dobry den, mam taku otazku ktorou si neviem rady, chceme kupit poschodovu postel pre 18 mesacne dieta. Pretoze cakame druhe. Ta poschodova postel uz ma aj zabrany po bokoch aby dieta nespadlo. lenze neviem sa rozhodnut ci kupovat poschodovu postel ktora samozrejme plni ucel, ked deti vyrastu. Alebo este dalsiu postielku pre starsieho syna. dakujem za akukolvek radu.
Fúúúha, to máte také pokojné dieťa? Lebo to nie je len o spaní, taká posteľ. Myslíš, že ho naučíš, aby po posteli nebehalo, neskákalo, nelozilo na rebrík ak práve nespinká...nezdá sa mi to bezpečné, aspoň pri mojich cvrčkoch by to určite bezpečné nebolo. Ja mám medzi druhou a treťou rozdiel dva a pol roka. Naša stredná bola v tom veku postieľkový cestovateľ a bála som sa ju dať aj na obyčajnú posteľ, lebo má za sebou neurologickú operáciu, tak načo riskovať. Druhú detskú postieľku sme nechceli. My sme to vyriešili matracom na podlahe. Občas sme ráno našli dcérku s nožičkami na podlahe, niekedy tam mala zasa hlavičku, ale postupne prestala cestovať a naučila sa spať na matraci. Ďaľšie pozitívum bolo v tom, že občas sme ju našli ráno bez plienočky a v šerblíku bolo nacikané. Sama od seba sa nám odplienkovala aj v noci. To bolo možné, len preto, že nebola niekde uväznená, odkiaľ by nevedela vyliezť.
Dnes kúpiš poschodové postele, ktoré sa dajú rozložiť na dve samostatné, nevidím v tom problém 🙂
@adelsa bud pouzit aj cestovnu postielku ak mas, znama mala poschodovu postel- ale ta sa im dala rozobrat na 2 normalne postele.. cize kym su deti mensie- skor taku zhanaj... chalani su betari.. este len zistis, co sa z neho vykluje 😉 😀 a ked nechces mat popri malom babu este starost , ze sa bude hrat na tarzana a bude mat na to super podmienky 😀 😀 , tak si to vcas rozmysli 😉
@adelsa ahoj, moj syn mal 2 roky, ked sa narodila dcerka a URCITE nebol pripraveny na poschodovu postel. Hoci to bol financne neefektivny krok, kupili sme mu detsku postielku 160x70 cm a az teraz, ked ma takmer 4 roky sme kupili poschodovu a aj to som sa velmi bala. Nastastie to teraz zvlada super, narozdiel od svojej sestry, ktora ma 20 mesiacov a nema vacsej zabavy ako liezt hore, vyskakovat tam a "zliezat" volnym padom dolu, proste nemoze tam nikdy byt sama ani sekundu... Naivne sme si mysleli, ze budu spat spolu, dcera dolu a syn hore. Jasneeeee...proste aj ona potrebuje tie dalsie (minimalne) dva roky.
@adelsa moja tam moze, ale ci bude moct aj tvoj neviem.....nasi su kludasi, salamisti....
je tam medzera, ale ved ho otoc tak, aby mal nohy pri tej medzeri 😉
my sme mali pre pripad padu pod postelou este matrac, ktory sme na noc vysuvali spod nej....ale bolo nam ho treba tak 2-3 x, no my nemame zabranu na spodnej posteli...je to taka nizka z Ikea
@danim ja mam presne taky isty rozdiel a Michala to vobec nelaka liezt tam....ale ide o to, ake su tie jej deti
@adelsa my mame tuto.....a Dominicka spi hore
https://www.google.sk/search?hl=sk&site=imghp&t...
tak dufam ze nepolezie hore ked bude vacsi.
@adelsa je to dost nebezpecne, ja ani mojej este 5 rocnej nedovolim tam liezt, pretoze nejde o to , ze su tam zabrany, ale deti sa tam radi posadia a este radsej postavia a ver mi , nie je to dobry pohlad, ked ti take male dieta tam stoji a ver mi nezakazes mu, aby tam neliezol 🙂 🙂 🙂 🙂 tak radsej mu kup normalnu postel a na poschodovu pockaj na neskor, my sme detom kupili poschodovu postel az ked mali 13 a 11 rokov 🙂 🙂 🙂 🙂 dovtedy spali vsetci spolu v spalni , dvaja na manzelskej posteli a vedla nich este jedna postel , kde spal najstarsi 🙂 🙂 🙂 🙂 vzdy sa da najst miesto 🙂 🙂 🙂 🙂
@danim tak to áno 😀 Tak v tom prípade to rozhodiť na dve postele a ak na to nie je miesto, tak tú vrchnú jednoducho niekam odložiť a zatiaľ neposkladať 🙂
Proste ja v poschodovej posteli nevidím problém ani pri tak malom dieťati... riešili sme to tiež nedávno, aj keď teda môj starší je starší 😀 a myslím, že by boli zbytočne vyhodené peniaze kúpiť staršiemu posteľ a potom znovu poschodovú, ktorá je pre nás výhodnejšia ako dve postele v izbe (z priestorového hľadiska 😀 )
My máme poschodovú posteľ, no dcérke sme ju kúpili, keď mala 6 rokov. Je to vysoká posteľ z Ikei. Rebrík je vyberateľný a musím ho odkladať pre bezpečnosť syna, ktorý má 22 mesiacov a láka ho práve rebrík. Takže podľa mňa nie je problém kúpiť, len zaistiť si bezpečnosť, aby ti nešiel hore.
My sme synovi kupili "velku" postel, ked mal 3,25 roka. Je polovysoka, jeho lozko je vo vyske 120cm. Aj ja som mala obavy, kedze sa vsade odporuca zvysena/poschodova postel az od 6 rokov. Aj sme spekulovali, ako vyriesime nejaky matrac a spol., keby nahodou vypadol. Ale nakoniec boli nase obavy zbytocne.
Postel ma dost vysoku zabranu. Do postele chodi iba spat. Nedovolime mu cez den v nej skakat a pod., teda sa naucil, ze postel je na spanie. Pod postelou ma svoj "gauc", kde si pozera knizky.
Od prveho dna sme mu hovorili, ze na rebrik moze ist iba, ked je niekto pri nom. A ked bude potrebovat v noci zist, nech nas zavola. To naozaj funguje super. Medzicasom si dobre natrenoval chodenie po tom rebriku. Zvycajne nas v naoci zavola, ale uz aj par krat prisiel sam do spalne. Kedze viem, ze vie pekne opatrne zist, ten rebrik ma svetielkujuce pasiky, ze vidi , kde stupa, tak sa nebojim. Ale na 95% nas zavola, a nejde dole sam.
@adelsa My sme tiež kúpili deťom poschodovú posteľ. Staršia má 2 roky, spinká na dolnom lôžku. Kúpila som jej na postel zábranu, aby nespadla a hotovo. Začala v tej posteli spávať asi mesiac pred mojim termínom pôrodu. Zvykla si úplne v pohode. Takže sa s mladšou sestričkou v noci teraz nerušia. Mladšia má 2 mesiace a spinká s nami v spálni v postielke. Nechcela som teraz kupovať staršej samostatnú posteľ a potom o 2 roky kupovať poschodovú. Takže sme hneď kúpili tú poschodovú, nakoľko u nás v detskej pri všetkom čo v izbe je, sa inak postele ani riešiť nedajú.
@adelsa ja by som to asi riesila tak, ze by som kupila tu poschodovu postel a poskladala by som iba tu dolnu postel, hornu postel a rebrik by som nechala nezlozeny. Tym padom, kym bude mensie dietko v postielke, starsie bude mat samostatnu postel, a ked to bude aktualne, prirobite hornu postel.
Teda v pripade, ze to mate kde skladovat dovtedy...
riešim podobnú vec, chlapci majú 4 a 3 roky to že by z nej spadli sa neobávam, pretože oni ako ľahnú tak spia, ale mám obavy z toho či sa nebudú naťahovať že ktorý bude hore a ktorý dole, tak tiež váham, no dve klasické postele sa mi vidia že zaberú dosť miesta ktoré by sa dalo využiť inak 🙂
ja mam medzi detmi rozdiel 22mesiacov, teraz maju 4 a6, asi rok spia na vytahovacej posteli co spravil manzel, nieco v tomto style http://www.maxnabytok.sk/www-maxnabytok-sk/esho...
@adelsa ani nahodou. dieta ma spat hore az ked dovrsi 6 rokov. este mate cas