Odsávačka na soplík

10. apr 2021

Je v skutočnosti potrebná odsávačka na soplik? Počula som už aj skúsenosti že odsali raz soplik a tak vysušili nos že stoho bolo len problémy. Alebo že sa potom už toho soplika nemohli zbaviť 🤷🙈
Som prvorodička a vôbec neviem či mám alebo nemám kúpiť odsávačka a vlastne aká je dobrá 🤷

vilma7
10. apr 2021

Ja si bez odsávačky neviem predstaviť život 😀😀😀

Ale teraz naozaj, ako chceš miminku vyťahovať soplík? Rukami? Štetôčkou mu tam bojovať a naťahovať ho, krútiť?
Za mňa je to veľmi praktická vec. Odsávanie doteraz aj 4 r.ale nenapájam ju na vysávač, odsajem sama. Nikdy sme neodsávali denne len v prípade potreby. Nič také ako večný soplík nehrozilo, žiadna sliznica sa nevysušila, akože čím? Že mu za sekundu, dve odsaješ soplík?

My máme na vysávač, ale ako som spomínala, odsávame s mužom len ústami.

janci05
10. apr 2021

Ja som mala odsávačku na vysávač a veru som ju u syna využívala. Hlavne teda keď nastúpil do škôlky a bol častejšie chorý.

jarmila2010
10. apr 2021

urcite odporucam kupit odsavacku na vysavac...kolkox by sa deti,ani nenajedli a nevyspali kvoli soplikom...a ked odsavat sposobom,ze najskor soplik zriedis nejakym morskym roztokom a nasledne odsajes...tak nehrozi nejake poskodenie sliznice...pri babatkach treba robit rychlo...vsetko si nachystat a potom odsajes sopliky za 10sekund

jarmila2010
10. apr 2021

...mali sme najskor aj na odsavanie ustami,ale tym sme nic nevytiahli

ingrid28
10. apr 2021

Odsavacku na soplik urcite ano. Mne poradila detska lekarka odsavacku na vysavac z lekarne a bola som s nou 100% spokojna...dokonca ju vyuzivam este aj dnes pri 5 rocnom chlapcekovi, ktory uz vie sam fukat no pri hornej nadche pouzivame aj teraz ;) ...len treba dodrziavat pokiny a vsetko bude ok...teda vysavac nastavit na minimum a pred odsatim a po odsati pouzit roztok s morskou vodou z lekarne.

jeliz59
10. apr 2021

Najprv treba zvlhčiť nos (morská voda pre deti/alebo fyziologický roztok pre deti)
Za mňa najlepsia odsavačka pumpičková

nika23t
10. apr 2021

Bez toho si ťažko poradíš. Bábätko pri jedení nevie inak dýchať, ak náhodou bude mať plný nos, nebude ani chciet jest. A ani poloha v ľahu s plným nosom nič moc, bábätko sa nevie otočiť a hlieny mu budú stekat o to viac cez dýchacie cesty. Ja som mala na vysávac, odsate za pár sekúnd a bezbolestne,bez plaču. Ale určite si neviem predstavit byť bez akejkolvek odsavacky.

ecko80
10. apr 2021

Urcite, odsavacka na soplik je jedna zo zakladnych veci pri babatku. Ak ma nadchu, tie hlieny treba dostat von, inak moze dostat zapal ucha, prip. mozu hlieny stekat na priedusky. Dieta sa nevysmrka same dobre dlho, tycinky su v tom pripade tiez nanic. Nemam taku skusenost, ze by caste odsavanie vysusilo sliznicu, alebo ze by sa sople este viac tvorili. Nenecham predsa dieta s plnym nosom, dychajuce ustami. Ked bola nadcha ozaj silna, huste tahave hlieny, odsavala som aj kazdu hodinu, podla potreby, ale hlavne pred jedlom a spankom je to nevyhnutnost. A plus casto pouzivat sprej s morskou vodou do nosa na zvlhcenie sliznice.

yanni
10. apr 2021

Za vysusit. Vysajes a koniec. Nevysavas kazdych 5 minut. Ja mam 40 plus a ano, aj nase mamy nam sople vysali. Sice nie vysavacovym ale bud pumpickovym alebo ustami. Nase deti maju sople sice velmi zriedka ale do ca. 2 rokov sme tahali vysavacovym. Potom uz vedeli fukat a to stacilo.

gbgb
13. apr 2021

Moja pediatricka ju moc neuznava, hlavne u starsich deti. Treba dietatko drzat dalej od chorych. Pouzila som ju 1 tyzden pri druhom dietati, ked malo 4m a chytilo sople. Ale za mna na nezaplatenie v nedelu 21:00 (kupena bola uz pre prve dieta).