Ahojte zeny. chcem pocut vas nazor. mam kamosku, ktora ma 4 mesacnu predcasne narodenu princeznicku. v 34tt. vonku je krasne teplo a mala ma soplik a hovori ze ma stale studene rucicky. tak malu ma v perinke a v hrubej deke zabalenu lebo sa boji aby neochorela.ze je este malinka. neviem ci teda ked je uz takto skoro 30.stupnov ci ju moze nechat v dupkach alebo v bodycku s teplackami nezabalenu v kocari. Vsak poznam baby co maju tiez predcasne a chodia maly sice v dlhom obleceny ale nezabaleny len tak v kocariku spinkaju. co si myslite o tom? ake mate skusenosti?? dakujem 🖒🖒🖒🖒🖒🖒
Prave preto,se si babatka nevedia udrzat telesnu teplotu sa maju obliekat aj zakryvat. Nam dospelym sa zda teplo ale im nie je. Ak ma mala navyse soplik,jasnacka ze prehriata nie je. Deti ktore au predcasne narodene nemaju vobec vybudovane termo. Vnutri v tele matky je stala teplota kolko? +-37 staaale. Takze pri 30 vonku im vazne moze byt zima. Co je perinka typu 1 tenka decka a nie klasika perova? Nic. Necuduj sa kamoske. Zdravy rozum nepusti. Netvrdim prehrievat ale zazila som dvojky v 32 tyzdni narodene ktorym v byte mali stale vyse 30 stupnov a deticky studene. Detickam sa odkedy meria teplota na krku? To mi chces povedat ze ak ma studene ruky,ma ich studene preto,ze mu je teplo.
Súhlasím s názorom vyššie ⬆️ Telesná teplota sa nemeria podľa teploty rúk... navyše prehrievanie bábatka je horšie akoby mu malo byť chladnejšie!
@2sisi2 a ked sa prehreje, ma soplik?
@marlenka222 aj mne lekarka vzdy hovorila, aj v nemocnici na oddeleni, ked som s babaktom lezala, aby som mu neskusala rucicky, tie nie su ukazovatelom, ci je babatku zima, ale aby som skusila za hlavickou za krkom v zatylku , a tam ucitim rukou ci je horuce, alebo studene . ..
ono aj ked sa clovek chce schladit v horucavach, tak sa odporuca chladit tak, ze si da na zatylok vlhky uterak .. preto si myslim, ze to skusanie zatylku vyznam ma. ( inak potom neviem, preco by mi to hovorili na detskom , ked sme lezali v lete s 3 mes babatkom )
@marlenka222 prehreje sa spotí sa nasledne sa doma vyzlecie a Áno môže aj takto prechladnut. .ale moze to byt aj zvacsena mandla alebo alergia..to že malo predtým v brušku takú teplotu to je ok však aj stravu malo inú ako keď už prišlo na svet..A nejdem sa hadat každý máme svoj názor no za svojím si stojim
@marlenka222
to.neviem ale.ma ho odkedy sa mala narodila a.ked vysla konecne z inkubatora tak sa o nu starala.sestricka ktora bola chora. a ze ma teraz v nosteku zlateho stafylokoka 😟
@mattkapd tazko odhadnut co je moc a co malo
Podla ruciciek sa u babatiek neriadi. Tie maju bezne studene. Ved ich maju stale dohora a ked spia, tak s nimi nehybu, tak ich musia mat studene. Ved aj my dospeli by sme ich mali. Treba skusat zatylok.
@marlenka222 tam može byť strašne veľa príičin 😉 Robím s novorodencami, aj s predčasníkmi takže viem o tom dosť 😀
neriadila by som sa podla ruciciek.. niektore deti maju studene rucky ale ked im chytis chrbatik alebo licka, tak maju normalnu teplotu.. riadit sa treba pocasim a podla toho aj dietky obliekat.. aby to zbytocne neprehanala s tym babusenim.. to by malej tiez nemuselo robit dobre😉
Ja mám doma predcasniatko. Syncek sa narodil v 35tt. Teraz máme 3 a pol mesiacika a v kočíky ho mam len v teplackoch, čiapočke a bodynku s dlhým rukavom.. Sme soplavy už od narodenia ale nejak by som tomu neprimladala význam lebo čo mi doktorka vraví že u deti viem sopliky trvajú aj 4 mesiace keď ich raz chytia. Malého som teplejšie obliekala len prvé 2 mesiace ale bez perinky bol už po prvom mesiaci.. 🙂
Aj ja mam drobca ktorý sa skôr vypýtal na svet
Netreba sa riadit žiadnym netom a podobnými hlúpostama!
Aj moj drobec ma studene ruky a pritom ked je na dlhe tak je na krku chrbte spoteny takze asi tak treba vlasne dieta skusat mne je doma zima dam na seba deku a drobec je na kratke bo ked ma dlhe tak si body taha chce.strhnut nikdy neroby prooblem do kocika vziat nieco na vyse takze sa riadte same sebou
Prehnane babusenie je horsie ako otuzovanie. Kazde babatko je ine, moj syn sa narodil v 36tt, ked je mu teplo je hned spoteny, takze sme august/september prezili v kratkom rukave (narodeny na konci jula),
pripadne tenke body s dlhym rukavom,
ziadna deka, iba ak bolo v tieni chladno. a v noci spinkal v body v kratkom rukave a
zabaleny vo wrape. ale kamaratka ma zas zimomrave dietatko,
musi obliekat viac. treba skontrolovat zatylok (prekrvovanie nie je dokonale, preto maju zabacie ruky/nohy). Mamicka sa musi iba naucit "citit" svoje dietatko a bude vediet,
co je pre neho najlepsie. Treba sa riadit tym, nie vsetky babske rady su dobre, materinsky instinkt nepusti ;) Vela stastia babatku!
Moja v 33tt narodena , ked mala asi 5 mesiacov a vonku bolo 30stupnov, leziavala v kociku len v plienke. Sopliky nemavala, pekne priberala, bola dojcena a revala ako tur, lebo jej byvalo hrozne teplo. Nemala by ju tak teplo balit, bo termoregulacia nebyva bohvieaka u takych malych deti, musi jej byt teplo, nedokaze sa sama ochladit
mám narodené v 32tt. hoci to je už 14r., ale viem, že v máji sme chodili ešte zababušený, lebo si nevedel udržať teplotu, ale je pravda, že neboli 30st. ako teraz, osobne som za body s krátkym rukávom, prinajhiorsom dlhý a mať vždy pri sebe svetrík - tenký a aj deku /jasné, že nie larisu/, tú by som isto použila
Určite by som moc na teplo nebavila, dieťatko sa spoti a potom ho ofukne vietor, to je podľa mňa horšie ako keby mu je chladnejšie. Stačí tepláky nejaké body s dlhým rukávom a keď tak lahucka deka na prikrytie. V pôrodnici nám hovorili že dieťatko má mať o jednu vrstvu viac ako dospelý človek
Ahojte. Ja som mamickou predcasniatka 27.tt...teraz mame 17 mesiacov. Ja si myslim ze to babo si uz vie udrzat telesnu teplotu...a obliekala by som ho ako kazde ine babo v takom veku...vsetkeho vela skodi a mamina nech odhodi predsudky a uziva si zazrak ktory ma doma😘
ja mám tiež predčasne narodeného syna, ale v lete som ho normálne obliekala ako keby bol narodený v termíne. Keď bolo 30 stupňov a nefúkal nejaký extra vietor, tak mal iba bodynko a plienku, poprípade som ho prikryla ľahučkou bavlnenou plienkou. U bábätiek je prehriatie horšie.
Ručičky nevadi ze ma studene. .detičkam sa má chytať vzadu krk..bábätka si este nevedia udržať telesnú teplotu a prehrievat bábätko je veľmi zlé. .vtedy môže nastať aj SIDS..V takomto počasí nech dá body s dlhým rukávom letnú čiapočku gate ponožky a ked je v chladku kludne môže prikryt aj mojzisovu deckou. .to je taká sieťovana na jar