Ahojte chcem sa spýtať, do včera som nemala žiadny problém pri odsávani mlieka, no od včera, keď odsavam tak chvíľu mlieko tečie potom prestane, musím odsavačku dať preč z prsa a dať ju naspäť, aby začala zas odsavať a aj to len chvíľu, pri tom cítim, že prsia nie sú ešte prázdne. Neviem či môže byť problém v odsávačke alebo v prsiach, lebo mám pocit, že ani malý mi nedokáže moc vytiahnuť.
@ekobaba dojcila som spolu s flaskou, aj odsavala. a syn vynalozil vzdy dost namahy, aby aj odomna vytiahol dostatok mlieka, dojcila som 1,5r - takmer 1 a tristvrte, spolu s flasou asi pol roka, zvysok (do toho 1,5r veku) cisto len dojcenie.
dieta treba stale prikladat, skusat a co nepojde, kludne aj odsat.
mamicka nepise vek dietata, ci to skusa mesiac alebo pol roka
Kombinovať dojčenie a odsávanie mlieka málokto dokáže tak, aby nakoniec nedopadli odstavením bábätka. Bábätko by malo byť na prsníku toľko, koľko potrebuje, ono si vie vytiahnuť mliečko. Ak bude dojčenie kombinované s pitím z fľašky, dieťatko už nebude mať chuť vynaložiť tú "námahu", aby ťahalo z prsníka, keď z fľašky to ide skoro samo.... Zo začiatku môže byť dojčenie aj 20 - 30 minút ale časom sa bude skracovať. A žiadne 3 - hodinové intervaly, drobček nech pije keď má chuť (ani v brušku nemalo "režim") Držím palce. A ešte k odsávačke: tá nedokáže vytiahnuť to, čo dokáže len bábätko.