny v krabici a uplne nevyuzity ( predavam ho)... myslim si ze akbudes mat dietatko tak blizko pri seba tak ziaden monitor potrebovat nebudes... casto v noci si babatko zoberoes k sebe na krmenie a uz ho do postielky nedas, ja si myslim, ze pri zdravych, normalne narodenych detoch navyse ak ich mas v posteli alebo v takejto bezprostrednej blizkosti a kojis, monitor skor nevyuzijes😉 ale samozrejme mozno kvoli pocitu, do toho chod... ale tu postielku budes musiet dat dalej od manzelskej postele.

nenabaja
9. okt 2014

Ahoj, ako vravia baby, je to postielka s odnimatelnym bokom, rozmery su na tebe. A co sa tyka monitoru, my sme mali tiez Babysense a monitoroval iba babo, ked na nom lezalo, ziaden vietor ani okolite pohyby. Problem moze byt u teba ten, ze ked si v noci budes chciet babatko prisunut k sebe na kojenie, monitor budes musiet vzdy predtym vypnut, aby nezacal ramusit. Ja som napriklad na to casto zabudala a islo nam potom usi odtrhnut. Taktiez, ked sa neskor zacne prevalovat, moze sa prevalit na manzelsku postel a monitor uz aj hulaka. Ja ta ale od monitora odhovarat nechcem, pre mna to bola taka vacsia istota nielen v noci, ale hlavne cez den, ked babo spalo v postielke / v miestnosti samo. Minimalne na prve 3 - 4 mesiace je to fajn, potom mozes predat.

nelly004
10. okt 2014

My sme to urobili teraz tak - že sme prirazili postieľku k mojej posteli, pretože som vstávala aj 7x za noc a už som nevládala ho zvdíhať /má skoro 8,5 kg/ ale monitor (babysense II) reaguje aj na pohyby moje..mám to odskúšané, dala som tam malého, zapla monitor a potom som ho dala mužovi na ruky a ja som ostala na mojej posteli a monitor išiel ďalej. v návode je aj napísané, že žiadne mobilné telefony pri monitore, a odstrániť všetko na čo môže monitor reagovať.

matarka
11. nov 2014

Ja som sa postielky s odnimatelnou bocnicou vzdala prave kvoli monitoru dychu - v obchode s detskymi potrebami mi predavacka povedala to iste, co Tebe svagrina - ze medzi postielkou a manzelskou postelou by mala byt aspon 5 cm medzera. Takze som sa rozhodla postielku neprisuvat k manzelskej. Vraj aj tak budem musiet vstavat napr. kvoli prebalovaniu. A mat rost na postielke tak nizko aj cez den je velmi nepohodlne pre chrbat - argument mojej sestry, ktory ma tiez presvedcil, aby som tento moj napad vzdala. Ak by si predsa taku postielku chcela, pozri napr. na bambini.sk postielku Laura. Je paradna, ale draha.