Chceli by sme kúpiť bezdotykový teplomer, ale neviem as rozhodnúť aký.... aké máte s nimi skúsenosti? Sú dostatočne presné? Oplatí sa to vôbec kupovať? Ďakujem za každú odpoveď 🙂
Tiež mám hartmann, zatiaľ som spokojná.
aj my sme presne tak mali ako píše didulka85 topcom ktorý nám aj 3 krát po sebe nameral zakaždým inú teplotu a o tých baterkách ani nehovorím a teraz máme bezdotykový od microlife a sme spokojný môžem odmerať aj 4 krát po sebe a teplota bude rovnaká 😀 takže radšej trošku priplatiť až to stojí za to
Ja som skúšala 2 znakčky (obidva v cene okolo 50 eur, čo je dosť), už si nepamätám aké, ale vždy namerali inú teplotu a dokonca v ušku malého mu namerali aj zvýšenú teplotu, ktorú nemal. neodporúčam
ahoj tak mi sme maly rozne dotykove tepkomeri a neodporucam nikdy nezmeria spravne teplotu maly sme do uska ,na celo a dokonca jeden co nam aj povedal ze kolko mame tepkotu nikdy nezmeria presne pre male deti najlepsie richlobezka do zadocku a pre vecie klasicky pod pazuchu
Dvakrat nam v nemocnici merali teplotu bezdotykovym a ked nas poslali na ine oddelenie, kde pouzili ortutovy, tak ten bezdotykovy ukazoval aj o 1.5 stupna menej! A doma mame 3 digitalne a vzdy ukazuju presne ako ten ortutovy. My merame teplotu vzdy v konecniku a maly pri tom spi, ale je dolezite vediet presnu teplotu, hoci by sa aj babo zobudilo. Sestricky v nemocke sa tiez na ten bezdotykovy stazovali, ze je hrozne nepresny.....
vsetky su o nicom, niet nad klasicke ortutove ktore zial uz nekupis 😒
My používame microlife http://www.shoppie.sk/microlife-nc-100/d-109871... a som nesmierne spokojná 🙂
My mame, na radu kamaratky, Braun Thermoscan IRT 4020 Infrarot-Ohr-Thermometer. Je do ucha a zatial nameral presne a hned. Stoji okolo 40 E, mne sa ho podarilo zohnat za 32 ale v Rakusku. Mame Hartmann obycajny digitalny a horucku nameria len v konecniku, pod pazuchou u dospeleho vzdy meria aspon o 1-2 stupne menej, cize okolo 35 stupnov C. Cizej e o nicom a to sme ho raz aj reklamovali, dali novy a bolo to to iste.
O bezdotykovych teplomeroch sa vravi,ze su nepresne preto,lebo meraju povrch koze,ktory sa moze chladit potom, vzduchom atd. Najpresnejsie sa teda meria teplota v uzavretom priestore (pazuska, zadocek, pusinka....nie v tom poradi samozrejme 😀 ). Tie povrchove teplomery mozu byt prave preto nepresne, lebo netusia ci sa dietatko poti, ci ho ochladzuje povrch pokozky vzduch z okolia, ak nie su rusive elementy tak verim,ze zmera dobre,ala vacsinou su,takze ja osobne tiez verim viac tym teplomerom pod pazusku a pod...tie potrebuju aj cas, a vtedy su presnejsie,ako ked len pipne a hotovo!
My mame Thermofocus, verziu Hospital, a je perfektny! Je drahsi, ale maximalne spolahlivy a pomerias s nim vsetko mozne 🙂
Ja som to skušala a je to o ničom...žiadny ani tie najdrahsie som nenašla....porovnavala som to tak, že som viac krat merala naraz v zadku a odčítala 0.5 a potom bezdotykovým a meria to niekedy až o stupen aj 1.5 stupna...rozdiel....
Potvrdili mi to aj na Kramároch....musím povedať, že som bola potom aj nasratá, lebo merali tým bezdotykovým a to zapisovali do karty a mne to ukazovalo uplne inú teplotu v zadočku....na jednej strane mi to setričky potvdili na druhej strane aj tak to písali....tak taká robota by mi velmi zmysel nedávala....Mna to stvalo preto, že sme tam boli pre dlhodobo zvýšené teploty...a potom sa to meralo lážo plážo....
Nemá zmysel....ja mojej meriam v zadočku....a ked je schopná pod pazuchov...ale tam treba potom aj 5min ešte merať po zaznení pípnutia....potom sa to vyrovnáva tomu čo nameriaš v zadku....My mame Thermoval ....a hladala som dlho presny a tento je na 0,01. Odporúčam má aj pohyblivú špičku....
Prvy sme mali Topcom. Neodporucam... Baterky tam isli take gulate a ked sme dali nove, odmerali teplotu a mesiac teplomer nepouzili, tak sa v nom vybili. A isli z neho velmi tazko vybrat.
Teraz mame HartmannThermoval duo scan a zatial som spokojna. Hlavne tam idu normalne baterky, ktore kupim hocikde. A maju vydrzat 1000 merani.
Co sa tyka presnosti, tak meria tolko ako nameram pod pazuchou. Uz som to testovala.
Bezdotykovy teplomer je super. Nemusis dieta budit, vyzliekat a robit dalsie ukony len preto, aby si odmerala teplotu.