Ahojte maminy, chcela by som sa s Vami poradit, cim natierate svoje babatka pred slnkom ci niaky krem, alebo mast ci olej...mam skoro 3 mesacne babatko a neviem co jej mam dat, pred tymto ostrym slnieckom, ked ideme na prechadzku dakujem za Vase radi 🙂
My sme aj minuly rok, aj teraz - pouzivali/pouzivame Daylong 30 a je super, mozem len pochvalit 🙂
Ja mam doma 8 mesacne babo a nenatieram ziadnym kremom. Okolo 12-15 nevychadzame von a potom je par minut na slniecku. A uz je pekne opalena. Ked ideme na prechadzku tak ju nevystavujem priamemu slnku. Neuznavam ziadne kremy pre babetka pretoze maju jemnu kozu a pre lekarne to je iba biznis, koza sa prisposobi a s tym ma skusenosti moja svagrina. Jej dcerka ma 4 roky a nemala na sebe ziadny opalovaci krem a je narodena v juni. Jej dcerka je kazde leto krasne opalena a bez kremu a spalenia........
@nikolet_89 staci vyhladavat medzi diskusiami
https://www.modrykonik.sk/forum/hladaj/?cx=0137...
dakujem baby 🙂
@nikolet_89 trojmesacne babatko by som absolutne nevystavovala priamemu slnecnemu ziareniu a v nasich koncinach by som ho ani nicim nenatierala. Kupila by som kvalitnu clonu na kocik, s UV filtrom, obliekla by som lahunke veci, pripadne prikryla len plienockou., tak aby dieta vobec nebolo vystavene tomu slnku.
@lucikan uz aj u nas je slnko sviňa. naša má 2,5 m a teraz cez vikend sme boli na výletoch.mala bola v dlhom,mala klobuk,kocik oproti slnku aby tienil,na kociku plienkach a dieta má genticky tmavsiu kožu a aj tak mala vecer červené licka ... Mame aj 2. Dieta takze to chce ist na kupko tak nebudeme drepiet doma,takze ja akurat palim do lekarne kupit aj krem.
ja ju nevystavujem slnku ale preventivne ju chcem aj natriet pre pripad
este som zabudla ze samozrejme sme sa plizili len po tieni a popod stromy a aj tak ju chytilo na tej tvaricke, co sa da zakryvam ale nepomozem si tak ju radsej namastim, v utorok ( boli sme na predlzenom vikende) som ju uz natrela nasim opalovakom ( lepsie ako nic 😖 , 20ka F) a pomohlo.
Niky, podla mna istotne nejake mliecko, pripadne krem. Olej by som nedavala, upchava pory, pokozka nedycha a babatka maju potom zbytocne potnicky a kadejake vyrazticky.. My sme pouzivali Niveu 50+ od prveho leta/jari, teraz mame daylong. Nemyslim si, ze je dobre opalovat deticky (akokolvek postupne a pomaly) do troch rokov. Takze natierat natierat natierat.. Nasa rano kukne z okna, opyta sa "pali slniecko?" a ked poviem, ze ano, donesie rovno mliecko a natrieme sa, pobeha holucka po byte, nachysta si hracky, ktore idu s nami von a ked za hodinku vyrazime, akurat to vsetko stihne vsiaknut, nic nepospinime a kozicka je chranena 🙂 @nikolet_89 myslim, ze rozmyslas zdravo, detska kozicka je veeeelmi citliva, ma neskutocnu "pamat" a za vsetko dobre aj zle sa neskor dietatku odvdaci.. Este sa naopaluju dost, ked podrastu ;)
baby vyskúšajte mliečko vichy pre deti of 5O dobre sa rozotiera a nelepí na rozdiel od daylongu
@hajanka to viem ze sa opali aj v tieni, napriek tomu ja by som tu chemiu na tak male babatko nedavala, slnecna clona s UV filtrom a nechodit von, cez najsilnejsie slnko. Obmedzujuce to sice je ale tak by som to riesila. A co je zle na minimalnom opaleni sa? teraz myslim to ako sa opali to babatko za tou clonou pocas leta, ked bude mat telicko chranene aj lahunkym odevom. Vitamin D, v prirodzenej forme treba.
Pre mna volba pri takychto malych babatkach - krem alebo trchu slnka, vyhrava to slnko.
ja som velmi spokojna s http://www.la-roche.sk/la-roche-posay-mlieko-sp...
@mojkamirka ten laroche ale nieje pre deti, že?
prepáč @nikolet_89 , ale votriem sa ti do témy 😀 ...... baby a neviete poradiť čím chrániť už skoro ročného fešáka s atopickým ekzémom a citlivou pokožkou? Chcem sa spýtať kožnej, ale na kontrolu ideme až niekedy o mesiac, ak len či niekto nemáte skúsenosti. Ďakujem 🙂
@lucikan reba si vybrat krem s fyzikalnymi filtrami, ako napriklad daylong
tych tem je tu dost, pre tak male babatko jedine bioderma photoderm 50+