Poradíte postieľku pre novorodenca?

manittu
1. aug 2012

Baby poradte mi,mam postielku 15 r. staru, co by nebol problem lebo nevyzera zle, klasicka drevena, lenze pri umyvani som zystila ze z nej trcia na viacerych miestach triesky...jednoducho ten lak na nej uz nieje co by mal byt... Neviem teraz co spravit ci kupit specialny lak ani neviem kolko stoji a kolko by som potrebovala nanu alebo sa viac oplati cisto novu postielku ( pozerala som u nas, klasicka vynde 50e a tie krajsie zo zirafou, mackom okolo 70e ) Ma niekto skusenosti s tým lakovanim???

beruska.zuzanka
1. aug 2012

Riadne ošmirgľovať a nalakovať nezávadným lakom, prípadne natrieť farbou, akú chceš a potom prelakovať 😉

magic08
1. aug 2012

je na tebe ako sa rozhodnes, ak mas sikovneho manzela, alebo niekoho znameho, kto ti tu postielku vie opravit... obrusit stary lak a nalakovat na novo, tak ta to vyjde ovela, ovela lacnejsie ako kupa novej postielky... no chce to urobit par tyzdnov dopredu, aby ten smrad z lakovania vyprchal... ja som tiez mala k dispozicii jednu staru niekolkorocnu postielku, no nakoniec sme zainvestovali do novej... predsa sme mali v plane mat viac ako jedno dieta, takze postielku este vyuzijeme...

ivianocka
1. aug 2012

Ahoj. Staci prebrusit a nalakovat tym specialnym lakom vhodnym na detske drevene veci. urcite to vyjde lacnejsie ako nova postielka. Mysdlim okolo 10 eur max stoji ten lak. Potom potrebujes stetec a bursny papier. A vygooglit nejaky postup. neviem ci sa tu moze dat link: http://www.dobremag.net/detsky-nabytok-svojpomo....

monika15
1. aug 2012

Keby bola moja postielka tak urcite do toho investujem a opravim 🙂
je to take krasne ked po mame bude mat postielku 🙂))))))

martinkacasarova
1. aug 2012

Ahoj,ja by som ju najskôr vyšmirglovala to nieje drahé a v obchode kde predávajú farby by som povedala čo chcem natreť nech mi ukážu aké majú farby,spýtala sa koľko kusov pixiel potrebujem na postielku.Sčítala by som si cenu a keby som mala platiť ešte niekomu za robotu,tak by som asi kašlala nato a kúpila tú novú postieľku.Pekný deň prajem.

tunzal
1. aug 2012

@manittu my sme to natreli lakom - sportakryl - je to nezávadné, na vnútorné použitie a hlavne je že nesmrdí, minuli sme asi polovicu. stojí okolo 8 €

nastasyk
1. aug 2012

Ja mam kolisku, v ktorej som spavala aj ja, takže ma 29. rokov. Postielka je obrusena a nalakovana specialnym lakom (to Vám urcite vo farby laky poradia) a vyzera ako nova a mam k nej este aj specialny vztah...takze urcite opravte!

cmulinko
1. aug 2012

je to roboticka ako stvorena pre buduceho otecka-teda ak je k dispozicii....verim tomu,ze by vedel ako na to a ze ma na tolko sikovne ruky,aby zvladol dat ''druhy zivot'' 15 rocnej postielke 😉

liz_lemon
1. aug 2012

ja mam postielku v ktorej spal este moj skoro svokor, a vyzera ako nova, lebo je nanovo nartreta na bielo, a urcite je kvalitnejsia nez nove postielky a je aj ovela vacsia, takze urcite som za renovaciu starsej postielky

luciferkax
1. aug 2012

Určite poriadne zošmirglovať a natrieť lakom vhodným na detský nábytok. Ja som nechcela starú, po manželovi, kúpili sme novú a neustále sme na nej niečo opravovali, ked bola "rozhajganá" a vôbec nie taká pevná ako tá stará...

mahalo
1. aug 2012

ako pisu baby..pokial postielka nie je pilis labilna..tak uuuplne staci recyklovat staru..ktore su vacinou aj kvalitnejsie ako tie nove 😉 osmiglovat, nezavadny pirodny lak a mas po probleme 😉

stastnevydatam
1. aug 2012

ahojky, my mame postielku aj novu, co sme kupili v IKEII, taka klasicka borovicova, za cca este 1000 korun.. da sa nastavit do 2 poloh..nakolko cakame druhe mimi,malej sme do detskej izbicky dali postielku este po nas, co sa dala aj jedna strana dat dole a je stale dobra.dokonca priestrannejsia... podla mna ta asi menej bude stat oprava starej.. alebo kuk na bazariku, tieto veci je mozno aj zbytocne nove kupovat, hlavne tie so zirafkou mi pridu velmi klise...

nanulik
1. aug 2012

my máme tiež starú. spali v nej už 4 deti, len matrac sme kúpili nový a drevo sa vyšmirglovalo a nalakovalo nezávadným lakom

minaz
1. aug 2012

ahoj, pripájam sa k názoru ostatných, a to obnoviť starú postielku. najskôr poriadne vyšmirglovať a potom natrieť buď transparentným lakom (my sme použili pamlak - je určený na detský nábytok a hračky, stačila nám jedna krabica na dva nátery) alebo nejakým farebným vhodným na detský nábytok. 🙂

nasta197
1. aug 2012

stara klasika drevo 🙂

suelop
1. aug 2012

My sme dali v Polsku za obycajnu drevenu postielku asi 20 eur...takze nam by sa oprava neoplatila. Zavisi ci ma chut babrat sa so smirglovanim a natieranim alebo pojdes na hotove 😉

kvetinka211
1. aug 2012

Urcite zrenovovat, teda pokial je v inak dobrom technickom stave.
Ak by si kupovala novu, tak urcite so spustacimi alebo vyberatelnymi bocnicami ... ja mozno kvoli tomu pri druhom kupim novu, teraz sme mali tiez zdedenu postielku, ktoru nebolo treba ani opravovat.

georgia333
6. okt 2012

určite celodrevenú, nie s drevotriesky

radlinka
6. okt 2012

Mozes pouzit aj svoju staru KLASIKU...(zavisi v akom je stave), skus ju zverit do ruk odbornika alebo manzela, nech ti ju opracuje, nalakuje, zvol naj kvalitny matrac od dobreho vyrobcu a prekontroluj vsetky bocne listy aby fungovali a boli riadne na mieste .... 😉
Pri novej kupe odporucim pozerat na kvalitu a vyrobcu, ale hlavne nech je pevna (masivna) a ma pevny, tvrdy a hlavne kvalitny matrac, co mozno najlepsie zlozenie, ked bude dietatko vacsie, aby sa na neho mohol riadne postavit a chodit v postielke.
Podla mna je dobra vypln zo stran a priecky by mali byt hrube a plne, nie tie gulate, ktore sa lahsie uvolnia a dieta s nimi manipuluje. Aspon 3 nastavenia vysky, pripadne je fajn, ked sa da jedna strana stiahnut. Nesetrila by som na cene, zamerala by som sa na JUNIOR postielku, kde sa daju bocne strany vybrat a da sa pouzit aj ked babatko odrastie ako klasicka postel. 😉 Treba dobre zvazit aj dodavatela a jeho kvality 😉