Opaľovací krém bez chemických filtrov a bez nano technológie

brumka111
8. apr 2014

Odporúčam do pozornosti tému - zdravá ochrana pred slnečnými lúčmi spočíva v použití opaľovacieho krému s minerálnymi filtrami a bez nano technológie.
Zistila som, že takéto podmienky spĺňajú tieto značky - Badger a Loving Natural suncreen.
http://loving-naturals-skin-care.webstorepowere...
http://www.badgerbalm.com/p-468-spf-30-baby-sun...

Dajú sa objednať z týchto amerických stránok - VIETE MI PORADIŤ AKO SA K NIM DOPRACOVAŤ, KEĎŽE TOVAR DORUČUJÚ LEN V RÁMCI USA? MATE NIEKTO INFORMÁCIU O DOSTUPNOSTI TOHTO TOVATU U NÁS V EURÓPE????

eryykah
8. apr 2014

je aj dostupnejsie riesenia, tie nano technologie sice neviem co su ale :
JASON Mineral Natural Sunblock SPF 30, LRP Anthelios Solaire, pre deti napr. Bioderma Abc derm Soleil 😉

ivanka.7
8. apr 2014

@brumka111 badger sa da kupit na ecco-verde.com nad 39,95 dorucuju na svk zadarmo 😉 ja som u nich prave kvoli badgeru tusim prvykrat naupovala a maju tam kopec super veci 🙂

sita71
9. apr 2014

Na stranke avocados.cz sú na tému druhy UV filtrov články, spomínajú ako non-nano opaľovacie krémy Eco-cosmetics, Eubiona Sun a Biosolis. Nepátrala som však po ich dostupnosti. Od leta 2013 majú vraj výrobcovia povinnosť uvádzať obsah nanočastíc na obale.

brumka111
autor
9. apr 2014

@eryykah myslim, ze vyrobcov, ktorich si uviedla, tak nano technologie pouzivaju. V uplnej skratke, nano castice su malilinkate castice, ktore sa mozu prejst cez kozu a mozu menit bunky a bohvieco este nezistene a nedokazane mozu sposobovat, resp ochorenia. Ak som to teda spravne napisala 🙂.

brumka111
autor
9. apr 2014

@ivanka.7 dakujem velmi pekne za nasmerovanie.

brumka111
autor
9. apr 2014

@ivanka.7 prosim ta pekne, kupujes od nich aj opalovaci krem znacky badger? lebo ten som tam nenasla...maju ine veci od badgeru ale opalovaky nie...skoda...no ak nie, tak nasla som tam ten Bilosolis, tak objednam ten...pisu, ze tiez je non-nano opalovaci krem.

ivanka.7
9. apr 2014

@brumka111 aaano, uz mi to pisala aj ina kocka... kupovala som na ich stranke tie opalovaky ale minulu sezonu, len nestihli prist do dovolenky, takze su neotvorene doma (kedze som ich neotvorila tak na toto leto su este spotrebou ok). Podla mna ich znova zaradia do ponuky na "sezonu". Aspon dufam 😀

lubbie
10. apr 2014

Ahojte baby, ja uz druhy rok pouzivam presne ten Badger, objednavam ho z iherb.com bez problemov. Lepsia cena a tusim 4 € zaslanie. Vydrzi 12 mesiacov. Najdete ho tam pod detskymi opalovacimi, alebo si ho rovno zadaj do vyhladavaca 🙂)

lubbie
10. apr 2014

este som chcela dodat, ze nie je vodeodolny...Vodeodolny je Children Organics SPF 25 z UK. S tym je trochu problem, ale da sa najst na ebayi.

sita71
10. apr 2014

Children organic ma pri dvoch vyrobkoch uvedeny titanium dioxide nano, treti ma asi castice vacsie, lebo v zlozeni nie je uvedene nano ... ak by niekto kupoval treba pozriet spravny 🙂

brumka111
autor
10. apr 2014

Co je lepsia volba- Biosolis,ci Badger? Viete niektora poradit? 😉

brumka111
autor
10. apr 2014

Biosolis je vodeodolny. Badger neni vodeodolny. Oba su nano free.

brumka111
autor
10. apr 2014

citam, badger je tiez vodoodolny 40 min.

lucyliu
28. apr 2014

ja som hľadala nejaký vyšší faktor na dovolenku a toto som našla http://www.eco-naturkosmetik.de/?p=393
ak niekto tiež zháňa 😉 akurát neviem, či sa dá zohnať aj na sk.

brumka111
autor
17. máj 2014

@lucyliu zrejme si uz nasla , ale pre istotu pripajam info. da sa zohnat z tejto stranky: http://www.naturlife.cz/obchod/prirodni-kosmeti...

baaabenko
17. máj 2014

Ahojte🙂 moj drobec ma hrozne citlivu pokozku, prve silnejsie slniecko a hned alergicka reakcia bola...ale ootom sme vyskusali BIODERMU na opalovanie pre deti, tiez bez chemickych filtrov, vhodna aj pre novorodencov a deti s citlivou pokozkou alebo atopickymi ekzemami....faktor ma 50...tak totok pouzivame my🙂 cenovo vychadza nejakych 20-25 ecok.

lucyliu
18. máj 2014

@brumka111 ja som v DE, tak ho vezmem z amazonu, ale ďakujem, že si na mňa myslela a ostatným kočkám uľahčila hľadanie 😉
@baaabenko aj my sme mali vlani biodermu, ale tam, myslím, sú tie nanočastice

brumka111
autor
18. máj 2014

@baaabenko presne tak, v bioderme su uz nanocastice
@lucyliu nie zaco, rado sa stalo 🙂

demo
19. máj 2014

@brumka111 badger som myslim videla na iherb.com. taketo kremy sa ale velmi zle rozotieraju.

erikams
14. jún 2014

@brumka111 tento produk sice neoobsahuje oxid zinocnaty ale zato ma Aluminium Hydroxide!!

erikams
14. jún 2014

baby naSK neposielaju ,kde sa da zohnat ten ECO Baby slunečný ochranný krém??

brumka111
autor
25. jún 2014

@erikams prosim ta, a kde si nasla tu info, ze obsauje hlinik? lebo ja som ho v popise zlozenia nenasla? ja ho uz mam aj doma.

brumka111
autor
25. jún 2014

@erikams ECO baby, ktory si chces ty kupit, obsahuje prave tebou spominany HLINIK! vid link: http://www.naturlife.cz/obchod/prirodni-kosmeti...

erikams
25. jún 2014

@brumka111 len ja nechcem UV 50!!!ale 45

brumka111
autor
26. jún 2014

@erikams SPF Eco naozaj neobsahuje hlinik - http://pripravky-na-opalovani.heureka.cz/eco-co..., ale SPF 50 uz obsahuje hlinik - aluminium hydroxide

tinav2
7. júl 2014

@brumka111 Ahoj.Chcem sa spytat ci sa ten opalovaci krem Badger tazko rozotiera ako niekde pisu a ci je vhodny aj na tvaricku.

veriiii
7. júl 2014

my pouzivame 100%olej maliovych semien, zevraj ma prirodzeny SPF 50..

cackaa
8. júl 2014

Ktoré oleje ešte obsahujú ochranný faktor?

Olej z mrkvových semienok - SPF 38 – 40
Olej z malinových semienok - SPF 28 – 50
Olej z obilných klíčkov - SPF 20
Shea Butter - SPF 3 – 6
Olivový olej - SPF 2 – 8

Ja som si vyrobila sama: bambucké maslo, kokosový olej, olej z mrkvových semienok, jojobový vosk, oxid zinočnatý a dala som tam éterický olej šalvia, ale môže byť aj iný, okrem citrusových. A nemusím teda riešiť otázku chémie v opaľovacích prípravkoch....

brumka111
autor
8. júl 2014

@tinav2 na tvaricku sa moze bez problemov aplikovat a rozotiera sa naozaj tazsie, ale ja v tom nevidim problem.