Penová, plastová verzus látková podložka na kúpanie

barrilla
12. nov 2013

Ahojte! Ktorú podložku na kúpanie bábätka odporúčate kúpiť? V ponuke sú rôzne druhy - obyčajné látkové bavlnené alebo froté, potom tvarované penové rôzne veľkosti a tiež tvarované plastové. Aké máte skúsenosti vy? Ktorú odporúčate?

angua27
12. nov 2013

ahoj, my sme dostali do daru pevnú plastovú a využila som ju asi dvakrát. lepšie sa mi malého kúpalo, keď som ho mala položeného na jednej ruke a aj on bol kľudnejší. podložku podľa mňa nie je treba kupovať. 😉

kuka221
12. nov 2013

žiadna 🙂

lulistek
12. nov 2013

ziadna🙂

kokorunecka
12. nov 2013

Žiadna. 🙂

stanislavao
12. nov 2013

ziadna, je to jedna z mnohych veci sucasnosti, tkore vobec, ale vobec netreba. dieta si najlepsie okupete, ked si ho budete drzat rukami.

nikasv29
12. nov 2013

ahoj, ja som malu do cca 5 mesiacov kúpala tak že som ju mala položenú na jednej ruke, keď už vedela sedieť dala som jej pod zadoček látkovú plienku aby sa nešmýkala a hotovo 🙂 z lehátka sa mi šmýkala a to sme mali to látkové, platové bolo moc tvrdé a studené a to penové sa ťažko žmýkalo a po pár použití aj zapáchalo... takže asi najlepšie žiadne 🙂

jasminet
12. nov 2013

ziadna, zbytocnost 😉

tinka_21
12. nov 2013

ahoj, ja som mala tú penovú, tiež som ju dostala, tak som ju vyskúšala, a nakoniec som pri nej aj ostala a používala som ju stále. Na tej penovej sa mi totiž páčilo, že nasiakne vodou ako špongia, takže dáš vody koľko chceš, a bábätko je stále v teplej vode, tým že sa pod ním prispôsobí. Je mäkká, čo sa mi pri tých plastových zdalo že to musí byť tvrdé aj studené.
Mne bola tá podložka lepšia ako kúpanie na ruke, ja som sa bála že mi malá spadne alebo čo, a takto som ju poumývala v pohode. Na ruke som ju umývala len v umývadle ak bolo treba ;) Podložku však treba každé dva mesiace vymeniť, predsa len je to špongia ;) a stojí to cca 5 eur, čo nie je také hrozné. Malú som na nej kúpala až kým nezačala sedieť 🙂 Potom to už mala z kopca, keďže hlávka je vyvýšená ;) Dúfam, že som trošku pomohla ;)

linda20111
12. nov 2013

@barrilla ahoj, na zaklade mojich skusenosti odporucam penovu, hlavne zo zaciatku je to velmi dobra pomocka, pretoze sa este len ucis manipulovat s babatkom je to jednoduchsie. Ta penova nevydrzi dlho, asi tak 3-4mesiace potom sa zacne rozpadavat ale vtedy uz budes vediet kupat aj bez nej, pripadne na spodok vanicky das jednu latkovu plienku. Pri penovej este treba davat pozor, po kazdom kupani ju poriadne vyzmykat a dat uschnut na teple miesto aby nesmrdela za vodou.

kikuleenka
12. nov 2013

tiež som za "žiadna" 🙂 nemala som pocit, že ju potrebujem, v pôrodnici predviedli kupkanie bez podložky, tak som si ho tak aj osvojila 🙂

jajus28
12. nov 2013

@barrilla ja som mala plastovu a po synovcovi sme zdedili aj latkovu, malo ktora mamina to vyuzije ja som to pouzila max. ked sme maleho fotili vo vanicke inak to bolo neprakticke lebo lezat tam moze len na chrbatiku, takze mu umyjes len prednu cast tela a ked ides umyt chrbatik tak ci tak mas robotu zbytocnu to vybrat aby si ho mala vo vanicke kde pretocit a umyt chrbatik a ritku, a vybera sa to fakt zle hlavne tie umele kedze maju na nozickach prisavky musi asistovat tatik alebo niekto dalsi. Najlepsie je umyvat babo ked si ho len drzis, perfektny system otacania naucia v porodnici 😉tak sa neni coho bat a po tretom kupani budes profiiiik 😉. Zbytocne nekupuj zbytocnosti z vlastnej skusenosti ti hovorim zbytocne vyhodene peniazky radsej si danu vec kup, ked uz budes mat babo doma a zistis, ze by ti to naozaj pomohlo lahko ti to zbehne niekto kupit. Ja som tiez pocas tehu kupovala vsetky vychytavky a nakoniec mi vedsina bola k nicomu a do teraz mi to len zavadza v skrini uz len cakam kom sa v rodine narodi babo aby som to posunula dalej 😉

barrilla
autor
12. nov 2013

Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne. V podstate som pôvodne mala takú predstavu aj ja, že bez podložky ale potom keď som videla tú širokú ponuku v obchodoch a tiež aj tu, že sa to predáva v bazárikoch, tak som si myslela, že som mimo.
Som rada, že nie som a nejak si poradím.
@angua27
@kuka221
@lulistek
@kokorunecka
@stanislavao
@nikasv29
@jasminet
@kikuleenka
@jajus28

katy1979
12. nov 2013

@barrilla vobec nie si mimo 🙂 tiez sme kupali bez podlozky

mijunik
12. nov 2013

@barrilla ahoj, my sme mali látkovú podložku (kovová konštrukcia, látkové ležadielko) a výborne sa nám pomocou nej kúpalo. Používali sme ju pri dcérke, potom po piatich rokoch pri synčekovi a podložka vydržala. 🙂 Dala sa prať, sušili sme ju zavesením na radiátor alebo sušiak, takže ani nesmrdela. Nám vyhovovalo, že nemusíme deti držať, nebáli sme sa, že sa nám vyšmyknú. Pri dcérke sme mali obyčajnú vaničku, širokú, krásne sa to tam zmestilo. Pri synčekovi sme mali vaničku tvarovanú, tam to síce celkom nepasovalo, ale nejako sme to tam predsa zmestili a fungovalo to. Hlavne, keď už mali deti pár mesiacov a vo vodičke sa im páčilo, tak bolo super, že mohli ležkať a mohli sme sa hrať, nemuseli sme drobcov držať. 🙂

stanislavao
12. nov 2013

@barrilla nekupujte ziadne "hovadiny" sucasnosti. predavaju to aj tu na MK v bazari vacsionu nepouzite, lebo podla mna to nepouziva nikto. neviem si ani len predstavit, ako sa v tom moze dobre umyvat dieta. vela stastia. pokial do vanicky nedate moc vody, dieta mozete nechat kludne aj vo vanicke lezat a nepotrebujete taky nezmysel, ako lehatko na kupanie.

alex31
12. nov 2013

@barrilla .. ziadna ... my sme mali aj penovu aj latkovu a pouzili sme ich iba raz a potom uz len tak lezali v kupelni nakolko mne osobne sa pri nich strasne zle maly drzal ... ako tu uz bolo napisane nakoniec som aj ja maleho kupala tak ze som ho mala prakticky polozeneho na ruke a bolo to uplne v pohode ... penovu sme vyuzili az teraz u babky kde sme to odlozili a to aj tiez len preto lebo maly (4r 🙂 chcel vediet na co to je 🙂

ursulienka1
12. nov 2013

my mame penovu a je uplne v pohode...pri starsej som mala latkovu, no penova je istejsia pohodlnejsia

kikuleenka
12. nov 2013

@barrilla jaaaj, co vsetko sa v obchodoch predava a kooolko ludi to kupuje a potom im to zapada prachom, babo bude potrebovat iba teba - tvoje mliecko a tvoju naruc 🙂

lucinocka
12. nov 2013

@barrilla my sme mali na zaciatku vanicku tvarovanu, ked bola este uplne malinka...ja ju dodnes neviem kupat na jednej ruke, tak si pekne lezkala a mohla som jej vsetko vyumyvat poriadne...a potom ked narastla, tak sme presli na latkovu podlozku a tu sme pouzivali do roka...na slovensku sme kupili penovu, ale ta sa strasne dlho susila...dnes jej davam len pod hlavu vankusik aby si lahla a mohla som jej dobre vyumyvat medzi nozickami🙂 mne podlozka pomohla velmi, lebo napr. pupok nam neodporucali mocit, kym neodpadne a jej odpadol 8 tyzdnov po porode, tak ked mi mm nemohol pomoct, samej mi bolo lahsie s podlozkou