Ktore pomocky vam pomohli a ktore boli naopak vyhodene peniaze? Myslim hracie dečky,hojdačky kresla atd. 🙂
@bubinko83 Hojdacie kresielko určite odporúčam 🙂 Malá mi v tom v pohode vydrží, dokonca aj pospí, a kým staršia nesedela, tak som ju tam aj kŕmila. Hraciu dečku mám, akurát že nehraje 🙂 To je podľa mňa dosť zbytočná vec. My sme ju dostali, tak ju používam, ale ak by som ju nemala, určite by dcérky o nič neprišli.
mne v kresielku nechcela byt vobec, ale vseobecne v tom deti byvaju radi. Kolotoc nad postielkou bol super urcitu dobu, to malá velmi rada sledovala, aj hrazdicka s hrkalkami. Ohradka na hranie uplna zbytocnost podla mna, brzdi dieta vo vyvoji, radsej dat na zem deku a nech ma priestor aj vyhlad bez sietky.
Kresielko urcite super vec nam stacilo obycajne nie vibracne, urcite prebalovaci pult je na nezaplatenie, hraciu deku sme nevyuzili, ked uz bol vacsi a pil aj UM tak ohrievacka bola na nezaplatenie. Mne velmi pomohla odsavacka mlieka.
@bubinko83 tak my sme pri prvej dcerke nemali nic okrem kocika a postielky (boli sme studenti, takze penazi nebolo nazvys) Mali sme este vanicku, ale tu sme nakoniec vobec nepouzivali. Malinke babatko sme umyvali v umyvadle a ked bola vacsia, tak vo vani s nami. Nekupali sme, len sprchovali. A dodnes deti sprchujeme, kupanie mame ako obcasny vikendovy zazitok 🙂 . Kresielko sme nemali, pouzivali sme autosedacku. Ani prebalovaci pult -stacila deka a plienka na posteli. A pre mladsiu mi kupili nasi ako darcek hrazdu, to som chcela a prislo mi to ako dobry napad, aspon som mala kam povesat hracky. Starsej som vesala hracky nad postielku, ale kedze sme vtedy boli stale v jednej izbe, tak sa to dalo. Potom sme sa stahovali a ja som potrebovala mladisu zabavit aj v obyvacke a postielku som vsade tahat nechcela.
Jedina vec, za ktoru som bola vdacna, bola odsavacka, lebo som mala dost mlieka a bolievali ma prsia. Inak mi vacsina veci pre babatka pride ako dobre tahanie penazi za absolutne nepotrebne veci 🙂
@bubinko83 Ja mám Fisher price, kúpila som ho tu cez bazár pred cca 3 r., stálo nejakých 45 €, ale teraz ho určite kúpiš aj lacnejšie. Má zabudované "vibračné" pod zadočkom, ktoré samozrejme môžeš a nemusíš mať zapnuté. Moja staršia dcérka to však nechcela, tak som to nepoužívala. Mladšia na kresielku funguje už cca mesiac.
Aspoň zopár vecí, ktoré mi všetko mooooc uľahčili: Prebaľovací pult ktorý sa montuje na stenu z Ikei, je úžasne skladný, praktický 🙂 Potom nosič Liliputi, kresielko, ale žiadne drahé - obyčajné CHicco za 12 eur z Kika...
@bubinko83 u nas lehatko bolo jednu dobu v prevadzke nonstop - prostredna mala reflux, tak som ju nemohla polozit vodorovne, pri zvysnych dvoch sme ho vyuzili len obcas, ale aj tak to boli dobre investovane peniazky 😀
hraciu deku aj hrazdicku som mala polozenu v obyvacke na zemi, dieta malo dobry vyhlad na mna a ja som sa mohla aspon obcas v klude najest alebo nieco postopkat 😀 ale zase ten ucel splni aj obycajna deka a par hraciek 😀
vyborna vec bez ktorej by som sa ja nezaobisla bola Manduca. Mala som aj babyvak, ale tym som si znicila krize. Satka je tiez super, len mne sa nechcelo babrat s uvazmi 😀
Vanicku sme vyuzili len kratucko, deti mi od 4 mesiacov "plavali" vo velkej vani. Investovala som aj do kupacieho kyblika, ale ten ma vobec neoslovil, takze som v nom kupala len 2x - prvy a posledny....
Vyhodene peniaze boli u nas za vsetky flasky, odkvapkavace na flasky, sterilizatory a cumliky... kedze som mala stastie, ze som mohla kojit. Odsavacku som vyuzila len v porodnici. Ohrievacku flias som vyuzila na ohrievanie prikrmov, nech ich neozarujem v mikrovlnke, ale rovnaky ucel splni aj hrniec s horucou vodou.....
Latkove plienky (popoliny) boli u nas tiez zbytocna investicia, deti mali nakakane v kazdej plienke (tak cca 12 x denne), takze mi to v panelaku nestihalo schnut. V postielke mi spavala iba najstarsia... aj to len obcas, mladsie spali uz so mnou na manzelskej posteli, cestovna postielka boli tiez vyhodene peniaze. Vyborne investovane peniaze boli za odsavacku soplikov na vysavac. Prebalovaci pult mi chvilu zavadzal v izbe, potom isiel prec. prebalovala som na posteli, deti si potom vzdy chvilu kopkali nozcikami a vetrali sa .....
@bubinko83 Hojdačku som nemala,hracia deka ho bavila asi 2mesiace a teraz ked ho tam dam už sa pretáča a kašle na tie hračky.Ergonosič-odporúčam nemusíš stále nosiť na rukách,dieťa rýchlo zaspí a ukľudní sa.Kolotoč nás tiež dlho nebavil,hračky z neho má na kočíku.Vanička-ešte ho tam kúpem.Sterilizaror na fľaše nemám a stačí aj hrniec.Odsávačku ne mlieko som nevyužila takmer vôbec-odporúčam požičať si.Ja som za ňu vyhodila 50e a teraz som ju dala sestre. Odsávačka soplikov na vysávač-super vec,prebaľovací pult-prebaľovala takmer stale na posteli,teraz na zemi ked sa pretáča
Kedze moje dieta bolo absolutne nekocikove, tak mne zivot zachranili satka a ergonomicky nosic 😀 ale to sa takto neda povedat, kazde dieta je ine a kazda mamina je ina 🙂
Take hlavne veci su asi postielka (ak nechces aby krpec spaval s vami), oblecenie a kocik s autosedackou (ak nechces len nosit, ale do toho by som ani ja ako pomerne nosiaci maniak asi nesla). Vsetko ostatne sa da dokupit aj neskor.
Ja som napr. vobec nepotrebovala cumle, flase, sterilizator, kresielko sice mame, ale pouzivali sme ho minimalne, vysavacovu odsavacku na sople sme nikdy este nepotrebovali, niektore veci boli len na chvilu,oplatilo sa ich pozicat (odsavacka na mlieko, vanicka a pod.). Vybavy do postielky vobec netreba, stacia plachty a mantinel, zvysok je zbytocny bordel. Prebalovaci pult netreba ale je fajn kupit si prebalovaciu podlozku a dat si ju napr. na pracku, kvoli chrbatu je to fajn. Netreba ziadnu kozmetiku na babatko, len jemne mydlo a hotovo.
Co sa tyka mna, tak napr. latkove plienky boli a su skvela investicia a to mi mala tiez kakala na zaciatku do kazdej plienky 😀 tiez byvam v panelaku a prebalujem casto a nie je problem 🙂
@masinka
@ivanka.7 moja najstarsia tak kakala kym som ju v dvoch rokoch neodstavila 😀... a potom sme sa uz odplienkovali....... inac doteraz ma taky metabolizmus, ze ide hadam po kazdom jedle. Prostredna mala reflux, tak ked som ju na prebalovanie polozila, hned grckala, tak som bola rada, ze je v pamperskach - tie netreba prebalovat po kazdom cvrknuti 😀 a teraz ked mam tri deti, tak mame jeden susiaak na pradlo rozlozeny v detskej, jeden v obyvacke a obcas jeden na chodbe... a to je len bezne pradlo. Teraz v lete to ide, ale v tych prechodnych obdobiach na jar a jesen sa mi tu veci susia aj tri dni ☹. Tiez som mala na pracke prebalovaciu podlozku kde som davala deti po kupani, teraz pojde prec a ked nasetrim, pojde tam susicka na pradlo 😀 Akurat som ale najmladsiu odplienkovala
😀
A mad pravdu, baldachyn a kolotoc su zbytocnosti (my sme mali, ale tiez to len prach lapalo), ale super vec je kapsar na postielku 😀
ja tiez nedam na kresielko dopustit-mali sme hudobne fischer price a super vec,hracia deka- blbost,sterilizator ak nedojcis tak na nezaplatenie vec,monitor dychu sme mali pri synovi ale na odporucenie lekara-inak by som nekupila,v nosici mi deti nechceli byt,ani v satke tak to boli pre nas vyhodene peniaze a dalsia super vec boli tie vysielacky-pestunka-ci ako sa to vola tie som vyuzivala fakt hodne.
@bubinko83 hraciu deku som nemala, ale to hojdacie kreslo som kupila, na koníkovi za 10e, a velmi pomohlo, nenosila som deti na rukách, vela casu sme boli na manzelskej posteli, ked ešte nesedela.