Odkladať, či neodkladať veci po prvom dieťati pre druhé?

kollarova
7. feb 2013

Odkladate si vecicky po prvom dietatku,pre druhe.Myslim tym oblecenie,hracky pre najmensich a pod.neviem ci si ich mam odkladat,alebo to mam popredat,pretoze sa mi to coraz viac kopi a kopi a nemam to pomalicky uz kam davat..mi s manzelom sice planujeme druhe dieta,ale nie za rok ani za dva.podelte sa prosim ako to riesite,alebo ako by ste to riesili vy.dakujem za kazdy nazor. 🙂 🙂

tilly
7. feb 2013

ja som odkladala a odkladala a potom aj tak kupovala ine... keby som to mala este raz robit, tak odkladam take tie drahe veci ako bundy, overaly a pod., ostatne by som dala prec

gubcikova
7. feb 2013

@kollarova ja som nechala a ked som vedela že druhé bude chlapec vybrala som si len neutrálne veci a potom som menila s kamarátkou.ona mala prvé chlapca tak mne dala chalanské a ja jej dievčenské a hračky sme nechávali

xenicka13
7. feb 2013

odkladala vsetko, u babky su vrecia 😀

sympa1
7. feb 2013

@kollarova na tvojom mieste by som nieco popredala a najkrajsie kusky si nechala 😉

norcima
7. feb 2013

Odkaldat, nam velmi pomohli odlozene vecicky co sme dostali po krsniatku, sem tam nieco dokupim, co treba, ale vecsinou mame podedene. A ja odkladam veci tiez, bude pre druhe babatko, alebo pre sestrine, isto sa este zidu 🙂

kollarova
autor
7. feb 2013

dakujem baby za nazory.no ja mam velmi vela aj znackovych veci,ale vacsinou su to cisto chlapcenske veci.kedze byvame v byte tak to uz pomali nemam kam davat.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
7. feb 2013

ja som chcela odkladat a dopadlo to tak ze po roku som mala zapratanu polku pivnice, kym som sa prehrabala teraz na jesen cez vsetko tak som mala zahadany cely byt a take kvantum predavat je naozaj hroza... no... cize ja odporucam, ak nechysta niekto nahodou hned druhe dieta.... odkladat iba srdcovky, alebo nejake znackove veci kotre sa aj tak za vyhodnu cenu nepredaju a ostatne fuc a prec... 🙂)) keby som to robola postupne mala by som ovela menej starosti teraz :P

zvedavamt
7. feb 2013

Ja som odkladala sestre po mojej a teras zase odklada ona mne po svojich dvoch. Davala som jej len zachovale, novsie veci, stare a flakate som dala do hospodarskeho dvora,nech si vezme,kto potrebuje.
Davame to do sfukovacich vriec / ani to potom nezabere tolko miesta/ a veci su ciste aj po tolkych rokoch. Vrecia dostat v kazdej ludovke, al cinaku.

kollarova
autor
7. feb 2013

@dominika1988 no aj u nas je to asi tiez taj nejak podobne,tiez mam tich srdcoviek hodne. 🙂

anjelicek26
7. feb 2013

@kollarova - oblecenie nie. Nabytok, hracky, obliecky do postielky, monitory dychu, fusak, prebalovaciu podlozku, lehatko do vane, teplomer a podobne hluposti, to veru ano. My sme vsetko dali prec a zaciname pri c. 3 od nuly, tak nam treba 😝

jasminet
7. feb 2013

ja som odkladala do space bagov... vsetko co nebolo derave, flakate a podobne. prve veci pre mimi boli neutralnej farby, biele body, pancuchy, tielka a podobne veci nosi teraz syn. po urceni pohlavia som vsetko dievcenske predala. 😉

kollarova
autor
7. feb 2013

@zvedavamt prosim ta a kde si ich kupila.

cawes
7. feb 2013

@kollarova ahoj tak tento isty problem mam aj ja, kedze planujeme a chceme druhe ale az za 4-5 rokov, ked bude maly väcsi. No a tiez som dlho rozmyslala co robit a rozhodla som sa nasledovne. Veci ako koliska, ohradka, hojdacka predame. Za prve to nemam ani kde skladovat a za druhe ked bude druhe tak si zase mozem kupit uz z druhej ruky takze na tom neusetrim ani nevyhram. Jednoducho to predavam za tu istu cenu ako kupim. Oblecenie, take tie drahsie veci si odkladam, ale niektore aj predavam. Mame vela veci od carters, calvin klein a je to cisto chlapcenske. Tak to robim tak pol na pol. A hracky som dostala po sestre takze si ich nechavam a co sme kupili nove si tiez necham tie predavat nebudem.

zuzana76
7. feb 2013

ja som odkladala a dobre som urobila, predala som akurat monitor dychu prvy a potom sme kupili druhy, inak vsetky ostatne veci som si nechala a mame prveho aj druheho chlapca a oboch narodenych v lete, takze aj oblecenie velkostne sedi na to ktore rocne obdobie, takze teraz na starsom vobec nesetrim a kupujem mu aj drahsie kusky na oblecenie napr. ked viem,ze to znosi aj mladsi

sisaha
7. feb 2013

@kollarova odlozila by som iba take veci ako postielka, drahe hracky, golfac. Oblecenie som vsetko predala alebo darovala. Nevies kedy sa ti podari otehotniet a niektore, hlavne biele veci zvyknu zazltnut, alebo budu nemoderne a potom ich aj tak uz neoblecies...A dnes sa da vo vypredajoch pokupovat vselico a za slusne peniaze..

prasiatko30
7. feb 2013

odkladala som vsetko a je to na nezaplatenie zbehnut do pivnice a "nakupit" oblecenie pre mladsiu v pivnici a potom uz len dokupit co naozaj potrebuje a sustredit sa len na starsiu 😀

kollarova
autor
7. feb 2013

nejake veci som uz sice popredala,ako vybrujuce kresielko,odrazadka,kocik a pod velke veci.nechali by ste si postielku?alebo by ste je tiez predali.akurat som malemu kupila poschodovu postel a rozmyslam ze co s postielkou.

zvedavamt
7. feb 2013

@kollarova
uz som dopisala, bezne ich dostat v ludovke,alebo inom "lacnom obchode, alebo na predajnej akcii v kulturaku, v cinskom obchode. Treba len pohladat. Stoja kolo 2 eura,ale oplati sa to,ked da na ne clovek pozor,vydrzia dlho.

zvedavamt
7. feb 2013

@kollarova
Postielku sme nechali,aspon sa zisla,ked prisla sestra s detmi na navstevu,aj to som este zhanala druhu.
Ale pre mimco ideme kupit novu, taku rozkladaciu so skinkami a potom je z nej velka 2m a ostanu mi skrinky a stol
http://www.nabytok-aldo.sk/detska-postielka-com...

loxa
7. feb 2013

ja som mala deti po roku a chlapcov, takze mne sa oplatilo nechat vsetko..( ale aj tak ma kazda urcite take vnutorne sepkanie "prvy mal vsetko nove a tento nebude mat nic??" a dokupila som kopec veci) teraz uz si s dalsim dame nacas, tak to predam vsetko, a potom si urobim odznova radost nakupovanim vsetkeho🙂

aurelkan
7. feb 2013

odkladame vsetko, ale nie u nas, ale u rodicov 🙂

hajajanka
7. feb 2013

@kollarova Ja som odkladala vsetky vecicky, pretoze toho bolo tak vela, ze syn mnohe veci obliekol len raz alebo ani raz. Boli ako nove a kedze ich bolo fakt dost, tak niektore sa stihli dostat do pracky len raz a kym som mu ich stacila znova obliect, tak mu boli male. Odkladali sme si aj hracky, hlavne hrkalky. Tiez pre ten isty dovod. A teraz si to neviem vynachvalit, pretoze len vytiahnem z krabice, umyjem a to je radosti 🙂
Vsetky veci mam roztriedene v krabiciach s popisom a rozdelene podla velkosti. Takze ziadne hladanie a prehrabavenie medzi vecami. Aj hracky mam tak roztriedene. O postielke, kociku, vanicke a podobnych velkych vecia ani nehovorim, tiez som odlozila 🙂
Mala som vsak vyhodu, ze som si veci po synovi mohla odlozit u mojich rodicov a sestry, lebo doma tolko miesta nemame. Druhe babatko mame dievcatko, takze veci zhruba do pol roka vynosila aj ona, vacsie veci uz len bodinka, tricka a tak. Ale kedze sa nam v rodine narodil chlapcek, tak vela veci som uz posunula jemu. Tentokrat som sa zbavila aj malinkych veci, ciapok a pod., co uz nemam kde skladovat. Chceme este dalsie babatko a teda dufam, ze to bude dievca, lebo dievcenske veci neposuvam dalej (nie je komu) a su tak krasne, ze by mi bolo aj luto, keby sa uz nedali vyuzit tie rozkosne satocky, suknicky, svetriky a tak 🙂
Vela veci som tym padom nemusela kupovat, ale kedze druhe bolo dievca, tak som aj tak nabehla do obchodov a brala som vsetko, co sa mi pacilo 🙂

m.i.r.i
7. feb 2013

ja odkladam...tiez planujeme druhe s vacsim rozdielom, ale mam odlozene vsetko...a niektore veci som pozicala dalej kamaratke, ktora mala mensie dietko a teraz dokonca uz caka druhe..tak to vyuzije pri oboch..pootm to posunie mne spat..niektore veci som predala, ale to len take, co sme mali dvojmo trebars ( nosice, cestovne postielky)...ale mame dom a tam dost miesta,mam to kde skladovat...ja si myslim, ze to ocenim ked dokupim len malickosti, flase, plienky a cumle pri druhom...🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanislavao
7. feb 2013

@kollarova nechajte si najkrajsie kusky oblecenia - bunda, svetrik. body, pancusky, tricka a nic, co zmolkuje si nenechajte. o par rokov, ked to vyberiete, tak aj tak zistite, ze sa vam to uz vobec nepaci, ze je to viaz znosene, ako ste si mysleli a ze su omnoho omnoho krajsie vecicky, ktore si chcete pre druhe dietatko kupit. ja som si veci odkladala a zbytocne. mozno len 5-10 toho, co som mala odlozene, tak nosil aj druhy syn. deky, pavliecky, hracky si mozete nechat, ked to mate kde skladovat.

svetlusska
7. feb 2013

@kollarova ja odkladam, jednak pre druhe a jednak mam este surodencov ktory to tiez zuzitkuju...ja mam vacsinou vsetky veci neutralne takze mozu byt aj aj....🙂 a okrem toho aspon usetrim peniazky... 🙂

evala
7. feb 2013

Ja som odkladala po synovi, ktory sa narodil v novembri. No teraz mam dievcatko, ktore sa narodilo v maji, takze mi to ani velkostne na dane obdobie nesedi - t.j. veci, ktore syn nosil v zime, by ona musela nosit v lete 🙂 Tak aj na toto netreba zabudnut pri druhom babatku 🙂

rolak
7. feb 2013

@kollarova ja som odkladala, vela aj porozdavala svagrinkam, lebo maju tiez dievcata. Financna situacia momentalne mi neumoznuje kupovat vo velkom nove veci pre drobca, takze sa budem snazit vyuzit vsetko vyuzitelne, oblecko, zimne overaly, vetrovky, perinky, hracky, kociky samozrejme zostavaju tie iste... Musis pozerat aj na to, ci planujete velke financne vydavky v buducnosti, ci ti nepadne dobre, ak uz budes mat veci kupene... My staviame dom, rozdiel medzi detmi bude tri roky, takze tych par rokov som veci poskladovala, aj ked uz ani my to nemame kam davat 😀 😀

rolak
7. feb 2013

@kollarova a velmi nam pomohli topanky a cizmy odlozene po synovcoch, niektore parkrat obute...lebo imrychlo rastli nohy, topanky na zimu sme vobec nemuseli kupovat.