Mám staršiu dcéru, čo má ploché nohy a mladšieho syna, ktorý ich má zdravé.
Keď dcére kúpime nové topánky, vyberieme z nich vložku a vložíme tam špeciálnu vložku na ploché nohy z Protetiky.
Zaujíma ma, či sú tie topánky dobré pre syna? Keď vyberieme tú špeciálnu vložku a dáme naspäť tú nepoužívanú, čo patrila do topánok. Nebude mu to deformovať nožičky, bude to ako keby mal nové topánky?
podla toho ako dlho ich nosila. ak tyzden ci dva tak ich kludne pouzi ak pol roka tak by som uz nedala. Tie podrazky su uz vychodene nou.
neviem presne, nemam pocit ze ked vyberem synovi vlozku z topanky, ze by ta topanocka bola nejaka deformovana, poskodena. Mna by skor zaujimalo, myslis ze by vadilo kebyze mu tam nechas tu ortopedicku vlozku po starsej dcerke? Nebolo by mu lepsie mu nechat tu ortopedicku po starsej dcere ako dat neortopedicku z obchodu? Predpokladam ze ked po nej dedi topanocky, lebo jej su male, tak aj vlozka jej je uz mala a nepotrebuje ju, ci?
Neviem aku vlozku myslis, ale ak ortopedicku na mieru, tak ta topanku nenici urcite. Ale najlepsie je aby malo dieta topanky nove, resp. nesmu byt zoslapane, vychodene po niekom. Ta vlozka tam nerobi nic. Dcerke davam vzdy napr. do gumakov na mieru robenu ortop. vlozku. Do tenisiek od Protetiky nedavam.
vložka topánku neničí,kľudne by som topánky použila aj pre syna,ak nie sú vyčaptané,zošľapané....a ružové 😉
zalezi kolko bolo v nich chodene kazdy clovek chodi smatle inak ale ja by som ich nedala pokial dieta uz nabeha viac vlastne vacsie boty vacsie dieta este take topanocky do dvoch rokov este by som dala lebo tie su neni take nabehane ale uz po starsich detoch nie a uz duplom nie ked ma dieta neake problemi s nozicku kupila by som nove mne tiez svagrina poposielala boty po deckach ale ked som videla ake boli zosmatlane trochu do jednej strany pozahadzovala som to aby som nepokazila malemu nohu vlozka nepokazi topanku ale pokazena topanka myslim tym na jeden bok vysmatlana tak nepomoze tam nova vlozka
urcite to nebude ako nová bota. kazda noha je ine a bota sa vyformuje na tu nohu a preto nosenie nosených topánok druhym dietatom je nevhodne. a este ked ma starsie dieta nejaky defekt, tak mladsiemu by som tie boty rozhodne nedávala. tam nejde len o vlozku, ale o celu zdeformovanu botu.
nie, nebude to ako nova topanka, pretoze je vychodena, aj napriek tomu ze vlozka je nepouzivana a este tym ze ma dcera plochu nohu, moze topanku vychodit 'do kriva' alebo moze mat sirsiu nohu....jedine ak tie topanky mala obute tak parkrat...ale aj tak...chlapcovi obujes dievcenske topanky?