V pôrodnici mi povedali, že stačí dávať novorodencovi len pampersku. Avšak som pocula,že treba dat aj latkovu plienku a nohavičky prvých par týždňov,aby nemali problémy s klbikmi na nohách. Treba teda dávať alebo nie???
@zelenydudlik sú rôzne štúdie ohľadom správnosti balenia novorodencov.. my balíme klasicky dáš si ortopedické nohavičky nato dve látkové plienočky a na to pampersku 🙂
Ja dávam len pampersku, prvý raz počujem o nejakom preventívnom opatrení v tejto dobe. Na usg klbikov sme boli a všetko ok. To sa robilo voľakedy, že sa dávali postolky preventívne.
Tiež som počula, že na SVK sa to ešte niekde dáva takto. V CR nie, na sono kĺbov sa ide do 4.mesiaca 3x a ortopéd vždy povie, čo robiť. Ale široké balenie ako prevencia sa už dávno nepoužíva.
@zelenydudlik každopádne sa drž pokynov z pôrodnice a uľahči sebe aj miminu život 🙂
@zelenydudlik základný ortopedický skrining vývoja jadierok bedrových kĺbov sa robí ešte v pôrodnici, potom vás pediatrička pošle ešte 2x (aspoň my sme boli v 6 týždňoch a 8 mesiacoch). Plošné široké balenie je pozostatok minulosti, kedy bol na našom území zvýšený výskyt vrodenej dysplázie bedrových kĺbov a ultrazvukový skrining sa nerobil.
Riaď sa tým, čo Ti povedali v pôrodnici a čo Ti povie pediatrička.
ano..das pampersku na to latkovu..a obtocis ho do latkovej plienocky.kde mas zastrcenu kosielku tak perinka..ja som davala orto nohavicky na dupacky..to pre istotu a na duoacky preto aby babetka mi neominali tie orto nohafky