Odporučte vaničku pre novorodenca.

jozefina30
12. apr 2020

Ahojte, aku vanicku/vedierko odporucate? Nemam skusenost, bude to moje prve dieta a recenzie su rozne. Zvazujem alternativy Schnuggle/Babymoov/Munchkin, alebo potom lacnejsia klasicka vanicka s vystelkou pre novorodenca. Co je viac prakticke?

https://www.mall.sk/vanicky-kybliky/shnuggle-va...

https://www.kociky.sk/tovar/babymoov-vanicka-aq...

https://www.amazon.com/Munchkin-Soak-Baby-White...

pribinak
12. apr 2020

Take prachy vyhodiť za vedro/vaničku? Ja som kúpala syna vo banícke z Kauflandu za 10eur. Úplne v pohode, vanička vydržala, dieťa prežilo.
Mne to príde úplne zbytočne, predražené.

katrin69
12. apr 2020

Ja mám klasiku, ktorú som kúpila v tescu za pár eur...
Podobná tejto:
https://www.senzacne.sk/p/vanicka-detska-uh-84c...
Keď potrebujete podložku pre dieťa do vaničky, dá sa dokúpiť aj tuším v obchode "predeti.sk", ale je to zbytočná investícia. Všetko po čase budete robiť "od ruky" a naozaj predražené veci netreba 🙂
Moja mama využíva našu (po mne a sestre) vaničku teraz na mrkvu, keď odkladá na zimu...😀

brezza
12. apr 2020

@jozefina30 ak ti smiem poradit, tak hlavne kup vanicku na nozickach nech ti neodidu krize. To vedierko budes pouzivat kratko, takze skor by som investovala do vanicky. Ja mam chicco vanicku aj s prebalovacim pultom a nevieme si to vynachvalit. Ked ideme kupat, prenesiem do kupelky kde je teplo a kupeme tam. Je to drahsie, ale zohnala som na bazose za tretinu ceny.
https://www.chiccoshop.sk/p/2284/chicco-prebalo...

zuzzqa
12. apr 2020

Ja cakam prve a tiež som kupila taku obyc za nejakych 10 eur. Tie vedierka mi pridu uplne mimo priestorovo aj cenovo

erickatt
12. apr 2020

@jozefina30 úplne obyc vaničku za pár eur .

jozefina30
autor
12. apr 2020

@pribinak vanicku z vyssieuvedenych by som kupovala urcite z bazaru, vyhodit 30 eur+ mi pride vela mam este boha pri sebe😄

veronika_1991
12. apr 2020

Hlavne pozeraj aby bola dosť dlhá, najlepšie klasická 100cm... Malá má štyri mesiace a už máme tretiu, tie prvé boli krátke a keď sa tam chce len cvachtat, tak nemala priestor na nožičky.. tiež som kúpila taku drahšiu špeciálnu podložku na kúpanie, v nej bola úplne skrcena... a teraz máme obyčajnú za 2€, takú len molitantovu, a tá je najlepšia, malá môže len tak ležať a kopkat si koľko chce a je spokojná ☺️

jozefina30
autor
12. apr 2020

@katrin69 dakujem, pytala som sa prave kvoli skusenostiam co sa tyka klasickej vanicky a pripadne polozky vs vedierko. Vedierka hoc aj z druhej ruky nie su najlacnejsie, tak som chcela vediet ci to ma zmysel.

jozefina30
autor
12. apr 2020

@veronika_1991 ked kupim 100cm a nedajboze budem gramblava, neutopim tam malu?:D Ak by som nemala vystelku...

erickatt
12. apr 2020

@jozefina30 neutopis. Nebudeš gramblava. Tam dáš vody možno 5 cm. Neboj. Zvladnes to perfektne

gumkac19
12. apr 2020

@jozefina30 mame tu shnuggle na odporucanie kamosky
kupila som z bazaru za par €
vyzera super, polozim si hocikde a babo sa tam tiez fajne okupe 👍🏻

fiafia
12. apr 2020

@jozefina30 😂 mala som klasicku vanicku bez podlozky za par € prvy x kupat som sa bala ale potom to uz bolo aj poslepiacky a mala sa tam kupala dost dlho

veronika_1991
12. apr 2020

@jozefina30 neboj, to ťa naučia v pôrodnici, tiež som sa toho bála... To sa naučíš ☺️ a dáš si zo začiatku len málo vody a tú podložku molitantovu to až trochu neskôr, to sama uvidíš kedy, už keď si bude chcieť kopkat a to vody tak akurát 🙂 ale super vec je bezdotykovy teplomer, ja s tým meriam stále teplotu vody, tak ju najlepšie odhadnem 🙂

guiseppinka
12. apr 2020

Ja mam z ikey a vyuzivali sme ju asi tak do 3 rokov starsej. Napustala sa jej tam voda a hrala sa v nej. Vnutro je gumene, takze sa nesmyka, na spodku ma tiez gumu, cize ani vana sa ti nesmyka. Mne sa v klasickych vanach, ked sme boli u niekoho a mala bola vacsia, strasne smykala

domka1205
12. apr 2020

@jozefina30 ja som bola veľmi spokojná so Shnuggle vaničkou,keď som videla v predajniach tie veľké vaničky,mi to prišlo že to môžeme kúpať rovno v nasej😁určite je to podľa mna bezpečnejšie,keďže babo v nej pekne sedí,máš voľne ruky a nemusíš ho pridrziavat pod hlavickou,kúpali sme v nej cca do polroka,teraz už v klasickej vani,dávame protišmykovu podložku,to je makucke,tak sa maly môže aj hrajkat a nebojíme sa že by si ublížil

nikiki29
12. apr 2020

@jozefina30 ja som mala “modernú” dizajnovú vaničku, anatomické lehátko, stojan... jediná dobrá vec bol ten stojan 😂 úplne stačí obyčajná vanička za 10€, ale odporúčam stojan všetkými 10timi 😊 kúpala som na stojane donedávna (14m)

nickpick
12. apr 2020

@jozefina30 mame shnuggle, podla mna je super, kedze mame malu kupelnu a len sprchovy kut potrebovali sme vanicku malych rozmerov, polozim ju na pracku a nemusim sa sklanat k zemi, takze s krizami ziaden problem, takisto som nemusela kupovat ziadne lehatko do klasickej a usetris aj vodu, kupila som ju v akcii, neprisla mi vobec predrazena....

evkamotka
13. apr 2020

Pod babatko vzdy poloz poskladanu látkovú plienku/uterak, aby si ho polozila na makkucke. Mali sme obyc a bolo to absolutne jedno. Ak si z okolia Pezinka, rada ti ju darujem je ako nova. Druhe ma 3 mesiace a vanicku sme uz ani nevytiahli. Nechce sa nam. Osprchnene vzdy babo vo vani (pod nim poskladany uterak aby bol na makkom)

martina2306
13. apr 2020

Máme shnuggle vaničku, je najlepšia.. syn má 7 mesiacov a stále kúpeme oba v tej..Máme aj obyčajnú, sme dostali.. ale v nej bol iba 1x, strašne v nej plakal, tak je na povale..
Výhoda schnughle vanicky je, že aj sama okupete novorodenca ;)

martina2306
13. apr 2020

@nickpick súhlasím, ja som ju odkupila od jednej pani za 15€, je super

bubuzu
13. apr 2020

@jozefina30 ahoj,ja som mala obyc.vanicku pre maleho od narodenia,bol v nej taky strnuly,uplne si to neuzival (teraz uz hej,ked sedi) a potom mi kamoska pozicala vedierko,po prvom kupani sa rozplakal, ked so ho chcela vybrat,tak sa mu tam pacilo.Je vidiet,ze je pre novorodenca prirodzenejsia poloha vo vedierku ako na chrbte vo vanicke.znacku ti nepoviem,ale asi treba pocita s tym,ze z vedierka aj tak rychlo vyrastie,takze casom bude treba urcite aj vanicku-ak nemas normalnu vanu.uz si to nepamatam,ale tak cca po pol roku uz sa nezmestil.ale mozno to bolo nejake mensie vedierko.

veonika303
13. apr 2020

Ja,som kúpila tento 3 dielny set za 18 eur vaníčka je 100 cm a k tomu aj lehatko a vedierko na plienky ....som spokojná

jozefina30
autor
13. apr 2020

@evkamotka dakujem za tip! Cakame kedy skonci pandemia lebo sa ideme stahovat, tak zatial nechcem zbytocne zhromazdovat veci pre babo v starom, nech to vsetko rovno zacnem rovno az v novom. Ale dakujem krasne za ochotu, pekny den!🙂

jozefina30
autor
13. apr 2020

@bubuzu vedierka maju rozne rozmery, su aj dost velke rozdiely vo velkostiach pri jednotlivych tipoch presne ako pises, cize zalezi asi od konkretneho modelu. Na tom trhu je toho miliooon

martina2ve
13. apr 2020

Pri synovi som mala vanu za 50€ super bola,vydrzala roky aj pre sestrine deti. Pre dceru som kupila podlozku do vane z Brendonu a vanicku sme nikdy nepouzili..

martina_trnava
2. máj 2020

Ahojte, nema nahodou niektora z Vas tuto vanicku Shnuggle aj so stojanom na predaj? Diky 😊

12345julia12345
7. jan 2021

@jozefina30 ja si dovolim s ostanymi nesuhlasit,zacala som vo vamicke (stojan je urcite super vec) a maly aj ked je rak bol uplne stuhnuty,paste zavrete aj po mesiaci,vymenila som sa shnuggle vanicku so stojanom a uplne ine kupanie,su tam 2l vody maly je namiceny nasnasa ho tesi sa zlapka...vodu si sama naberuem a vypustim ked myz nestiha kdezto vanicka je tazka a aj ked ma vypust vela vody od esies v kybly aj tak a zaberak na chrbat...mam ho ake so stojanom,vsetko som mala zdruhej ruky...ma 6m stale je tam ked si sadne vymenim za vacsiu shnuggle..jasne okuoea aj vo vanicke ake ked su aj lepsie veci ako ked sme mi boli maly preco tomnevyuzit...drzim palce

12345julia12345
7. jan 2021

@jozefina30 este dodam ze sa neda porovnat kolko miestabzaberie velka vajicka a kyblik obe na stojene 100a 1 schnuggle vyhrava..

tamvtme
7. jan 2021

Ja som bola spokojna s vanickou z Ikea 🙂