Ahojte, periete nové plyšové hračky predtým ako ich bábätku dáte ? Ak áno, ako ? Ďakujem 🙂
Ja som neprala, plyšáky ho zaujímali 5minút 😒 Ale dala by som ich do návliečky (nech by celkom nevypĺzli) a na rýchlu tridsiatku by som ich dala vyprať. A počase na 24h. do mrazničky, aby roztoče vymrzli 😉
nove neperiem... aj tak ich mala hned oslinta a obgrcne, takze sa do pracky dostanu dost skoro...
nie. az ked ich mala sama uspini,tak az potom. prala som ich na 30-ke a v pohode... su take ake boli,ale ciste 😀
Nie, nových plyšákov vôbec neperiem 🙂 Až keď sú špinaví, až potom namočím do detského prášku - používam Lovelu - a ručne vyperiem, vyžmýcham a dám vysušiť 🙂
ja mam zopar plysakov a jedneho psa mam ovesaneho bizuteriou. uz to bolo celkom slusne zaprasene. prala som to na 30°C v tekutom prasku medzi pradlom a je to rovnako pekne ako predtym.
Do jedneho roka som plysaky detom vobec nedavala a dodnes si davam pozor,ze ktore im dam....nekvalitne a lacne plysaky im nekupujem-ale nastastie nie su moje deti az tak na plysakov. Ked su nove,tak ich neperiem...az ked ich zaspinia.
ano, ja ich vzdy periem. zda sa mi to nechutne davat malem dietatku hracku, ktoru ktovie kto vsetko v obchode ochyta....fuuuj.
inak vacsina plysakov zvladne pranie uplne v pohode....
ked chces kupivat nejakych drahsich, tak radsej zabalenych aspon...
periem ich na 30 v lovele bez avivaze.
Plyšové hračky kt. sa nedajú prať a nie sú špinavé, ale obávame sa baktérii stačí dať na pár hodín do mrazničky (zabalené v plast. sáčku) na minimálne mínus 18 stupňov celzia . Baktérie, roztoče a pod. sa zničia 😉
Ak sú tie hračky špinavé, áno. Brutálne v práčke na 40°C. Ak nie, tak iba dávam na balkón, keď mrzne. Ta zatiaľ bolo iba občas. Ale tak plánujem aj do budúcnosti. 😀
Máme strašne veľa plyšákov, ale malých nejako nezaujímajú, ale raz za čas ich všetky zoberiem a operiem na 30, keby ich napadlo sa s nimi pohrať. 🙂
plyšáky sú "pochované" v krabici a v pivnici....a čo prežili,tak sa operú na 40°C raz za čas 😉
Ak sa tým myslia rôzne plyšové hračky pre malé deti - hracie strojčeky, spinkáče, textilné hračky s hryzátkami a pod, tak tie periem vždy pred prvým použitím. Nikdy neviem, koľkokrát to v obchode padlo na zem, či to bolo počas prepravy nejako chránené proti prachu, navyše praním sa odstraňujú prípadné zbytky farbív a iných chemických zbytkových látok.
O baktérie a roztoče mi vôbec neide.
teta dala oprať plyšového maca a potom dve hodiny zotierali dlážky... práčku porazilo...tak som opatrná. Drobcovi dávam plyšáky vyslovene prateľné v práčke a ostatné čistím ručne, alebo vôbec. Pozdáva sa mi mraznička...na dezinfekciu
plysaky pred prvym pouzitim periem...len neviem co s takymi, ktore hraju a neda sa vybrat hracia skrinka (napr dnes sme dostali hracie prasiatko do FP). mraznicka tomu neublizi?
v mraznicke niektore veci preziju.. jA pratelne periem, tie, ktore sa nedaju, ocistim rucne hubkou
raz za cas ich operiem..robim to az doteraz...my ich mame poukladane na policke,ale aj ked sa s nimi uz moc nehraje,chce ich tam mat.. 😉
ked su nove a zabalene tak vyberiem a dam ale len ked tak samotne plyšaky tak nahadžem do pračky na najnižši stupen a bez avivaže a po velkom nahodnom ušpineni znova operiem 🙂
vsetky textilne hracky som pred tym, nez ich dostal maly do ruky vzdy oprala. a to iste plysaci. Neviem si predstavit ze mu dam zuzlat nieco, co obchytalo milion ruk ( boh vie akych a komu patrili ) a kto vie kde vsade sa to valalo.. aj ked som zastanca toho, ze to netreba prehanat, dat mu nejaku takuto hracku z obchodu bez toho aby som ju oprala ( pripadne poumyvala) mi pride trochu "nechutne" a hlavne dost nehygienicke 😕
ahoj, tých čo sa dajú oprať, operiem...buď ručne, alebo v práčke program "ručné pranie", aj keď veľa plyšákov na "muckanie" teda nemáme (možno 5 veľkých a zopár malých)...rodinku som už dávno upozornila, aby ich zbytočne nekupovali...zato problém je s tými interaktívnymi -čo hrajú, alebo vydávajú nejaké zvuky (psík FP, fur real šteniatko, mushabelly koník ...) ...I keď.... v lete som jedného takého obľúbeného macka, hrajúceho uspávanku po natiahnutí "chvostíka", musela oprať (ručne a s hrôzou v očiach🙂), lebo som ho "prešla" kočíkom 😝 "chudáčika" ...našťastie zatiaľ funguje 😀 ...na poličke...
ano periem 🙂
ked sa daju prat, vacsinou ich operiem - zabalene do navliecky z vankusa aby mi neznicili pracku vypadane chlpy alebo futro ked sa nahodou rozparaju. ostatne (so strojcekom vnutri) aspon "vytepujem" - namocenou handrickou, pripadne ked sa moc zaspinia, rozparam, strojcek vyberiem a zase dam dokopy (ked sa nepodari, letia do kosa)
Ja plyšaky zásadne neperiem a po použití ich buď spálim alebo podarujem ciganikom z angymlina
Nie, nechám ich pár dní s našimi vecami, aby chytili "naše bacily"...periem až po ušpinení na 30-tke v detskom prášku (polovičná dávka), maximálne vyžmýkanie a bez aviváže... 😀