Cim je vhodnejsie natierat novorodenca? Alebo zo zaciatku radsej nicim?
@adusa9 Presne tak, ak nebude mat extremne suchu pokozku, netreba nicim 😉 Nasa sa napr. skoro vobec nesupala ako novorodenec. Ja som len kvoli peknej voni po kupkani zacala natierat detskym olejcekom Johnsons baby, ale zda sa mi, ze ju este viac vysusuje... Takze som ho prestala pouzivat a ak ma niekde nejake suchsie miesto, prip. zapareninku (v ohyboch) natriem jej to bio kokosovym olejom, ten sa mi osvedcil zatial najviac.
my máme doma kokosový olej a normálny olejček ale natieram svoje dieťa každé druhé kúpanie.
Mne bolo povedane v nemocke ze tel.mlieko je lepsie,olejcek vraj upchava pory...
Ahoj, detičky sa vraj nemajú olejovať, má to upchávať póry. Ak tak len naliať trochu oleja do vody pri kúpaní. My máme Oilatum na predpis kvôli suchej kožičke. A natierať by som odporúčala len ak je suchá kožičke abo ekzémik, my máme krém s 1% kyselinou mliečnou z lekárne (u nás ho predávajú aj bez Rp.), odporučil mi to moj kožný, že pre bábätka najlepšia, používali sme ju aj ako krém po opaľovaní a super.
Babatenku bez ťažkostí by som nedávala nič, len mydielko na pokakaný zadoček a natierať rybaciu mastičkou z lekárne. Drž sa.
Urćite a s vlastnej skusenosti viem ze lepšie telove mlieko.volakedy sa pouzival olejcek a potom odporučali mliekoba možem povedat ze lepsie
My sme pouzivali marhulovy olej ( neupchava pory) a zvlacnuje pokozku. Moj maly bol taky suchsi. Potom a doteraz pouzivame vyhradne telove mlieka od nivei.
@adusa9 Pri prvej som používala argánový olej, ktorý sme si priviezli z Maroka, ešte ho stále mám, ale druhej dcére ho už nedávam, zistila som, že natieranie telíčka je úplne zbytočné. Dokonca naša pediatrička, ak hovorí o natieraní, tak o modrej indulone. Ako to už bolo spomínané vyššie, je to o reklame......Inak, ak vzniknú drobcovi také suché fliačky /lišaje/, tak na to je ako zázračný Holtov krém ..... je v takej tube ako rybacia masť, len zelenej farby.
A počula som aj o tom, že olejčekovať pred kúpaním, prebytočný olej sa vyplaví.....ja som olejčekovala po, ale ako hovorím, u nás to bolo a je zbytočné. S krémami skúsenosť nemám. Skôr by som sa na tvojom mieste riadila tým, čo robí bábätku dobre.
Ano holtov krem je na fliaciky a pupienka zazracny, aj ked smrdi 😉
ja nenatieram drobca vôbec ničím, od narodenia sme nič nepoužívali, pokiaľ si to jeho pokožka vyslovene nevyžaduje, tak nekrémujte zbytočne chémiou. Ak áno, tak si zožeňte prírodný olivový olej,a lebo už spomínanú Indulonu, prípadne aviril olejček s azulenom.
olivovy olej.....ostatok je chemia a je zbytocna
nic, len kazdy treti den sme kupali vovode s prinosom oilatum, kremy, oleje, mlieka ziadne....
Dakujem zienky tak uvidime ked sa drobec uz coskoro narodi 🙂 snazim sa zaujimat sa o vsetko,snad to zvladneme 🙂
olivový olej vraj vôbec nie je vhodný pre bábätká...
deti sa nemaju natierat nicim. ziadne oleje, maste a pod. maju este prirodzeny - nenaruseny ochranny film pokozky a netreba im to poskodit, co sa velakrat stava. takze naozaj nic. jedine ak je vonku mraz, ak na tvaricku trosku mastnejsieho kremu.
Ahoj..no mne pediater aj kopa mamiciek povedalo,ze olej ne..maly sa mi po porode hodne supal,uz v porodnici mi dali modru indulonu..aj pediater mi to nezavisle od nich poradil..a musim len chvalit..potom sme presli na hipp,telove mliecko,lahke,rychlo sa vstrebe..mam od nich saj olej,obcas ho namazem aj tym,bez nejakej reakcie..ale asi kazde dieta je ine..moj maly sa mi zatial nevyhadzal z nicoho..klopem🙂 uvidis,ako bude tvoje babo..ale ta indulona bola super..a ked si chcem pripomenut,ako maly krasne vonal ako novorodeniatko,tak ho nou ponatieram🙂
Olej aviril 🙂 používame ho stále. Ešte aj moja mama ma s nim natierala 🙂
Ja som nasho prenasala, supal sa cely, ale tiez som ho nemliekovala ani neolejovala 🙂 Akurat na prekryte miesta (slabiny, pod kolenami, pazusky, za uskami, pod hlavickou na krku) som mu infadolanom. Super masticka, odporucam mat doma. Aj v zime tvaricku som mu nim natierala. Pri kupani sa umyvame mydlom bupi cceli. Aj maminka. 😀
olej nie
našu maličkú sme od začiatku natierali práve arganovým olejom ...samozrejme musíš si dobre vybrať aby to bol originálny arganový olej a úplne čistý, veľmi rýchlo sa jej upravili červenkasté fľaky a má to rada, ja kupujem na https://www.bioarganovyolej.sk majú ho priamo z Maroka, vyrobený aj balený čo je skvelé, pretože mám istotou, že je to originál
Pokial nebude mat bábätko vysušenu pokožku po kúpaní, tak netreba nic, je to len reklama kozmetických firiem
Ked budete potrebovať pokožku premastit, velmi odporúčam sójové mlieko Balneum, dostaneš ho v lekárni, nastrieka sa to do vodičky vo vanicke a vybavené