Ahojte.
Zijem v zahranici,kde je vsetko niekolko nasobne drahsie ako na slovensku,tak by som vas chcela poprosit,ci by ste mi niekto urobila zoznam,kolko kusov dupaciek,bodov,svetrikov,plienok textilnych atd by som si mala nakupit.Rodim v novembri a budeme tu este rok(po materskej sa stahujeme naspat).
V lete idem posledny krat na slovensko pred porodom a tak si chcem vsetko nakupit a zobrat sem.
Nemam na mysli veci ako su kocik,fusak,postielka,vanicka,hniezdo,…
A dalej aku kozmetiku pre babatko by som si mala nakupit a ake kremy,maste atd z lekarne?Lebo tu je to slabota aj po tejto stranke.
Dakujem vam velmi pekne ❤️
250g bal Sudocreamu, olivovy olej z lekarne, lieh na pupok, Vincentka
tebe 2 bal poporodnych vloziek, 4ks sietkovane nohavicky, 2 balenia nocnych vloziek, vlozky do podprsenky (neviem odhadnut mnozstvo, lebo ja som doma chodila bez podprsenky a teda vyuzila som ich len na vonku)
latkovych plienok cca 10ks (vyuzijes ich aj neskor, ja mam teraz napr.stale na kuchynskom stole jednu, prestieram ju na syna, zvysnym detom otieram pusinky,ruky pocas papania)
mozes si pripravit cca 6-8bal novorodeneckych plienok (tie, co ja kupujem, maju 42ks v baleni)
vlhcene utierky - na novorodenca minies cca 2-3 balenia za tyzden
Cenovo aj pohodlnostou su podla mna najlepsie plienky z tesca, lidlu a od belly (nerobim reklamu - ja kupujem odtialto www.bella4you.sk, lebo mi to donesu bez postovneho rovno pred dvere a nemusi sa s tym manzel vlacitt - my mame 3 deti, najstarsie bude mat 4, cize u nas ide tych plienok hojne hehe 🙂 plus tam najdes ajalebo vyssie spomenute hygienicke potreby pre teba)
velkost 56 (na prvy mesiac):
10ks body, 5ks nohavicky, 1 pancusky, 1 zimny overal velkosti 62, hrubsia ciapocka, svetrik (moze byt tiez vacsi 62ka), 3 pary ponozticiek, fusak, mala deka.. plus vela zalezi, ako teplo budete mat v byte cez zimu
(ja nepouzivam dupacky ani overaly na spanie,tak to som ti nepisala)
vo velkosti 62 prakticky tolko isto vsetkeho, co pri novorodencovi
@zankalh okrem toho, čo bolo napísané cumel, odsávačku na soplik, rektalnu rúrku, kozmetik nemusíš žiadnu okrem krému na zadok, detský prášok, teplomer na čelo, odsávačku na mlieko neviem či to už ratas medzi tie väčšie veci, podložku na prebaľovanie a milión iných veci čo nevyužijete🙂)
Ohrievače na fľašu, termosku,
bodynka som kupovala 3 alebo 5ks balenia z tesca, cenovo 6 alebo 12€, ked natrafis na clubcard akciu na oblecenie, tak to mas aj za 4 alebo 8€ 🙂
dalej maju dobre ceny sinsay, lidl, pepco a kik.. neviem ako az lacno chces nakupit, tak som ti vypisala tie najlacnejsie.. a ja osobne najradsej nakupujem v tescu a kiku.. ono niekto zastava nazor, ze to su šmejdy, no ale na take malicke babo, ktore do mesiaca z tych veci vyrastie, no naco jemu znackove veci 😀 sperie sa, znici sa, ale sak dieta to bude nosit mesiac, tak co 😀 potom hodis ku smetiaku, nech sa potesia nasi spoluobcania a hotovo
@luccija ahoj, doplnim tvoj prispevok este o dalsie skusenosti 🙂
Ja som napr. nekupila prebalovaciu podlozku, pouzivala som jednorazove, dokym ich dietatko neopiskalo, neokakalo 🙂 ja som na tom ani akosi nevedela prebalovat, mi to tak bolo ,,od ruky,, 🙂
flase, ohrievace, odsavacka - podla mna zbytocne kupovat vopred, lebo ked bude dojcit bez problemov, tak nevyuzije nic z toho.. ja som si priniesla do nemocnice jednu flasu, odsavat mlieko (resp.uvolnit trochu naliaty prsnik) som sa naucila rucne, ale vyuzila som to len tych prvych par dni, ked sa nalialo mlieko a potom som neodsavala - prsniky sa vraj nastavia na tvorbu tolkeho mnozstva mlieka, kolko dietatko potrebuje
mimotoho, este jedna malickost, ja som bola veeelmi spokojna s bambusovou plienkovou osuskou namiesto klasickej osusky 🙂
@lydiasabolova áno súhlasím...nikto nevie či bude kojit...ja som tiež nekúpila, ale mimino sa nevedelo prisať pol nemocnice bolo pri mne, bola slabá žltačka, tak rovno z pôrodnice sme dole kupovali odsávačku, aby som jej mohla dať doma jesť.A potom to bol môj verný pomocník na mesiace.
Spätné, keď pozriem polku výbavy a drahé oblečenie vtedy nebolo Pepco a iné lacné obchody sme nemuseli mať.Ja som podložku využívala v kúpeľni po kúpaní mala som ju na koši na pradlo)
Ženy často ulietavaju vplyvom hormónov a lásky k bábätku k nerozumnym nakupom
@lydiasabolova dakujem 🌹
@lydiasabolova dakujem 🌹
@lydiasabolova dakujem 🌹
@lydiasabolova presne tak.Suhlasim 🙂Bude to moje prve babo a chcem,aby malo vsetko,co potrebuje,ale urcite nebudem nakupovat nejake znackove body len preto,aby niekto videl,ze na to mam 🤦♀️😁 Hned z toho vyrastie a boli by to nezmyselne vyhodene peniaze.
Navstivim tie obchody,ktore ste mi napisala aj vy 🌹
@lydiasabolova suhlasim.Ak by mi bola potrebna nahodou odsavacka,tak ju proste kupim az potom tu 🙂
@lydiasabolova ja len napisem svoju skusenost s kvalitnejsim oblecenim. Dcera ma 10 rokov a mladsia rocna neter mala po nej dnes oblecene veci a su ako nove. Veci ktore som odlozila uz vynosili tri deti, onedlho rodim tak to vynosi aj stvrte. Jasne co sa znicilo sa vyhodilo ale zachovalo sa tolko ze sa dokupovalo len minimum. Mame stastie ze sa nam narodili dievcata ale kupovali sa prevazne neutralne farby. Sestra si robi srandu zakazdym ze ide shopingovat do pivnice. Dost to usetri peniaze,moze sa odlozit bokom. Kupuje sa len spodne pradlo, ponozky a topanky. A autorka minimalne po 8 kusov z kazdeho oblecenia. Teda svetriky a kosielky som mala tak pol na pol sa to prestrieda. Treba ratat s nehodami, v zime ak sa pradlo dlhsie suší tak aby bola rezerva. Textilnych plienok ako pisali baby 10 ks a aspon 2 vacsie tzv. kupacie. Kozmetika je taka loteria. Dcera sa vyhadzala zo sudocremu tak sa preslo na obycajny rybilkovy krem ale co som si vsimla po rokoch sa zmenila konzistencia, tiez puder a olejcek aviril a na kupanie tuhe mydlo pre babatka. Takze po 10 rokoch budem aj ja znova experimentovat. 😁
@zankalh rada som pomohla 🙂 momentálne tieto veci tiež riešim, tak som si pospomínala aj sama pre seba 😀
@nicole003 ahoj, súhlasím 🙂 keď deti podrastú, aj ja by som chcela kupovať kvalitnejšie, aby mi to vydržalo (máme 3, čakáme 4té 😀 ) len podľa mňa pre tie najmenšie deti netreba kupovať draho, lebo novorodenec veci ogrcá (zožltnú) a okaká a dieťa, ktoré sa učí jesť, došpiní veci tak, že sú rovno na vyhodenie 😀
Ja som tiež v zahraničí, kočík tu bola najdrahšia položka, takže ten som brala zo Slovenska, lepšie povedané objednala cez internet. Ale bacha, čakacia doba aj dva mesiace, je možné že v obchode nenájdeš to čo chceš, tak si radšej všetko nákup online a máš svätý pokoj, nebudeš musieť lietať po obchodoch.
Hniezdo som nemala, hlavne si urob zoznam veci, ktorá považuješ za nevyhnutné.
A kde bývaš? Zas oblečenie nie je až tak extremne drahé, určite máte aj obchodu, kde nakupiš lacnejšie. Aldi, Lidl
Za mňa zo Slovenska kočík, nosič Rischino, jedálenská stolička od 0 mesiacov.
Paplony, obliečky...haha mám, detiich doteraz nepoužili (majú 5, 3 roky).ani postieľku by som nejako kvôli roku neriešila a netrepala tam, lebo všetko potom musíš vláčiť nazad. Ten rok pospí aj pri vás.