Owlet Smart Sock verzus klasický monitor dychu

21. dec 2023

Ahojte maminky,
rozhodla som sa pre owlet ale dočítala som sa o zlých skúsenostiach - vraj to nezanamená zastavenie dychu, je to len na záznam pulzu ktorý môže tepať aj po zastavení dychu..
Prosím, máte s tým skúsenosti ? Pre čo sa rozhodnúť ?
Owlet som si vybrala lebo budeme veľa cestovať - každý rodič na inej strane Slovenska. A prišlo nám to vhodnejšie, aby sme mali dieťa pod kontrolou v aute aj pri 5 hod ceste...

anjelicek26
21. dec 2023

Ono realne kolko este bije srdce po zastaveni dychu? 30-60s? Hlavne owlet pokial viem uz ukazuje aj odchylky a stres v pulze, nielen zastavenie srdiecka, takze vidis, aj ze je dieta v strese pred tym...

autor
21. dec 2023

@anjelicek26 Ďakujem 🙂 tak myslíš že bude dostačujúci ? 🙂

anjelicek26
21. dec 2023

My ideme tiez kupit len owlet...bude spinkat podla mna kade tade po dome, v kociku, v lehatku, v satke, v postielke v izbe, v postielke pristelnej k mojej posteli... klasicky monitor dychu by toto proste nedal... ja co som citala recenzie, su velmi dobre. Jasne, ze sa najde aj niekto, co najde nieco, co sa tomu da vytknut...ale to tak mas vsade. Ja dufam, ze to je len poistka a deticky budu zdravucke a nikdy sa ziaden alarm nevyskytne.

autor
21. dec 2023

@anjelicek26 Ďakujem za zdravý názor, súhlasím s tebou a zostávam tomu tiež naklonená 🙂

ness222
21. dec 2023

Tiez nad tym rozmyslam, no na tom owlete sa mi nepozdava to, ze babatko musi byt cely cas naboso. Ja mam termin vo februari a neviem si to predstavit ze by mala cely cas jednu nozku bosu. A tiez druha vec, ze ten owlet ma vela smart funkcii ktore snimaju vsetko mozne a asi by som nerobila nonstop nic ine len sledovala ci je vsetko v poriadku a akonahle by sa mi nieco nezdalo, hned by som letela na pohotovost alebo k pediatricke 😂 takze asi aj pre moju psychiku a pre klud babatka je lepsi iba klasicky monitor dychu.

anavixy
21. dec 2023

Owlet zaznamenava nie len pulz ale ak saturaciu krvi kyslikom, ta klesa hned pri problemoch s dychanim. Kazdopadne podla mna pri owlete mozete mat este viac poplachov, pretoze pri malickych detoch su pomerne bezne prechodne bradykardie (pod 100/min) v spanku, asi zalezi ako budu nastavene hranice alarmov a samozrejme aj od toho ako je ponozka nasadena. Ale na druhej strane aspon si viete pozriet preco pipa a vyhodnotit ci je to vazne a ci treba nieco robit, co asi usetri dietatu budicek sokom, ked ho rodic v panike vyrve z postielky… za mna najvacsia prednost owlet socku je ze sa moze pouzivat aj v kociku, pri spolocnom spani atd. Osobne by som do toho nesla, sla by som do klasickeho monitoru, ale urcite je to fajn vecicka (nie je definovany ako zdravotnicka pomocka). A dalsia vec je ze dieta nemusi mat holu nozku, na owlet sock sa moze dat normalne ponozka 🙂

pipi89
9. nov 2024

@anjelicek26 Ahoj, mozem sa ta prosim spytat s odstupom casu ci ste owlet nakoniec kupili a vyuzivate ho? Ak ano, si s ponozkou spokojna? Nerobi falosne poplachy?

anjelicek26
9. nov 2024

@pipi89 my sme veľmi spokojný, využívané kazdy den, poplachy sme mali tri a vždy opravnene (2×klesnuta saturacia co sa zamotal do deky a raz skopol ponozku dole) Monitorujeme mu tym aj kvalitu spánku, kamera je skvela.. používali sme keď bol v kočíku keď bol úplne maly, to už teraz nerobím, len v autosedacke na dlhe trasy (Power bank a báza a fungujeme 16h mimo domu...)

pipi89
9. nov 2024

@anjelicek26 super dakujem ti, asi ju teda kupim. A nevies prosim ta aky je rozdiel medzi tou kamerou owlet cam a owlet cam 2? Vy mate ktoru?