Oplatí sa kúpiť mantinel do postieľky?

sisuliik
5. jún 2021

Ahojte, prosím vás, oplatí sa kúpiť mantinel cez celu postieľku? Alebo stačí len ten z polovice cca 180cm. Ja sa bojím aby si mala v spánku nohy nejako nezaštrajchla medzi rebriny alebo či to je proste zbytočné keďže cena je raz toľko... ďakujem 🙂

dzina007
5. jún 2021

no nam sa to osvedcilo... nasi chalani sa casom tocili jak na kolotoci uz ked kyvkali vela nozickami a neboli v perinke....

lija22
5. jún 2021

mantinely sa urcite oplatia. ja sama mam po detoch a vyuzivam aj pri tretom. akurat, ze kebyze nemam nekupim nove ani drahe. som si ista ze tu na bazare najdes lacnejsie. ved to sa ani nema ako znicit

sruma
5. jún 2021

Postielka by mala byt uplne prazda, a vzdusna. Neodporuca sa tiez v postieľke poizivat vankúše, perinky alebo iné predmety ako hračky či plyšové zvieratká. Vsetko toto zvysuje Syndrom Nahleho Umrtia.

zuzanka.zuzu
5. jún 2021

do cca pol roka nie, potom áno ale úplne obyčajné - FUNKČNÉ, nie tie vrkoče, akurát ti uberajú cm a chytajú prach (samozrejme, baby ktoré ich majú a potrebujú predať ich budú chváliť 😀 )

patka06
5. jún 2021

mantinel sa určite oplatí, mali sme v postieľke od narodenia po celom obvode

andreatytler
6. jún 2021

@sisuliik Nielen ze sa neoplatia, ale su nebezpecne. Znizuju ventilaciu v postielke a babo sa moze prehriat a umriet, alebo si babo do nich otoci tvaricku a zadusi sa. Ked uz bude stat, tak ich moze pouzit ako stupienky a vylezie na postielku a zrube sa na zem.
Syn si prestrcil nozku cez rebriny raz... pomohli sme mu vyslobodit sa a odvtedy to uz VZDY zvladol sam.... a odvtedy si nozky uz ani casto neprestrcil... proste deticky sa neskutocne rychlo ucia. Jedina nebezpecna vec je ak by rebriny boli od seba tak daleko, ze si cez ne prestrci hlavicku.

cariad
6. jún 2021

@sisuliik určite nie.
Už si počula o úmrtnosti detí na Slovensku (koli veciam ako sú mantinely, perinky,čapičky) a veľa ďalších. Nič si s nožičkami či ručičkami nespraví.

hruska91
6. jún 2021

Za nas ano , mantinel je super dcera si kopukrat zasekla pri rotovani po postielke nozku medzi palickami z postielky a zobudila sa nato. Mame mantinel, je priviazany pevne a spokojnost.

hruska91
6. jún 2021

@hruska91 ale je pravda ze od narodenia ti ho asi netreba, skor ked sa uz dieta presuva v noci roluje atd

zuvelyn
6. jún 2021

Kým sa nehýbe tak je to zbytočne, akonáhle zacal rotovať tak sme ich dali lebo mal hlavu plnú modrín. Tetaz v roku sme ich dali preč lebo sa s nimi hral zbytočne a bezne spí s nihami von z postieľky 🙄 ked sa chce otočiť ho to na chvíľu preberie tak je nervózny,ale nastastie sa naučil sám ukľudniť.

janka_266
6. jún 2021

@sisuliik za mna áno, mame síce len ten menší, ale malý spi od začiatku na ňom nalepený, aj keď ho dám do stredu postieľky, tak sa hýbe až kým nepríde k mantinelu 🤷‍♀️

lusyc
6. jún 2021

Ja som dávala, kvoli chladu od steny. Potom som šila širší (60 cm), aby som po nociach nehľadala cumlíky na zemi kade-tade. A okolo celej postieľky, oba. Určite dať aj monitor dychu a pre pokoj duše aj videopestunku.