Pokrývka hlavy v lete pre 1,5-ročného

hanaxxx
19. máj 2023

Ahojte, co davate takymto malym detom v lete na hlavu? Mal by mat este zakryte usi, alebo staci, ze mu nebude svietit slnko na hlavu? Ide mi aj o to, aby mu to na hlave pri behani aj vydrzalo. Napadlo mi jedine nieco taketo:

hanaxxx
autor
19. máj 2023

Ale pri tomto kalape mam prave obavy, ze mu to bude padat z hlavy

patka06
19. máj 2023

U nás najobľúbenejšia bola pirátka

tanyan
19. máj 2023

Detské šiltovky so závojom sú fajn - tieň pre oči, zakryté uši aj krk vzadu...
Napríklad: https://www.decathlon.sk/p/301976-54704_detska-...

nikpa
19. máj 2023

@hanaxxx uši som v lete neriešila, hlavne aby im nepražilo slnko na hlavu. Čiže čokoľvek ľahké, čo je dieťa ochotne nosiť. Širak, slamený klobúk, šiltovka, šatka...
Starší chcel len šiltovku, akonáhle zacitil niečo na krku ako majú volaktore klobúky prikryte aj krky, tak to hádzal na zem, tak isto šatky na hlavu. Kúp čo ti príde vhodné a uvidíš. Hlavne je nevystavovat deti v lete cca od 11 do 16h na priamom slnku alebo len minimálne, inak nepomôže ani pokrývka hlavy.

martinka13
19. máj 2023

Vždy sme dávali také klobúky , ako si dala. Pri mori boli vzadu predĺžené

dzejsik
19. máj 2023

klobúk na uviazanie

andreatytler
20. máj 2023

@hanaxxx Mne velmi vyhovovali take klobuky ako si dala, ale este radsej som mala taky so sirsou strieskou. Nemusela som mu davat krem na opalovanie na tvar, usi a ani na krk. Ak je ten klobuk dobre usity a dobra velkost nepada. A prvy co sme mali mal aj remienok ktory sa zapol pod bradou, ale to nemal rad. Najlepsie je zobrat dieta do obchodu a dat mu na vyber. On sam si vyberie ten najpohodlnejsi a potom ho bude aj rad nosit.

hanaxxx
autor
20. máj 2023

@andreatytler zobrala som ho do obchodu, kupila 3 rozne klobuky, ale vsetky mal na hlave asi sekundu a zasmaril ich prec : -). Hadam aspon na jeden si zvykne

andreatytler
21. máj 2023

@hanaxxx Hej v tom veku je to tazke s ciapkami a klobukmi🙂. Ale vytrvaj a on sa na to nauci a uz si sam bude davat.
SKus tieto veci:
Kup jeden klobuk sebe a vzdy ho nos von a ked si nebude chciet dat, agrumentuj tym ze ved aj ty mas a tak aj on musi mat.
Daj mu klobuk aj ked ste doma, nech sa s nim oboznami a hra.
Najjednoduhsie ako obliect cokolvek nove na nasho syna bolo tak ze som to pred nim obliekla mackovi, vychvalila som macka ako mu ten novy klobuk velmi svedci, posadila na gauc a isla nieco robit do kuchyne. Ked som nakukla do obyvacky o 5 minut, uz syn bral klobuk a daval si ho na hlavu.
Ked budete vonku pocas silneho slnka a nebude mat klobuk a bude mu vadit slnko, vysvetli ze slnko mu nebude svietit ked si da klobuk a nazorne mu ukaz ako mu zatieni oci, potom daj prec a zase naspat aby vydel ten rozdiel.

hanaxxx
autor
21. máj 2023

@andreatytler dakujem za rady.To s tym mackom sa mi paci. Nakoniec to dopadlo nevidane dobre. Uz stal pri dverach, ze ideme von, ukazala som mu klobuk, ze este toto na hlavu si treba dat, inak vonku nemozme ist, najprv ho zahodil ale na druhykrat bez problemov. Aj vonku, vobec si ho nedaval dolu. A to som mu dala taky ten siltovkovy so zavojom po bokoch a vzadu. Stastna som 🙂

andreatytler
21. máj 2023

@hanaxxx Ano, najlepsie je z toho urobit rutinu, ze ak neda klobuk, nemozete ist von. Macko funguje uplne na vsetko aj na topanky.😀