ahojte maminky :D moja mala ma nadchu a citim ze tak charci v nošteku ma sopliky...chcem sa spytat či ste odsavali sopel s nadstavcom na vysavac ?? a ako casto ??nie je to nebezpecne ?? dakujem Vám za rady 😀
odsávačka na vysávač je super vec,mám ju od narodenia detí a teraz už má najstarší 9 a keď je nachladený tak sám si to zapne a vysaje si noštek 🙂 Nie je to nebezpečné vôbec. A často tak ako treba...treba vyfúkať noštek zastriekať sprej do nosa a povysávať. Ja si myslím,že sa nemáš čoho báť...jedine keby sa malinká bála vysávača.
@pppeeetttaaa
@katren
@marilea aj ked ma mala 2 mesiace? 😀
Určite odsávačku použi 🙂 Neviem ako inak by si zbavila také malé mimi soplí.Len ozaj treba aj nejaké kvapky alebo sprej nawzvlhčenie.a hlavne to rob rýchlo a neboj sa toho 😀
@majca1581 v pohode aj keď má malá 2 mesiace a pppeeetttaaa ti veľmi dobre poradila 🙂 možno sa to malej nebude páčiť... ale treba rýchlo a robíš to preto, aby si jej uľavila - my sme niekedy aj v noci odsávali a ešte niečo - pekne ju vypolohuj vankúšom - nielen pod hlavu, ale aby aj hrudníček mala podložený (ja to riešim manželovým vankúšom zloženým napolovicu) - bude sa jej v noci lepšie spinkať. A ešte niečo malý má 18 mesiacov a keď vidí odsávačku, už krúti hlavou, že nie.... teraz sa už radšej vysniaka, ale minimálne ráno a večer odsávame 🙂 takže sa toho neboj, určite neublížiš, ale pomôžeš
Je to super vec, ja odsavam potom ako nostek navlhcim aby sa zriedil soplik a lahko vysiel, ten zadny hlien ktory nie je vidno inak von nedostanes.
@lara69
@aadulik2110
@11nika11 a cim to mam navlhcit ten nostek? neviete mi poradit kde to kupim a co to asi stoji ?? dakujem 😀
@majca1581 ja som kupovala v lekárni a stál cca 10€, ale viem, že sa pohybuje okolo 10 -13€. Volá sa "Noštek" a na zvlhčenie používam Mar+, ale keď bol malý menší, tak som mala physiomer.
@majca1581 my pouzivame taktiez od 2.mesiaca a je to super vec aj ked nie vzdy sa to malej pacilo...teraz budeme mat dva roky a ked mala citi soplik v nosteku hned ma taha k vysavacu, vyberie odsavacku z komody a chce tahat sopliky...deticky si nato zvyknu a naozaj skusala som rozne druhy odsavaciek ale ziadna nema na tuto vysavacovu... 😉
odsavacku na vysavac kupis v lekarni a je to super vec,..pri dcere som pouzivala rucnu,ale to je na nervy a teraz pri synovi mame tu na vysavac a je super,....nostek zvlhcujeme Quiiixom tuez z lekarne,najlepsia je nejaka morska voda,.....
fantasticka vec! len keby mala tolko nekricala 🙂 Ale ked sme hotovi tak sa tesi 🙂
najlepsi vynalez pre deti 🙂 ta ulava, ked odsajeme soplik 🙂 aj ja som sa spociatku bala a bola som velmi prekvapena ako to vie ulahcit priebeh choroby 🙂
@majca1581 Aj keď je tu toľko kladných ohlasov, ja by som ti poradila, pri tak malom bábätku, radšej nie. Sú tam isté riziká, pri ktorých sa 50-tim deťom nemusí nič stať, a tomu 51. bábätku áno. Pri odsávaní vysávačom vzniká väčší podtlak a môže dôjsť k poškodeniu sliznice malého dieťatka. Aspoň nám ju lekárka takmer do roka neodporúčala. Skúste najprv využiť všetky šetrnejšie spôsoby, a keď tie nezaberú v priebehu pár dní, až potom pristúpiť k odsávaniu vysávačom. Napr. aby dieťatko mohlo v spánku lepšie dýchať, podložte postieľku alebo matrac časopismi, knihami, aby ste vytvorili "šikmú plochu" a bábätko malo hlavičku o dosť vyššie ako nožičky - tým sa uľahčí dýchanie a soplíky nebudú stekať. Ako bolo spomenuté, dobrá je morská soľ (napr. Physiomer a Quixx) a zvlhčovanie vzduchu mokrými uterákmi na radiátore.
@lorela vsetky opatrenia co pises su opodstatnene...podlozenie matraca v postielke, moska voda-pouzivam sterimar obycajny, aj sterimar s CU, uterak nad postielku na zvlhcovanie vzduchu, pripadne vincentku na odparovanie...no ja si aj tak myslim, ze pokial neodsajes sopliky (moze sa pouzit aj ustna odsavacka, co mne sa teda nepodarilo nikdy tolko odsat a dlho to travalo a deti boli z toho este viac nervozne ako tu pol minutku z odsavacky na vysavac) a ak ich bude mat vela a dlhsie, tak sa moze stat, ze dostane zapal stredneho ucha...
@majca1581 - pridavam aj teba do odpovede, kedze si mala zaujem o nazor....
@gabikkas Takto, od kompu, je ťažké posúdiť, ako silná nádcha to je. Ale predpokladám, že sa nejedná o husté a zelené soplíky, mamička nespomína zvýšenú teplotu, preto aj moje odporučenie vyššie. Veľmi často sa pri nádche dáva Fenistil, hoci nemusí ísť o alergickú nádchu - pomáha s odhlienením a zabraňuje práve komplikáciám so zápalom uška, ktoré spomínaš. V každom prípade, to už je na posúdení lekárky. Preto by som s takýmto malým batôžkom za ňou zašla 🙂 .
@majca1581 ahoj, ako ti už mamičky napísali, je to naozaj výborná vec...nemusíš sa obávať, okrem toho tlak sa dá na väčšine bežných vysávačoch regulovať😉 ...my sme odsávačku používali aj na zaschnuté soplíky, samozrejme vždy je treba pred použitím sliznicu zvlhčiť - mar, physiomer, sterimar, nivea baby čistiaci sprej do nosa, vincentka...je toho veľa - treba sa len spýtať v lekárňach ...teda nielen pri akútnej nádche - s hustým soplíkom ... používanie je obmedzené len vtedy, ak má dieťatko príliš tekutý sekrét - (ako sa hovorí "tečie mi soplík z nosa ako z vodovodného kohútika"...) vtedy sme neodsávali, len jemne utierali ...
Fenistil kvapky sú tiež výborné, ale to musí posúdiť lekár - sú na lekársky predpis😉
Ahoj mam 4 deti s toho 2 dospievajuce v tom case taka super vec neegzistovala,trpeli sme zapalom priedusiek a pluc.Pri 2 dvoch som pouzivala tu zazracnu vec a smojho pohladu a skusenosti je to bomba vec-JA JU ODPORUCAM. 🙂 🙂 🙂 😉
@majca1581 priklanam sa k nazoru @lorela a @aliza . mam dve deti, nikdy sme neodsavali, pediater mi to ani neodporucal, presne z dovodu, ako uvadza aliza - vysusuje to sliznicu. dokonca tu odsavacku ani v lekarni nedostat kupit. starsi ma 6,5r, mladsi 4r a ani raz som neodsavala, vzdy stacil solny roztok, poriadne zvlhcit prostredie, kde deti spali a sople vytiekli same. nikdy deti nemali zapal stredneho ucha, a priedusky mal starsi chytene az tento rok v lete.
@majca1581 Ahoj. My sa kamaratime s odsavackou od narodenia. Uz sme znicili 4 ks - doslovne znicili. Teraz mame uz piatu !!!! Konzultovala som to s nasim ORL lekarom - a je to v pohode. Hlavne u malych deticiek. Ze radsej odsavat ako keby im to malo zatekat do usiek. A keby boli take nebezpecne ako si niektore maminky myslia - tak by nepresli atestami a nepredavali by sa. Vysvetlil mi, ze ten podtlak, co tam vznika - je prisposobeny a testovany predsa ! Takze ja som jednoznacne za. My ju mame zapnutu pocas chorob non - stop a nas maly je uz tak zvyknuty, ze pride sam, zapne si vysavac, poodsava si a pokracuje v hre. Normalka. Chapete ?
ahoj, odsavacka na vysavac je najlepsi vynalez na svete.. urcite odporucam.. nebezpecne to nieje, ale moze to velmi vysusit sliznicu, preto sa neodporuca velmi casto.. ja som najskor dala kvapky na uvolnenie soplika, odsala som a potom strekla sprej s morskou vodou na zvlhcenie.. ked bola silna nadcha tak som odsavala cca 3x denne, rano, a potom pred spanim.. netreba sa bat, treba to robit hlavne rychle a neboj sa v tom nosteku tou odsavackou aj pohybat.. ja som zo zaciatku nevedela a som len strcila vytiahlo mi to len ten vrchny soplik, ale potom som sa naucila..strcila, mierne pokrutila aby to tahalo az "zvnutra" a neverila som co vsetko v tom malom nosteku sa nachadza.. neboj sa toho, len nezabudni potom nostek zvlhcit sprejom