Perinky Evy Kiedronovej - skúsenosti

1katyka1
29. jún 2021

Ahojte, celkom som sa po online prednaske jednej fyzioterapeutky namotala na perinku a hniezdo od Evy K.- odbornicky na vyvoj deti.
Cela vybava- hniezdo, perinka s navlieckami aj vankus, stoji okolo 200eur.
Zaznamenala som aj nazor jednej lekarky, ze napr spat by na to nedavala, iba na normalny matrac. Ze skor pouzivat cez den.

Aky mate na to nazor, zainvestovat do toho alebo radsej kupit obyc.hniezdo za 30eur a v tom nechat napr lezat babatko cez den?
Ak mate konkretne skusenosti potesim sa. Termin mam koncom jula.

Vdaka

zuba1987
29. jún 2021

@1katyka1 ja som za hniezdo
napriek tomu ze Kiedronova je fakt odbornik na pohyb.cvicenia a manipulaciu ako taku, mnohe jej nazory na nosenie v satke, utilky a obecne vychovu nezdielam, pridu mi zastarale a chladne
kup hniezdo, to uplne staci

katkamatka7
29. jún 2021

@1katyka1 Mňa to stálo investovať do času a trpezlivosti pri šití. Inak materiál som mala doma.

cackaa
29. jún 2021

Ja som kupovala tu pre vnučku a maximálna spokojnosť ( 3 veľkosti zavinovačiek) a náhradné obliečky o kus lacnejšie, krásny výber vzorov: https://www.jituli.sk/zavinovacky

mamka1984
29. jún 2021

Osobne by som to dopredu určite nekupovala. Pozri, či by si si to niekde nemohla vyskúšať už aj s bábom, ako by sa mu to páčilo. Lebo je možné, že vôbec. Ako premotivovaná prvorodička som malej nakúpila všetku možnú výbavičku do postieľky - hniezdo, náhradné hniezdo, náhradné mantinely, niekoľko periniek, spacích vakov, ulitku, náhradný monitor dychu, náhradný matrac, atď. No a ona vôbec nechcela byť v postielke, nechcela ani perinku, ani hniezdo, ani vak. Od narodenia sa chcela celé dni len nosiť v šatke, neskôr v nosiči. Cez deň spávala tak, v noci s nami v posteli. Takže postieľka a všetka výbavička do nej nám bola úplne zbytočná. Keby že máme ďalšie dieťa, už nič také bez vyskúšania nekupujeme, šatka stačí 🙂 A kontaktné rodičovstvo si teraz nevieme vynachváliť.

evaachesa
29. jún 2021

Úplne ti postačí jedna perinka s pevným chrbátikom,
napr. Little angel s termoregulačným outlast materiálom, v ktorej sa neprehreje, ani mu nebude zima. Používali sme ju v postieľke bez ostatných zbytočností a perfektne poslúžila. Hniezda a mantinely nie sú ani bezpečné z dôvodu hrozby udusenia.
https://eduworld.sk/cd/stanislava-miklovicova/1...

1katyka1
autor
29. jún 2021

@evaachesa tu mam doma a je fakt uzasna🙂 ale rozmyslam ako budem davat novorodenca do postielky koncom jula- asi nie zavinuteho, len tak polozit na matrac s plachtou, alebo na zavinovacku?

evaachesa
29. jún 2021

@1katyka1 tak potom super. Určite postačí len tak na tú zavinovačky trebárs. V hniezde by sa ti zbytočne prehrievalo. Ja som mu neskôr, od cca pol roka kúpila spací vak od tej istej značky. V lete by som nechala len tak v postieľke a prikryť tenučkou dekou alebo plienkou ak treba. Pre istotu som deku pripínala takým špeciálnym štipcom o tyčky postieľky aby si ju náhodou nestiahol na hlavu.

nika82
29. jún 2021

@1katyka1 staci polozit na matrac s plachtou a pod hlavu plienku, je leto tebe by sa asi tiez nepacilo byt zviazana v perinke