Planý poplach alebo problém - monitor dychu

klarah2
25. júl 2015

Ahojte maminy, máme nový monitor dychu Angelcare ac 401. Malá sa narodila v 36tt a keď mala 2-3 týždne, monitor nám asi 2x pípol, vždy v noci. Nejako som to neriešila, aj keď ma to vystrašilo. Spávala v perinke mierne na boku, tak som si povedala, že to možno bolo tým. Teraz bude mať 4 mesiace a monitor nám tento týždeň pípol už 5x keď spala poobede, ale aj ráno. Zostala som z toho v hroznom strese! Monitor je zapojený správne. Máte prosím nejakú podobnú skúsenosť? Ďakujem

erickatt
25. júl 2015

No a ked pipal dychala? Ak hej treba ho reklamovat.

nini1010
25. júl 2015

U nas prenajimaju monitor z nemocnice.sestricka mi este v nemocnici spominala pripad kedy mamicka prisla vratit monitor ze pod chvilou takto pipa a dieta dycha,ze chce novy.namiesto toho ju poslali s malym na kardio a naozaj zistili diagnozu.ja by som to nepodcenovala.predsa len je to monitor dychu a jeho ulohou je upozornit ked sa nieco deje.

mamulienka30
25. júl 2015

@klarah2 vymen baterky, ono to moze sposobovat falosne alarmy. Ak sa to zopakuje aj potom, podla mna treba ist k lekarovi a skontrolovat, ako je na tom srdiecko a ako dychanie.

simsalabim
25. júl 2015

@klarah2 urcite by som to povedala lekarke. Nam monitor pipal par x, ked bola natlacena uplne v rohu postielky. Raz sa stalo, ze pipal, ked lezala priamo na nom a nedychala. To mala uz 9 mesiacov. Musela som s nou riadne triast, aby sa nadychla a dlhsie trvalo, kym sa prebrala. Uz manzel chcel volat sanitku. Tiez nas poslali na kardio...ale nenasli chybu. Toto sa uz nikdy neopakovalo, ale doteraz som vdacna za monitor. Pouzivali sme ho potom skoro do 2 rokov.

klarah2
autor
25. júl 2015

@erickatt keď som prišla, tak som jej položila ruku na bruško a dýchala. Ale tak plytko, že som chvíľku čakala, či je to jej dych, al. moje roztrasené ruky. A neviem, či nezačala dýchať na podnet toho pípnutia. alebo môjho dotyku...

klarah2
autor
25. júl 2015

@mamulienka30 my máme tú detskú jednotku stále v elektrickej zásuvke, takže tam sa baterky nemenia

klarah2
autor
25. júl 2015

@simsalabim tak tohto sa bojím najviac! a navyše, že sa to stane keď budeme samé doma.

erickatt
25. júl 2015

No at ju dr popocuva a ak tak na kardio.

simsalabim
25. júl 2015

@klarah2 mozno dychala tak plytko, ze to monitor nezaznamenal... nam sa ten ozajstny poplach stal nie v noci, ale cez denny spanok...cez vikend, cca 20min po tom, ako zaspala.

jamabe
25. júl 2015

My sme mali presne tento monitor a mali sme falošný poplach len raz, keď malá bola vo fusaku (dlho spala v kočíku, tak sme ju len preložili do postieľky, rozopli fusak, ale pod ňou ostal). Máte dodržanú tú vzdialenosť aká musí byť medzi doskou a telom bábätka? Už si nepamätám, koľko to je cm, ale ak je viac, nemusí zachytiť dýchanie..

petronelka77
25. júl 2015

Monitor dychu som velmi ocenila. Malemu sa spustil viac krat, vzdy som s nim jemne zatriasla a nadychol sa. Niekedy dychal velmi plytko, ale stalo sa, ze aj nedychal. Bol to neskutocny stres a strach o jeho zivot. Stavalo sa to v noci, cez den nie. Ihned sme sa objednali na kardio, kde mu zistili slaby selest, chodili sme do 3 rokov na kontroly. Ale nemuselo to byt dovodom. Absolvovali sme aj neurologicke vysetrenia a kopec dalsich, vsetko bolo ok.

klarah2
autor
25. júl 2015

@simsalabim presne to ma prekvapuje, že to bolo cez deň, nie v noci

klarah2
autor
25. júl 2015

@jamabe všetko je nastavené správne, ešte to včera manžel kontroloval. Matrac som kvôli monitoru kupovala s hrúbkou len 6cm. Som z toho v strese hlavne preto, že 3 mesiace to nepiplo a teraz za týždeň 5 poplachov.

jamabe
25. júl 2015

@klarah2 no dúfam, že je s maličkou všetko v poriadku, ale aj tak by si, ako aj baby radili. to mala spomenúť pediatričke...

maciatkolulu
25. júl 2015

@klarah2 nam sa raz spustil falosny poplach a bolo z toho, ze bola pri nom aj baby vysielacka a to sa navzajom rusilo. Nemali ste aj vy este nieco polozene pri jednotke, napr.mobil.

klarah2
autor
25. júl 2015

@maciatkolulu nie, vysielačka je vždy v inej miestnosti a ani mobil nebol v blízkosti

andrejka1974
26. júl 2015

urcite zajdi k lekarovi, moj syn mal taketo apnoicke pauzy a mal to z refluxu

ikiniki
26. júl 2015

Ahoj, aj nam sa dvakrat spustil monitor. Mame babysense. Dcera spala tak tvrdo,ze som nou triasla a nemohla som ju zobudit. Myslim,ze tie dnesne monitory su velmi spolahlive.vymen baterky a ak bude stale pipat,chodte k lekarke. Ak je drobcek v poriadku,tak budes pokojnejsia a ak by bol problem,aspon to budes vediet a moze zacat liecba