Oplatí sa kúpiť detská ohrádka?

jaja8_9
28. dec 2022

Oplatí sa kúpiť detská ohrádka? Využili ste? Ak áno tak aká? Lepšia je drevená alebo ta látková skladacia?

patka06
28. dec 2022

Využila som na 100% od narodenia cca do roka, mala som ľahko prenosnú skladaciu

riskoh
28. dec 2022

Mali sme aj aj, nevyužili sme vôbec...

minesasubu
28. dec 2022

@patka06 nemas pls link alebo fotku popripade znacku ? My budeme coskoro potrebovat a uz sa obzeráme 🙂

patka06
28. dec 2022

@minesasubu podobnú ako to to, spodok som si výškovo nastavovala /podobne ako v postieľke/
https://www.goldsun.sk/sietova-ohradka-lusso--c...

timea301196
28. dec 2022

📌📌

kukulienka999
28. dec 2022

@jaja8_9 mám známu ktorá ohradku využila naizaj dlho do 2 rokov bola jej dcera LEN v ohradke. Pre mna nepochopiteľne, pre ňu normálne. Môj syn ohradku nenávidel, no zdalo sa mi to byt dobrý naoad, praktické a hlavne bezpečne ak potrebuješ odbehnúť na malu chvíľu. Zalezi od bábätka

kiki234
28. dec 2022

Ani pri jednom a to maju len rocny rozdiel od seba. Bikdy sa nic nestalo. Akurat zabrany na schodoch mam do dnes.

paulinkad
28. dec 2022

@jaja8_9 3under3 a ani pri jednom sme ju nevyužili. Vždy sme jej dali šancu, ale nakoniec sme na ňu len prádlo odkladali a po čase ju zase rozložili a upratali. Bývame v normálnom byte a len nám zaberala miesto.

macik34
28. dec 2022

@jaja8_9 nevyužili vobec

noami12
28. dec 2022

@jaja8_9 u nás sa využila dobre a este sa aj sem-tam využije, mala bude mat v marci 2 roky. Je tam aj zips keď niečo rýchlo potrebujem porobiť tak ju zazipsujem a v pohode mala sa tam pohra a inak je stale otvorená mala chodi stále hore dole aj sama sa tam chodí zahrať. 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elinag
28. dec 2022

Pouzila som ked som potrebovala vybehnut .. nakup z auta alebo kurier .. inak to bol odkladaci priestor na hracky ..

zorkahorka
28. dec 2022

Zalezi od dietata.niektore v nej nechcu byt.ani moje dve deti v nej nechceli byt,strasne v nej revali,co mi neprekazalo,lebo nie som fanusik ohradok.hodit tam dieta na chvilu,kym niekam odbehmem, ok,ale na dlhsie nie. Podla mna je to obrovska brzda pre vyvoj a vyvin dietata. Radsej som nechala deti lozit po dome, objavovat svet, prekonavat seba, trenovat a posilnovat svalstvo, nohy...
Nekupuj novu,aby si ju potom nevyhadzovala.radsej pozicaj.a radsej drevenu,aby sa mohlo dieta drzat a stavat na nohy

zorkahorka
28. dec 2022

@kukulienka999 pre boha, 2 roky??? Nezanechalo to na dietati nejaku stopu? Preco ho tam davala v takom veku?

euka210
28. dec 2022

@jaja8_9 nemala som, nase deti mali volny pohyb, v dosahu nic, co by mohli rozbit atd.....na schody sme mali zabrany a v el. zasuvkach poistky. Nic viac nebolo potrebne.

misinka0611
29. dec 2022

Nemala som, nikdy mi nenapadlo ju kúpiť, nikdy mi nechýbala. Pre mňa je prirodzenejšie že deti po dome chodia ako že sú v ohrádke s hrackami a majú minimálny priestor.

kukulienka999
29. dec 2022

@zorkahorka ano tak dlho, ja som ťažko nachazdala slov, mame rovnako staré deti… nechcem súdiť vývoj a vývin, každé dieťa je iné… aj som sa viac krat oytala na dôvod, odpoved bola, že keď je mimo ohrádky tak chytá nabytky a dekorácie a musí na ňu dávať pozor (🤯🙈)

kukulienka999
29. dec 2022

@zorkahorka Ale to je na dlhu debatu, ja som robila presný opak. Nám maly lozil, stvornizkoval, behal od narodenia po dome, pomáhal mi vo všetkých aktivitách, od varenie po upratovanie, všetko... Ona naopak, nevedela pochopiť preco si tak “komplikujem” život, malu dala do ohrádky a vyberala len na prebalenie a kŕmenie. Ani keď sme na návšteve boli ju nevybrala, musel ísť môj syn dnu do ohrádky(aj to tam chudák nechcel byt a šli sme po krátkej chvíli hneď domov) kazda ma iné výchovne metódy, ale toto ma už prinútilo obmedziť kontakt, aj keď snaha z mojej strany bola ukazat jej, že všetky deti chytajú a objavujú svet a je tk v priadku. Nepomohlo..

riamia91
29. dec 2022

Nikdy som nemala ohrádku pre deti a ani by som ju nikdy nekúpila.

avanka
29. dec 2022

@kukulienka999 detto, ale ja som namiesto ohradky použila výnimočné postieľky.
Mne to príde čudné, zatvárať dieťa. Všetko sme robili spolu a to máme dvoch chlapcov s rozdielom 2 rokov

mazda323f
29. dec 2022

Pri starsich dievcatach som nepotrebovala, ale teraz pri rocnom chlapcovi som využila drevenu 150x150 cm. Prerobeny byt, otvorene priestory, elektrika, kvety, atd.. V tej velkej si neprisiel zatvoreny, kolkokrat sme tam boli s nim vnutri, mal tam hracky, odrazadlo, mohol chodit..

kate_cs
29. dec 2022

@jaja8_9 za mňa hlúposť. Ja som take niečo ani nechcela, ale samozrejme svokra si išla svoje ako to strašne potrebujem. Mali sme drevenú, veľkú. Ani jedno dieťa v tom nechcelo byt. Dala som dnu a hneď chytili tie tyčky a núkali nimi ako vo väzení. A vlastne na čo ich potrebuješ niekam zatvárať? Ja som mala dve malé deti a stihla som všetko.

diewcatqoo
29. dec 2022

Ja som sa dlho branila ohradke, nakoniec mi dala susedka taku staru 30 rocnu, nech skusim. Syn ju miloval. Bol to vyhradne jeho priestor, nanosil si tam hracky, vankuse, vsetko mozne.. aj tam chcel spavat. Mal aj teepee, aj taky stan s tunelom z ikey, ale ohradka ako jeho "doupě" bezkonkurencne vyhrala. Pouzivali sme ju medzi 1,5-2,5 rokom.

1gabriela13
29. dec 2022

@jaja8_9 nevyužili vôbec !

beata_k
29. dec 2022

@jaja8_9 Drvivu vacsinu casu je dieta na podlozke, ale su situacie ked to nie je bezpecne a vtedy je v ohradke. Kurier, posta, wc, horuce na sporaku...Kup lacnejsiu, mozno aj pouzivanu. Rady typu, ze dieta je vo vazeni alebo ze nemame a nam sa nic nestalo. Len raz sa stane a budes 20€ banovat.

jaja8_9
autor
29. dec 2022

a ako to prosim riešite keď máte poschodový dom, dieťa sa učí chodiť ( naša ma len 7m ale riešim už dopredu) a príde kuriér alebo poštárka a treba medzi dvermi niečo prebrať? Alebo sprcha? Čokoľvek..
Používame hojdačku babybjorn ešte,ala je tam rada a dám ju tam keď potrebujem niečo rýchlo spraviť, zatiaľ mi odtiaľ neutečie a mam istotu ze sa jej nič nestane ale čo potom?

natalala
29. dec 2022

@jaja8_9 ak to chces riesit v dome aj kvoli bezpecnosti ked iba zacina chodit a samozrejme ze ju nevies nonstop sledovat, tak by som kupila skor taku “branicku” na dvere a na schody. Taketo nieco

basska_b
29. dec 2022

Pockaj si, kym bude v tom veku 7 mesiacov cca a potom zvazis kupu... ono je to treba na to obdobie, kedy lozi, ale este nechodi, taha sa do stoja, vsetko olizuje, dava do ust, lezi holym bruskom (len v body) na studenej zemi... nam sa velmi ulavilo, ked sme kupili. Najma ked mas len 1 dieta doma a ono sa furt taha za tebou na schody, k horucej rure a kade tade. Ked uz som mala druhu dcerku, tak ta chcela byt mimo ohradky, nakolko videla starsiu 2.5 rocnu, ze je tiez mimo ohradky. Teraz pouzivaju ohradku ako bunker. My mame taku drevenu solidn, bola draha, ale da sa aj na denny spanok pouzit ako postielka a ma viac poloh, je nastavitelna. Tie latkove nemam rada, strasne hlboko sa treba zohybat do nej po hracky

login1234
29. dec 2022

Nikdy ma nenapadlo to kúpiť 😀

zorkahorka
29. dec 2022

@kukulienka999 nooo, presne ako moja svagrina.prve dieta tiez do 2 rokov v ohradke, mala velmi slabucke nohy.chodit zacala takmer 16 mesacna.pri druhej dcere uz tak opatrna nie je, mala po vyse roku konecne sloboda, beha po dome,ale do roka som ju nikde inde ako v ohradke nevidela.raz v zivote som ju videla stvorkovat.presla meter,posadila sa,co nevladala.popri nabytku vobec nechodila,ked mala13 mesiacov,mala take mlandrave nohy,ze ked ju svokra postavila,aby sa trosku presla,nedokazala stat na nohach a sadla si.ale zas na obranu-velmi rychlo to dobehla 😀 moja svagrova je posadnuta neustalou kontrolou,taka helikopterova matka,ktora detom velmi slobodu nedava...
Je pravda,ze mi liezlo na nervy, ked ma maly pocas varenia stale tahal za nohu,ale vidiet,co vsetko sa mimo tej ohradky uci,je na nezaplatenie.my mame podlahove kurenie,takze o to,ze by prechladol,som sa nebala