Plienky pre alergika

jasminka
29. jan 2014

Ahojte, ake jednorazove plienky kupujete pre atopikov, alergikov?
Moja ma velmi citlivu kozicku..
pouzivala som babylove davnejsie, potom ich zmenili, uz nam nie su dobre..tak isto sme mali aj plienky z lidla, tie boli fajn, tiez ich zmenili a strasne sa moja vyhadzala z tych novych.
teraz pouzivame pampers zeleno-modre, ale ked sa pocika, velmi ju to drazdi...
ake mate skusenosti?
Dakujem

marikago
29. jan 2014

My mame tiez atopikov hned sa s kadecoho vyhadzu nam sa malinja vyhadzala zo zelenych pampers tak pouzivame pri nej biele pampers sensitive tie su velmi dobre a pri starsich tesco tie zelene plienky su tiez dobre ked nam nevujde na konci mesiaca na pampers tak aj malinkej kupime tesco sestra ta pouziva happy vsetky ostatne su malej zle vyhadze sa tiez hned z nich, a ake kremy pouzivate prosim na pokozku ? Nam kozna dala taku rybiu miesanu v lekarni lebo aj kremy im vkuse ine boli dobre chvylu ten potom ten

jasminka
autor
29. jan 2014

@marikago kremik na zadocek davam sudokrem, kozna nam odporucila do kupela oilatum, na kozu kyselinu mliecnu a indulonu modru..teraz sme zacali pouzivat a-dermu exomega krem a cannaderm upokojujucu mast..som si vygooglila, ze je to super, niektore mamicky to zachranilo pred kortikoidmi...len s plienkami mame problem..cize zelene tesco, alebo happy?

marikago
29. jan 2014

A tie kortikoidy su co? skuste tieto nam su dobre 🙂

luba28
29. jan 2014

@marikago kortikoidy su hormony a to nem dobre,ale na druhej strane zaberaju skoro ihned,....len ked sa vysadia tak sa ochorenie väcsinou vrati

marikago
29. jan 2014

A to sa ako prejavy?nam o tomto nepovedala kozna

jasminka
autor
29. jan 2014

@marikago kortikoidy-hormony-hormonalna liecba, na jednej strane su velmi ucinne, na druhej strane si za to vyberu svoju dan v podobe neziaducich ucinkov

ichbinich
30. jan 2014

@jasminka:
Kortikoidy treba postupne vysadit, nie naraz. Pozri super stranku http://www.proalergiky.cz, tam je aj niekolkostranova cast o atopickom exzeme, a pisu tam aj, ako treba kortikoidy postupne vysadovat. Nie z jedneho dna na druhy, ale presne si to nepamatam. Dcere sa AE nastastie nepotvrdil, kortikoidy nebolo treba.
Plienky mozes skusit aj ekologicke a bio, tie nebyvaju parfemovane, mozno budu vyhovovat tie. Alebo pozri rovno diskusiu o atopickom exzeme u deti, tam je vela rad...
Vsetko dobre!

jasminka
autor
30. jan 2014

@ichbinich ake plienky ste pouzivali vy? Myslim znacku a kde ich dostat..

ichbinich
30. jan 2014

@jasminka:
Ako som uz povedala, dcera AE nema. Na den mam oranzove pampersky, tu v Rakusku sa volaju Simply Dry a na noc zelene pampersky, tu sa volaju Baby Dry. Ale nie su parfemovane. Ked som si na Slovensku kupila oranzove pampersky v lete, boli parfemovane...
Nejake bio plienky ma tu aj DMko, ale neviem, ako sa volaju, kedze ich nekupujem.
U syna som skusala vtedy aj DMkove Babylove. Tie boli OK, nevyhadzal sa z nich ani nic. Ale v akcii za rovnaku cenu dostanem aj pampersky, tak som ostala pri nich. A tie Babylove boli hrubsie ako pampersky.
(Na toto som hakliva, este sa pamatam, ako za komunizmu neboli isty cas dostat vlozky, a ja ako 13-rocna som si musela davat tie najlacnejsie "smirgle" alebo dokonca vatu obalenu zachodovym papierom 😲 Vtedy som si prisahala, ze moje deti budu mat vzdy jemne a suche plienky... Inak kupujem aj vlastne znacky, ale na vlozky a plienky som zatazena, tam su znacky pre mna naozaj najlepsie.)

dankamamka12
14. mar 2014

Lidl nove plienky su otrasne. Ktovie co davaju do tych pampersiek ked tak "razia". Pozri si urcite niake ekoplienky, nebyvaju parfemovane. Sleduj si aj zlozenie vsetkych kozm.pripravkov , pracich prachov a avivazi ktore pouzivas pre male. Pouzivaj len tie s cisto prirodnymi vytazkami - certifikovany tovar, kozmetiku s oznacenimi ecocert - ekocert. Tiez nam trvalo, kym sme si nasli take co nam vyhovuje a stav sa nam zlepsil.

anettka
24. mar 2014

Môj mladší syn má atopický ekzém. Jediné, čo sme mohli používať boli klasické látkové plienky. Akonáhle som z nejakého dôvodu použila jednorázovku, v momente bol červený. Pokial sa do nej nevycikal, tak nie, ale akonáhle si čo len cvrkol, v plienke sa rozbehol nejaký chemický proces, pri ktorom sa moč mení na gel.....a bolo to.

rajojo573
27. mar 2014

Ahojte, ak chcete na vyskusanie zozeniem DADA plienky. Jedna mamina si objednala 1 balik na vyskusanie pre dievčatko, pretože sa jej vyhadzala ritka po rôznych plienkach okrem pampers. Teraz si ich odomna kupuje pretoze mala je v pohode a su cenovo lacnejsie. Takze ak chcete skusit viac na mojom bazari pod menom: rajojo573. Jasminka napiš aku veľkosť, ak budem mať doma rozbalene, tak Ti ich pár kusov pošlem na vyskúšanie.