Ahojte maminy, dcerka mi zacina chodit a kupili sme jej kvalitne papucky na doma (Superfit). Predavacka mi povedala, ze noha sa jej v nich asi bude trocha potit, ale kedze maju specialne dierky na odvadzanie vlhkosti, nemal by to byt problem. Papucky jej striedame s chodenim na boso (len v ponozkach), napriek tomu sme vsak po necelom mesiaci nosenia objavili vnutri cierne fliacky, ktore podla mna vyzeraju ako plesen. Na ponozkach a na nozicke nema dcerka nic, fliacky su len na vlozke papucky.
Stretli ste sa s niecim podobnym? Rozmyslam, ci mam ist papucky reklamovat, kedze lacne teda neboli, alebo ci mam pouzit nejaky pripravok proti plesniam. Nie som si ani ista, ci sa jedna o plesne, ale neviem, co ine by boli cierne flaky na ruzovej vlozke do topanky. Dakujem za vsetky rady.
@andelok pozri si príbalový leták k papučkám, papier o starostlivosti .. či si dajme tomu niečo nezanedbala .. ja mám takú skúsenosť, že sa všemožne snažia zvaliť chybu na mňa, že som sa zle starala .. čiže na reklamáciu dôjdi s naštudovaným letákom, že si naozaj plnila pokyny z letáku
papucky si kupte od firmy RAK - Banovce nad Bebravou. kvalitne slovenske papucky s klenbou. ziadne potenie, ziadne plesne. papucky co maju vo vnutri "umelinu" su pre dieta nevhodne/.
@lili_mia Dakujem, to som pozerala. Pise sa tam akurat, ze reklamacia sa nevztahuje na pustanie farby pri zvysenom poteni. Tuto vsak nepusta farba..je pravda, ze dcerka sa poti mozno viac nez ine deti, ktore poznam, ale podla mna by mali byt topanocky stavane aj na to. A okrem toho ich nema na sebe 24 hodin denne, max 3 hodiny vkuse...
@stanislavao Dakujem za radu...pozerala som na internete, daju sa kupit aj v normalnom obchode, alebo len v e-shope?
@andelok no v prvom rade ako tie cierne flaky vyzeraju, je to kozena vlozka alebo textilna? vyzera to ako plesen? (cierne flaky sa nam robili v topanke ked sa vysuchala, vyzeralo to skor ako spina ci co.. urcite nie plesen, ak vies zaves nam sem foto). Ak nevies, reklamuj to.. a uvidis co ti povedia... o tom ze sa dcerka poti nikomu nic z tej firmy nehovor 🙂) lebo hned sa toho chytia... topanocky nosite, striedate s inymi, objavili sa flaky, mas podozrenie na plesen.. ty si cih neumyvala, kedze sa striedaju s inymi maju cas na to aby preschli... teda nic si nezanedbala 🙂))) A cakaj na vysledok.. ak by ti to vratili az potom skus proti plesni, napr. KVART FORTE predavaju v lekarni, maly sprey na plesen v topankach ale aj na nohach (aby si to nesupla hned napr. do Sava 🙂) )
Papuce ti stacia aj ine, ja som nadmieru spokojna s protetikou a este jednou polskou znackou (bezne dostat v obchodoch) a teraz mame "capacky" z jahnacej koze, mala v tom rada beha po byte a je v nich teplucko.
@andelok ak je to plesen tak urcite reklamovat. len tazko povedat co to naozaj je. mojim detom sa az priserne potia nohy a tento problem sme nemali. Popripade skus ciciban papucky. robia sandalkovy typ takze nozka sa aj vetra aj poriadne derzi nozku a ma chranenu spicu. mne osobne superfit papuce pridu velmi divne topanky robia dobre to ano ale papuce od nich som nikdy nekupila. pridu mi ako tie polske za par eur.
@andelok aj v normalnych obchodoch su. v klasickych obuvach. viem ze maju aj u Batu, ale nie RAK, ale podobne.
@andelok a ked sa potia nozky, tak kupte take, co su vpredu otvorene spice. oni su ako sandalky. my sme mali vzdy tie a naozaj su uzasne.
podľa mňa to plieseň nieje, veď ich nenosí nonstop. Cez noc keď ich nemá na nožke určite sa papučky presušia.
no ja ani protetiku ani rak neodporucam, maju strasne tvrdu podrazku, kup radsej ciciban papucky. aj my mama tie, su napolky otvorene, krasne makka podrazka 🙂 a skusila si tu vlozku nejak ocistit?
@luciannka83
@andelok rozhodne reklamovat. a na doma staci aj protetika