Ahojte maminky,
plis o radu.- chceme kupit monitor dychu babysense a v navode sa pise, ze ta monitorovacia podlozka o rozmeroch 305x500x15 mm nemoze byt na roste /my mame v postielke pevny rost/, ale na nejakej suvislej podlozke, ktora je idealne o 1-5 cm vacsia ako monitor dychu.
Z Jablotronu mi napisali: Rozmery podložky sú 305x500x15 mm. Sololit by bol vhodný napr. o cca 1-5 cm vačší. Rošt môže byť pevný, podložka však musí ležať na niečom rovnom, čím sa bude jej spodná časť dotýkať celým obsahom.
Bola som v Baumaxe, tam mali iba take drevotrieskove podlozky, najuzsie mali 10 mm.
ale ked dam pod matrac tu drevenu podlozku 10 mm a este babysense 15 mm, tak matrac budem mat v strede vyvyseny o 2,5 cm /25 mm/.
1.Preto sa cchem opytat - babysense naozaj nefunguje na pevnom roste? /rost je taky ze latka, medzera, latka, medzera.... - nie je pruzny/
2. kde zozeniem nieco tensie pod ten monitor dychu do podstielky /idelane kde v BA? alebo aky typ materialu mam zhanat?/
3.ako ste to vyriesili vy?
dakujem Vam pekne za pomoc
suuzi
ahoj, skús kontaktovať priamo predajcu www.mlongauer.sk. Ja som mala tiež problémy aký matrac a na akú podložku a kamoška mi poradila ich kontaktovať. Sú veľmi ochotní a rýchlo odpovedajú.
@suuzi hmm, ja neviem, tento istý monitor sme používali vyše roka, teraz onedlho ho zase vytiahnem, ale ja som ho nedávala pod matrac, ale na matrac a na to deku a tak potom na tom ležal drobec ... neviem si predstaviť ako by to mohlo fungovať pod 8 cm hrubým matracom ... a aj v pôrodnici bábatká ležali priamo na monitore, monitor bol obalený len v návliečke, čo sa mi zdalo nepohodlnejšie, ako keď som nan položila deku ...
neviem, píše sa síce, že umiestňovať pod matrac, ale 8 cm sa mi zdá trošku silná vrstva na to, aby zachytila plytké pohyby hrudníka ...
používala som tento monitor pri predčasne narodenom synovi, na rošt sme dali po celom kartónový papier, nato monitor. podložku, na to 10cm antialergický matrac a fungovalo to v pohode...
ja som mala matrac z kokosu a bol hrubý niečo cez 14 cm a tiež som nemala žiadny problém. Skôr keď som kúpila snoozu a dávala som ju malej do kočíka. Bola som nahnevaná na predavačku, že mi ju doporučila do kočíka, lebo neskôr som sa dozvedela, že sa nemá používať v kočíku kvôli vyvolávaniu falošných poplachov. Mohla som sa zblázniť a pritom malá bola úplne v poriadku.
@suuzi ja som mala pod ním karton zo škatule odrezaný...🙂
baby, ja som sa pomylila - chceme kupit NANNY od JABLOTRONU.
V navode sa pise
http://e-shop.jablotron.sk/download/navody/BM-02A.pdf
ak je v postielke rost, treba dat pod monitor pevnu podlozku.
Takze este raz otazka - ak je ten rost pevny, netreba podlozku?
resp. staci ten karton?
dakujem Vam pekne
suuzi
mame ho priamo na roste a funguje na 100% na tom mame 12cm matrac-kokosovy-potom jednorazova podlozka a tak napinacia plachta
@suuzi podlozku tam radsej daj,aby ste nemali plane poplachy-to ta trafi slak z nich 😲
Mozes dat vyrezanu na mieru z drevotriesky, plastu.....my sme dali z jednej synovej hracky tenky dreveny vrch-presne nam to sadlo.
inak nemusis to dat presne do stredu-ak das ten monitor pod matrac a nielen pod deku-tak snima ozaj perfektne-celuciciku postieku-paradoxne je to ovela spolahlivesie ako len po dekou-vtedy staci ak sa dieta zosuchne z monitoru par cm a uz to vresti. 😝
Teda isto pod matrac a isto s podlozkou-a kludne to daj viac na stranu kde bude mat babo hlavu -my sme ju mali uplne na jednej strane a fungovalo to super.
Vtedy nevadi ani vyvysenie-aspon to pomoze ak by babo malo reflux.
vsetkym dakujem pekne
baby, to fakt spolahlivo funguje monitor aj pod takou hrúbkou ako 10 cm? testovali ste to nejako?
@moon1979 pod 8 cm matracom nam fungoval perfektne, v porodnici pod cca 15 cm mi uz nefungoval vzdy na 100% - ak mala lezala na uplne opacnej strane, tak to haprovalo. Doma mohla lezat hocikde, ta jedna podlozka to v pohode pod 8 cm matracom, chranicom matraca a plachtou pobrala - ani jeden falosny poplach - ale mali sme nanny, nie babysense.
@suuzi ahoj ja si celkom neviem predstavit ten rost co píšeš látkovy, zvacsa su take ze dosky tenke vedla seba v tych detskych posteliach.
My mame asi tiez 10 cm madrac, mali sme sice angelcare ale rovno na rozte a ziadny problem---
V porodnici bol ten nanny a tam maju hrubsie este v tych postielkach madrace...a fungoval super...
Ja by som asi to vyskusala...ked budes mat doma...daj rovno na rost a ci bude fungovat, ak nie dla by som tam karton alebo dala v hornbachu ( asi aj v Baumaxe) vyrezat dosku v rozmere postielky...
A určite pod madrac....veď je to tak konštruované...
A este som nepocula o nikom , že kto by dal dieta priamo na podložku monitoru...jednak chuda dieta ako moze na tom spať..a druha vec, však je to priamo v elektrine....tak podla mna velmi nebezpečne aby dieťa na tom spalo hoc pod dekou...
@zuzuj myslela som latkovy rost /akoze z lat = dosiek t.j. doska medzera doska medzera - myslime to iste/
skusim najprv ten karton
dakujem vsetkym
Ja by som len chcela vedieť ako ste niektoré zistili že monitor dychu v pohode fungoval pod matracom? Začal sa ozývať keď nemal, alebo sa vôbec neozýval a tým pádom fungoval????
My sme mali túto značku a teraz sme monitor požičali a my sme ho mali na matraci, nie pod matracom, lebo pod mstracom vôbec nereagoval. Na matrac sme dali monitor, naň dali hrubú deku a detskú perinku a na nej malý ležal. Pod matrac ho dávať je pekná blbosť. Detské matrace sú aj 12-14cm hrubé, vôbec to cez ne nefungovalo.
Máme babysense II
@dadulkaf mala som aj nanny a teraz baby sense 6, obe pod matracov. Krásne fungujú. Plány poplach ani jeden. Keď zabudnem vypnúť a vezmem malú hučí za chvíľu.
ahoj suuzi. odpoved priamo od distributora: 🙂
Senzorové podložky k monitoru dychu dojčaťa Babysense II môžu byť uložené na dno postieľky, t.j. na rošt, ktorý je pevný. Len v prípade, ak sa používa matrac s pružinami (dnes zriedkavejšie), je vhodné na dno postieľky položiť drevenú dosku, alebo tvrdý kartón, a.p. a na ten položiť senzorovú dosku. Na dosku sa poklad matrac.
Alebo ak chces, obrat sa priamo na nich: http://www.sewex.sk/FAQ.aspx