Ahojteeeee 👋🙂 damy prisla som si sem po radu ohladom podloziek (lehatiek) do vane.. chcem kupit podlozku pre novorodenca , aby som ho pri kupani nemusela v jednom kuse drzat, aby som si ulahcila kupanie 🙂 neviem sa rozhodnut ktora z tychto dvoch je lepsia .. prosim o radu len tie ktore maju podlozky doma 🙂
@kakali10 s prvou skusenosti nemam, ale penovu som mala a musim povedat, ze mi moc nevyhovovala. Nasala sa vodou a kedze maly bol na nej ponoreny vo vode od pasa nadol, tak ta druha polovica bola dost studena a ani nechcel nejako na nej byt- bolo mu to asi neprijemne tak som to zrusila a pak sme s muzom kupali deti spolu- jeden maleho drzal a druhy ho umyval. A bolo to fajn.
@kakali10 ahoj ja som penovú využila hlavne na letnej dovolenke a len na sprchovanie čiže bez ponoreneho kúpania ale ta je velkostne tak do 6 mesiacov, inak super vec. Inak som kúpala vo vanicke Cam čo je zabudovaná do prebaľovacieho pultu a výborne poslúžila. V nej som kúpala od narodenia až do 1 roku. Okrem toho som mala aj látkové lehátko a tiež na sprchovanie stačilo, najviac sa kúpali v Camke pekne ponorený po keziacky ;)
My sme mali niečo v štýle tej prvej a za mňa je to super pomôcka. Malá zbožnovala "člapkanie sa" vo vode. Najmä vo veku, keď si už uvedomovala ruky a nohy... Kúpanie u nás trvalo (a aj doteraz trvá) vždy dosť dlho- vybláznila sa, napapala a išla spať 🙂 naozaj si neviem predstaviť, že by som ju v kuse podopierala keď ešte nevedela sama sedieť
@kakali10 od narodenia a ešte aj doteraz využívam tu penovu. Dcérku vždy len položím, obidve ruky mam volne a pekne ju umyjem.
Ja mam druhu penovu, za mna too po cisarskom naramme pomohla pri kupani,pouzivam doteraz,mala ma 5,5mesiaca bez nej sa velmi vrti a smyka vo vode,som spokojna,stoji to drobne a nasledne fakt vyuzijes,babatko je mesiacoma. Mesiacom tazsiezja som ju mala problem udrzat len tak na umyvadlom kvoli rane
Ja som mala látkovú z Tesca a bola super.
@hanickaondrik ja rovno 2ks, jednu doma jednu u rodičov 😃
@kakali10 mali sme penovu. Bola som s nou spokojna, pouzivali sme to mozno od 4. kupania. A bol to velky rozdiel. Vedela som sa uvolnit, sustredit na babatko a nie bat sa, ci sa smykne. Ziadne velke plastove cudo som nechcela. Skor nieco prenosne. Brali sme to aj na cesty. Jedina nevyhoda - je to ako velka spongia, musi sa to poriadne vyzmykat. S penenim alebo so studenou vodou sme problem nemali, malu som kupala v cistej vode. Vyhovoval mi aj sklon, hlavicka bola vyssie ako zvysok tela, teda aj ked sme davali viac vody, nemusela som tak davat pozor na dceru ako pri rovnej podlozke. Bohuzial museli sme ju vyhodit (mozno 8. mesiaci), zabudli sme ju v aute este vlhku, zdusila sa. A puch, ktory ostal som nevedela odstranit. Akurat cakame druhe a pojdem tiez do tohto typu.
@slamocka my sme penovu menili každé 4 týždne. Ževraj sa v tom po dlhšom čase držia plesne.
Aj my sme mali klasickú látkovú a bola pre nás top zbytočne by som nespekulovala
@kakali10 my sme kupili tu penovú podložku a nevyužili sme ju ani raz, až keď mal maly cca 6 mesiacov, tak sme ho tam podopreli, aby mohol byt cely ponorený vi vode, lebo sa rad kúpal...S tou prvou skusenost nemám, ale kým bol malicky, naše kúpanie trvalo max 1-2min, boli sme radi, že sme ho okupali s rychlo vybrali a akákoľvek pomôcka by bola v našom prípade len navyše, nakoľko novorodenec nebude vo vodičke dlho, väčšinou sa urobi to najnutnejšie a rychlo von☺️Neskor, keď je babatko väčšie, tak kúpanie už trvá dlhšie (aj keď ako u koho), hovorim za seba😉