ahojte baby potrebujem rychlu radu ohladom odsavacky na mlieko, dnes sa mi velmi bolestivo naliali prsia po porode a musim odsavat, v porodnici mi pozicali manualnu avent ale ta bolest mi nedovoli odsat takmer nuc,prave idem poslat muza do obchodu po elektricku len teraz potrebujem urgentnu radu- avent ci nedela?mate niekto skusenost ze vas odsavanie bolelo hrozne a elektronicka vam pomohla? tak ktoru z tychto mi odporucite? dakujem velmi prevelmi za rychle rady
@bielavila A tečie ti mlieko? Ja som totiž mala taký problém, tiež som poslala chlapa po odsávačku 50€ stála manuálna avent a nepomohla. Nakoniec som zistila, že to mlieko ani nechce tiecť, otvor v bradavke bol zaschnutý mliekom - ihlou som prepichla a potom už len ručne vytlačila mlieko a pri kojení som si striehla striedanie strán..... podľa mňa je odsávačka vyhodené peniaze
@anetkaadamko
@anetkaadamko avent elektronicku?
@bielavila to, že ťa prsia bolia je úplne normálne, len pod teplou sprchou si vytlač trochu mlieka, ono sa to uvoľní, pár dní po pôrode to tak býva......pri druhej som to síce nemala, ale to som kojila s 5 mesačnou prestávkou - po prvom dieťati, tak už boli prsia asi zvyknuté (teda neodvyknuté od kojenia)
@bielavila Ja si pamätám, že ma prsia boleli až tak, že som plakala pri kojení.........ak ti dobre tečie mlieko, tak to isté, čo ti spraví odsávačka si spravíš aj ty sama ručne a ušetríš peniaze - bolesť ťa tak či tak neminie.......... organizmus sa musí nastaviť na množstvo tvorby mlieka.......a hlavne prikladaj drobca, nech to vyťahá....
boze preco mi admin zmenil nazov temy? potrebujem urgentnu radu a nie dlhodobu diskusiu... dakujem pekne
@bielavila ešte si v pôrodnici?......No, tak nech je malý hlavne zdravý....tak keď je v inkubátore, o to viac sa snaž kojiť, nech neprídeš o mliečko a ja osobne odporúčam tú horúcu sprchu a vytláčať..........pár dní po pôrode mi dokonca v nemocnici dali injekciu na uvoľnenie a potom ma poslali do sprchy vytlačiť.......môj názor je taký a odsávačka sú pre mňa vyhodené peniaze..........a verím ti, viem, čo za bolesť prežívaš 😉
Urcite si kup odsavacku. Ja som nemala a tiez som mala ten isty problem a nakoniec som dostala zapal. Zo zaciatku prsia pri odsavani veeeelmi bolia. V nemocnici mi tiez pozicali avent manualnu a strasne to bolelo a potom ked som si kupila svoju,tak uz ma to tak nebolelo. Ale ak chces elektricku,tak podla mna avent
To je jedno len si nejaku kup 🙂 velmi pomoze 🙂 hlavne, aby si nedopadla ako ja
mala som pozicanu elektricku medelu aj elektricku avent, aby som vyskusala. obidve rovnako ucinne, ale avent bola prijemnejsia a proces odsavania menej bolel. nakoniec som si kupila avent, hoci bola ovela drahsia, ale nelutujem
@bielavila ja som mala elektrickú medelu, môj syn skončil na prístrojoch na JISke v DFN. Odsavala som poctivo v pôrodnici, muž to vozil na Kramáre, aby mu to dávali. Kto malého pozná, neuverí, že mal pri narodení nejaké problémy. Odsávačku som použila aj pri poslednom synovi, tiež bol skôr narodený, slabý drobček, ktorý sa pri ťahaní rýchlo unavil. Preto keď som nakojila, trošku si oddychol, ja zatiaľ odsala mlieko a to mu potom dala.
Odsávačka nie je potrebná, ak je bábo zdravé, silné, donosené a vie sa pekne prisať.
Tebe odporúčam elektrickú odsávačku. Ja som mala medelu. Spokojnosť veľká. Je pravda, že Avent som neskúšala, nemôžem porovnať.
Prajem všetko dobré, hlavne kľud, aby si bola nápomocná svojmu bábätku.
Držím palce!
@liebling98
@bielavila Súhlasím s liebling, Ak bábo pekne papá a ty potrebuješ odsávačku len na vysatie mlieka, ktoré potom vyhodíš, resp. ktoré bábätku nedávaš, prípadne to riešiš len krátkodobo, tak potom je odsávačka len dobrý marketingový ťah a zbytočne vyhodené peniaze.
Ak odsávaš a zároveň to dávaš drobcovi, tak potom si zváž, či ti je odsávačka potrebná.
Mimochodom, kým sa dá, tak dojči priamo (bez fľašky). Poznám také, čo sa anilen nesnažili naučiť bábo prisať a dlho nevydržali systémom odsávať, nakŕmiť a prešli na umelé mlieko (to by bola škoda) - avšak už ty sama vieš v akej si situácii.
Držím palce, nech ste zdraví.
jednoznacne MEDELA SWING alebo SWING MAXI - obidve su vyborne, ani ja ani sestra na ne nedame dopustit.. kupovala som cez www.medela.sk a boli velmi prijemni a este v ten den mi odsavacku do BA priviezli priamo domov..🙂